Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 29/1/2007

Η προσπάθεια από κυπριακής πλευράς για αποτροπή της προώθησης του απευθείας διαλόγου μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ψευδοκράτους, μετά την έκθεση που έχει ετοιμάσει η Ομάδα Επαφής με τους Τ/Κ, η αναμενόμενη υποβολή σήμερα από τη Μαρφίν Λαϊκή πρότασης εξαγοράς των τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς, η ετοιμασία από την Υπηρεσία Εκλογών με σκοπό την προώθησή του στο Γενικό Εισαγγελέα καταλόγου με τα ονόματα των ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν στις κάλπες στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, η διάγνωση των προβλημάτων στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την οποία έκανε ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μνημόσυνο του Γέωργιο Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, ο αδόκητος θάνατος ποδοσφαιριστή της Ενωσης Νέων Παρεκκλησιάς ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοίγει δρόμο στον Ταλάτ η ΕΕ» γράφει πως την ίδια ώρα που αύριο μεταβαίνει στα κατεχόμενα η πρώτη αντιπροσωπεία της ΕΕ για έλεγχο των λιμανιών των κατεχομένων, ως προς τη λειτουργία και ασφάλειά τους, η ευρωπαϊκή ομάδα επαφής με τους Τ/Κ ετοίμασε έκθεση στην οποία γίνεται εισήγηση για συμμετοχή Τ/Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως παρατηρητών. Αλλού αναφέρει πως επιμένει ο Φερντί Σογιέρ ότι η επιστολή του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γακμπάρι καλεί σε συνάντηση τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων. Σύμφωνα με το λεγόμενο πρωθυπουργό η επιστολή αναφέρει πως οι δυο πρέπει να συναντηθούν στο τέλος Μαρτίου.

«Το Θάρρος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ποδοσφαιριστής ξεψύχησε στο γήπεδο» πως πέθανε χθες το απόγευμα ο ποδοσφαιριστής Κώστας Σπύρου, 37 χρόνων, από τη Λεμεσό, που αγωνιζόταν στην Ενωση Νέων Παρεκκλησιάς. Ο άτυχος Σπύρου σωριάστηκε γύρω στις 4.30 στο έδαφος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο στο κεντρικό γήπεδο της Χλώρακας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 14 Μητροπολίτες και Χωρεπισκοπές.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Εκλογικός νόμος χωρίς αντίκρισμα» γράφει πως μακροσκελή κατάλογο με τα ονόματα των ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν στις κάλπες στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου ετοιμάζει και θα προωθήσει στο Γενικό Εισαγγελέα η Υπηρεσία Εκλογών. Ο Γενικός Εισαγγελέας, ωστόσο, δεν αναμένεται να προχωρήσει στην προβλεπόμενη από το νόμο δίωξη (το πρόστιμο για την αποχή φθάνει 200 ΛΚ). Αλλού γράφει πως η παρουσία εκπροσώπων του ΔΗΣΥ εξαγρίωσε ομάδα νεαρών στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό και απειλήθηκαν επεισόδια.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λίστα διώξεων όσων δεν ψήφισαν στις Δημοτικές» πως την ποινική δίωξη 15 χιλιάδων πολιτών, που δεν ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές Δεκεμβρίου, ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας ο Γενικός Εφορος Εκλογών και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Λάζαρος Σαββίδης. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως πληροφορία για την παραχώρηση άδειας ποιότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δυο καζίνα που λειτουργούν στα κατεχόμενα κινητοποίησαν τον κυβερνητικό μηχανισμό.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Συναγερμός στην Ευρωβουλή» αναφέρει πως προσπάθεια αποτροπής της προώθησης του απευθείας διαλόγου μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ψευδοκράτους αρχίζουν από σήμερα στις Βρυξέλλες τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης, που έχει ετοιμάσει η Ομάδα Επαφής με τους Τ/Κ, έχει σημάνει συναγερμό σε διπλωματικό και βουλευτικό επίπεδο. Αλλού αναφέρει πως ξεπέρασαν τις 35 χιλιάδες τα εξώδικα από το σύστημα φωτοεπισήμανσης της Τροχαίας με τους αριθμούς των οδηγών που καταγγέλλονται καθημερινά να έχουν σταθεροποιηθεί, με τα φλας να αστράφτουν λιγότερο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συνταγή θεραπείας» γράφει πως «τηρώντας ευλαβικά τον όρκο του Ιπποκράτη, ο Υπουργός Υγείας όχι μόνο διέγνωσε τα προβλήματα του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όχι μόνο ετοίμασε λίγες με θεραπευτικά μέτρα αλλά ετοιμάζεται να επαναλάβει την ίδια μεθοδολογία και για το Νοσοκομείο Λεμεσού». Αλλού αναφέρει πως νέες μάχες στο μέτωπο των τραπεζών αναμένονται καθώς η Μαρφίν Λαϊκή αναμένεται σήμερα να υποβάλει πρόταση εξαγοράς των τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 29 January 2007 - 15:19:06 UTC