Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-07-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Για την Μόσχα αναχώρησε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης για τους Ολυμπιακούς αγώνες εφήβων.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την επίσκεψή του εθιμοτυπικού, αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα, γιατί κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσική Πρωτεύουσα, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιεβγκένι Πριμακώφ.

Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται ότι θα συζητηθεί το θέμα των πυραύλων Ες 300 και το Κυπριακό.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στη Ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιο.

Μιλώντας στο αεροδρόμιο λίγο πρίν από την αναχώρηση του, ο Πρόεδρος Κληρίδης διέψευσε τις πληροφορίες ότι έχει υποβληθεί πρόταση για αναβολή της άφιξης των πυραύλων, σε περίπτωση που ο Ραούφ Ντενκτάς προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλίων.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος Κληρίδης επανέλαβε τις προϋποθέσεις για τη μή άφιξη των πυραύλων και σχολίασε τις απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ ότι η Αγκυρα θα εγκαταστήσει πυραύλους στα κατεχόμενα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ" ΔΗΛΩΣΗ


Φαρμακευτικό σιρόπι το οποίο πωλείται ελεύθερα στα φαρμακεία και χορηγείται χωρίς συνταγή ιατρού για αντιμετώπιση του βήχα, περιέχει κωδεϊνη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό για τη δημιουργία ναρκωτικής ουσίας.

Στην καταγγελία αυτή προέβη ο πρώην Πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Πάφου και πρώην αντιδήμαρχος της πόλης, Σίμος Τσέλεπος, εξηγώντας ότι η κωδεϊνη είναι παράγωγο του οπίου, και συναντάται είτε σε υγρό σιρόπι είτε σε στερεά μορφή σε χάπια.

Ο κύριος Τσέλεπος κατήγγειλε ανεξέλεγκτη χρήση τέτοιων σκευασμάτων με κωδεϊνη από αλλοδαπούς που διαμένουν στην Πάφο, υποστηρίζοντας σχετικά ότι έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων.

Επίσης ανέφερε ότι συγκεκριμένο πάρκο στην Πάφο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο αλλοδαπών που παρασκευάζουν την ναρκωτική ουσία, αφού έχει εντοπισθεί μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών του φαρμάκου.


Ανάμεσα σε λεμονόδενδρα και καλαμιώνες, στην Γεροσκήπου, εντόπισε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Πάφου, νέα φυτεία ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση υπόπτου, συνελήφθη επ' αυτοφώρω ο Δημήτρης Σταύρου από την Τεμπριά, κάτοικος Γεροσκήπου, να ποτίζει τη φυτεία και να ετοιμάζεται να φυτέψει νέα δενδρύλλια ναρκωτικών.

Ο Σταύρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του η οποία όμως δεν απέδωσε οτιδήποτε εναντίον του.

Σημειώνεται ότι ο Σταύρου, είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο ως ύποπτος και πάλιν για καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε άλλη περιοχή της Πάφου και η υπόθεσή του πρόκειται να εκδικαστεί αυτές τις ημέρες.


Λειτουργός της Αρχής Βιομηχανικής Κατάρτισης, ο Γρηγόρης Τσαγγαρίδης, από το Στρόβολο, τριαντα-εννέα ετών, τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δεκασμού δημόσιου λειτουργού.

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου προσήχθη ο ύποπτος, ο υπαστυνόμος Ιωάννης Μεταξάς, του ΤΑΕ Αρχηγείου, κατέθεσε ότι ο Τσαγγαρίδης απαιτούσε επανειλημμένως και έπαιρνε χρηματικά ποσά και δώρα από τον Χρύσανθο Μαλδαπίττα, από τη Λάρνακα, διευθυντή εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που επικαλείται η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ετών 1997 και 1998, ο Μαλδαπίττας έδωσε στον Τσαγγαρίδη συνολικό ποσό χιλίων-εξακοσίων-πενήντα λιρών, καθώς και δώρα αξίας χιλίων λιρών, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και ακριβούς χαρτοφύλακες.

