Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-06-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Το φάντασμα της Αμμοχώστου, καταδιώκει εκείνους που το δημιούργησαν, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ατενίζοντας την πόλη της Αμμοχώστου από το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στην Δερύνεια.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε προηγουμένως, ο κύριος Στεφανόπουλος, παρέλαβε από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρο, το σπασμένο κλειδί της πόλης.


Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος επισκέφθηκε την πόλη της Λάρνακας.

Σε ειδική τελετή στην πλατεία Κίμωνος του Αθηναίου, έξω από το Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Γιώργος Λυκούργος, τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη και του επέδωσε το χρυσό κλειδί της Λάρνακας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Ιδρύματος Πιερίδη.

Η τετραήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει ολοκληρωθεί και σε μία περίπου ώρα, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αναχωρεί για την Αθήνα.

Νωρίς το πρωί, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, επισκέφθηκε φυλάκια της Γραμμής Καταπαύσεως του Πυρός στη Λευκωσία, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λέλλο Δημητριάδη.

Αμέσως μετά αναχώρησε για τις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου.

Καθοδόν στάθμευσε στη Ξυλοφάγου, όπου πλήθος κόσμου του επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Το Παραλίμνι, ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου Στεφανόπουλου, όπου έτυχε συγκινητικής υποδοχής από τις οικογένειες των ηρώων Ισάακ και Σολωμού.

Σε ειδική τελετή, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Νίκος Βλίττης, ανακήρυξε τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο σε επίτιμο Δημότη και του επέδωσε το χρυσό κλειδί του δήμου Παραλιμνίου.

Εκ μέρους της οικογένειας Τάσου Ισαάκ, τον Ελληνα Πρόεδρο και τη συνοδεία του, υποδέχθηκε η Αναστασία Ισάακ, η οποία κέρδισε το κέντρο της προσοχής τους.

Η Δερύνεια, ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου Στεφανόπουλου στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Αποδεχόμενος το κλειδί του Δήμου Δερύνειας ο Πρόεδρος Στεφανόπουλος, στην αντιφώνησή του είπε ότι τα τείχη θα πέσουν, γιατί θα τα ρίξει η ευημερία, ο πόθος - της πίστης της επανένωσης της Κύπρου και ο πόθος της δικαιοσύνης.


Συνεχίστηκε και σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία ξένων επισκεπτών, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, από μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Η διαφωτιστική εκστρατεία, που διεξάγεται για είκοσι τρείς τώρα μήνες, απέτρεψε εκατοντάδες ξένων επισκεπτών από το να επισκεφθούν τα κατεχόμενα, γεγονός το οποίο έχει επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα στο κατοχικό καθεστώς του Ντεκτάς.


Νέα ώθηση λαμβάνουν οι διεργασίες με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ, προς ενίσχυση και ανάπτυξη του Δημοκρατικού κέντρου, έπειτα από το Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών, εκτιμά ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου.

Μιλώντας στο πρώτο τακτικό εκλογικό συνέδριο του κόμματος, ο κύριος Βασιλείου τόνισε ότι οι Ενωμένοι Δημοκράτες, εργάζονται προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής συνοχής και συνεργασίας στον χώρο του κέντρου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό στην εισηγητική του ομιλία, ο Γιώργος Βασιλείου τόνισε ότι η Τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία προβάλλει συνεχώς όλο και πιό απειλητική, εκτιμώντας ως μόνο φωτεινό σημείο στον ορίζοντα αυτή την περίοδο, τη πορεία προς την Ευρώπη και την έναρξη του ενταξιακού διαλόγου.

Το εκλογικό συνέδριο θα αναδείξει τον δεύτερο αντιπρόεδρο, τον κεντρικό οργανωτικό γραμματέα, καθώς και τα ογδόντα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα απόψε.

Πρόεδρος του Κόμματος εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Γιώργος Βασιλείου.

Χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγησαν επίσης ο Μιχάλης Παπαπέτρου στη νεο- δημιουργηθείσα θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους στη θέση του Γενικού Γραμματέα.


Στους εκατόν οκτώ έφθασε ο αριθμός των νεκρών, από τον ισχυρό σεισμό έντασης έξι κόμμα τριών βαθμών, στη κλίμακα Ρίχτερ, που έπληξε χθες, την περιοχή των Αδάνων στη Τουρκία.

Χίλια και πλέον άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό μέσα στα ερείπια, τυχόν επιζώντων αφού υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται.

Στη πληγείσα περιοχή έφθασε νωρίς το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ και αργότερα ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Στα 'Αδανα μετέβη εξάλλου και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο Εγκέλαδος, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην παλαιά πόλη των Αδάνων, όπως επίσης και στο λιμάνι του Τσεϊχάν, όπου κατέρρευσαν αρκετά πολυώροφα κτίρια.


Στη Βόρειο Ιρλανδία, οι υπερασπιστές της ειρηνευτικής συμφωνίας της δεκάτης Απριλίου, αναδείχθηκαν, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, οι νικητές των εκλογών της περασμένης Πέμπτης.

Τα κόμματα που υποστήριξαν τη συμφωνία ειρήνευσης στο Βορειο-ιρλανδικό, συγκέντρωσαν τις 80 από τις 108 έδρες της Εθνοσυνέλευσης.

Αναλυτικά, το Κόμμα των Ενωτικών του Ολστερ, έλαβε 28 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό και Εργατικό Κόμμα, 24.


Και να δούμε τέλος τί πρόβλεπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για αποψε και άυριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε αρκετές παράλιες περιοχές, αυξημένη υγρασία θα δώσει χαμηλή νέφωση και ομίχλη.

Οι άνεμοι θα καταστούν ευμετάβλητοι ασθενείς, δύο εως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς.

Αύριο επίσης ο καιρός θα είναι αίθριος.

Παροδικές, τοπικές νεφώσεις θα εμφανίζονται στα ορεινά και στο εσωτερικό, το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ευμετάβλητοι ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ το πρωί, για να καταστούν νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσαάρων μποφόρ αργότερα.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά και ταραγμένη στις νότιες προσήνεμες περιοχές, το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 29 βαθμούς στα υπολοιπά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 23, στη Λεμεσό 30 με 24 στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 19 και στον Πρόδρομο 25 με 18.

Στο σημειο αυτο κυρίες και κύριοι ολοκληρωθηκε το απογευματινό μας δελτίο, μείνεται κοντά μας, μαζί θα ειμαστε και πάλι στις οκτώ για την αναλυτική παρουσίαση της σημερινής


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 28 June 1998 - 16:27:24 UTC