Σαν αντάλλαγμα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Τσαγγαρίδης προωθούσε τις αιτήσεις που υπέβαλλε ο Μαλδαπίττας για την καταβολή επιχορήγησης για διάφορα προγράμματα βιομηχανικής κατάρτισης.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες όταν παρέλαβε από τον Μαλδαπίττα ποσό πεντακοσίων λιρών σε χαρτονομίσματα των είκοσι λιρών, τα οποία προηγουμένως είχαν φωτογραφηθεί από την Αστυνομία.


Εξακόσια μέλη της Αστυνομίας, αστυνομικοί και λοχίες, κάθησαν σήμερα στα θρανία, διεκδικώντας προαγωγή στους βαθμούς του λοχία και του υπαστυνόμου, αντιστοίχως.

Οι εξετάσεις, οι οποίες έγιναν σε δύο εξεταστικά κέντρα στη Λευκωσία, αφορούσαν στο μορφωτικό μέρος της όλης διαδικασίας.

Οι υποφήφιοι εξετάσθηκαν σε έξι μαθήματα, τα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Μαθηματικά, τις Γενικές Γνώσεις, τη Γεωγραφία και την Ιστορία.

Ο πρόεδρος του εξεταστικού σώματος Νίκος Σερδάρης, Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, δήλωσε ότι τον βαθμό του λοχία διεκδικούν διακόσιοι-πενήντα αστυνομικοί και του υπαστυνόμου τριακόσιοι-πενήντα λοχίες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν περί το τέλος Αυγούστου και όσοι εξασφαλίσουν το πενήντα τοις εκατόν της βαθμολογίας, θα κληθούν σε εξετάσεις για επαγγελματικά θέματα, τον ερχόμενο Οκτώβριο.


"Στην Κύπρο δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια του Ελληνισμού".

Το μήνυμα αυτό ζήτησε από ομάδες χορευτών, από τη Ρόδο, να μεταφέρουν στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, Αρης Χατζηπαναγιώτου.

Η ομάδα των χορευτών, επισκέφθηκε το πρωί το χώρο του οδοφράγματος, στο Λήδρα Πάλας, όπου για είκοοσι-τρεις τώρα μήνες τα μέλη του ΠΑΚ και οι συγγενείς των αγνοουμένων, συνεχίζουν την εκστρατεία διαφώτισης ξένων επισκεπτών.


Η Γαλλία μπορεί ακόμη να μην κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, γιόρτασε όμως χθες το βράδυ, δύο μόλις ημέρες πριν από τον τελικό, ένα άλλο σημαντικό γεγονός.

Τα πυροτεχνήματα που γέμισαν τον ουρανό του Παρισιού, πάνω από τον Πύργο του Αϊφελ, απέδειξαν πόσο αρμονικά μπορεί να συνυπάρξουν η τέχνη και ο αθλητισμός και πόσο όμορφα μπορεί να τελειώσει ένα Παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η πόλη του φωτός, φιλοξένησε μία μοναδική καλλιτεχνική συνύπαρξη.

Τρεις διάσημοι τενόροι και φανατικοί λάτρεις του ποδοσφαίρου, οι Πλασίντο Ντομίνγκο, Χοσέ Καρέρας και Λουτσιάνο Παβαρότι, ένωσαν, έπειτα από τέσσερα χρόνια, ξανά τις φωνές τους και σε μία μουσική πανδαισία του είδους που μόνο αυτοί ξέρουν να προσφέρουν και για τρεις ολόκληρες ώρες κατάφεραν να μαγέψουν τους πάντες.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 2 ως 3 Μποφόρ και αργότερα θαλάσσιοι μέτριοι 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα έιναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 τα νότια παράλια και στους 28 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 35 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 32 με 19, στη Λεμεσό 32 με 21, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 18


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 11 July 1998 - 16:27:09 UTC