Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 25/1/2007

Οι δηλώσεις του νέου ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για το Κυπριακό αλλά και το ολίσθημά του για «δύο κράτη» στην Κύπρο χθες στις Βρυξέλλες, οι εξελίξεις στο τραπεζικό μέτωπο εν αναμονή και της σημερινής απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και η δράση του 62χρονου παιδεραστή στη Λάρνακα προβάλλονται στα σημερινά κύρια θέματα. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης στα πρωτοσέλιδα τους με τα ναρκωτικά, τα πλαστά ευρώ και την απεργία των ωρομίσθιων στο Νοσοκομείο.

Η «Αλήθεια» έχει κύριο τίτλο «Απεργία λόγω χάους» και γράφει ότι «η υπομονή έχει και τα όρια της, είπαν οι ωρομίσθιοι του Νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας και αφού μέχρι τώρα το χάος στο νοσηλευτήριο όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αλλά γίνεται όλο και πιο μεγάλο, αποφάσισαν "να διαμαρτυρηθούν επίσημα μήπως και συγκινήσουν κανένα». Γράφει ότι ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ μιλώντας στις Βρυξέλλες ξεκίνησε με κριτική εναντίον της πλευράς που το 2004 απέρριψε το Σχέδιο Ανάν, ενώ έκανε και αναφορά σε «δύο κράτη στην Κύπρο».

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Αποτροπιασμός» αναφέρεται στα νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του 62χρονου παιδεραστή στη Λάρνακα και γράφει ότι η αστυνομία θεωρεί ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι πολύ πιο μεγάλος και για το λόγο αυτό οι έρευνες της θα επεκταθούν και στην παλιά του γειτονιά. Αλλού γράφει ότι σοκ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις εθνοφρουρού που συνελήφθη στο ΚΕΝ Αναρίτας, ότι κάνει χρήση από την ηλικία των 12 χρόνων. Σημειώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια, τα σκληρά ναρκωτικά πήραν τη ζωή 48 συμπολιτών μας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Πρόσφυγες ναι, ωφελήματα όχι» γράφει ότι σε μερική διαφοροποίηση της πολιτικής της για όσους έχουν μόνο μητέρα πρόσφυγα είναι έτοιμη να προχωρήσει η Κυβέρνηση, ενώ σημειώνεται «αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόδειξη Τάσσου να μην διανεμηθεί στους βουλευτές η επιστολή του για τη μητρογονία, παρά μόνο να διαβαστεί». Αλλού γράφει ότι την για πολλούς αυτονόητη κάθοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του 2008 επιχειρεί να διαφυλάξει η Κυβέρνηση.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Δίκοπο Μαχαίρι» γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα εκτός απροόπτου την απόφαση του στην προσφυγή της Μαρφίν κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη δημόσια πρόταση εξαγοράς των Τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς. Στην ίδρυση Κέντρου κράτησης ανηλίκων προχωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εγκληματικότητας, το οποίο θα βρίσκεται πλησίον των Κεντρικών Φυλακών. Στόχος, ο διαχωρισμός των ανηλίκων από τους ενήλικες φυλακισμένους.

«Ο Φιλελεύθερος» έχει κύριο τίτλο «Τουρκικό μπλοκ στην ΕΕ» και γράφει ότι εκστρατεία στην ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς Αγκυρας σε μια προσπάθεια να εξουδετερωθούν οι κυπριακές θέσεις στο θέμα του εμπορίου με τους Τ/Κ. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι «τραγωδία σε σίριαλ Φώσκολου εξελίσσεται η υπόθεση με την τραπεζική διαμάχη, αφού η ανατροπή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η πιθανή δικαίωση της Μαρφίν Λαϊκής από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είναι το τέλος».

Η «Χαραυγή» έχει κύριο τίτλο «Εμπόδια και δυστοκία» και γράφει ότι σοβαρά εμπόδια παρουσιάζονται στην υλοποίηση των μεγαλεπήβολων στόχων που εξάγγειλε ο Πρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Ανδρέας Βγενόπουλος για εξαγορά και της Τράπεζας Κύπρου ώστε να μετατραπεί, όπως έλεγε, ένας περιφερειακός οικονομικός κολοσσός στη γύρω περιοχή. Προβάλλει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μέτοχοι της Dubai Investment Bank εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που εμφανίζονται στην πορεία των σχεδιασμών Βγενόπουλου. Αλλού γράφει ότι στόχος του ΑΚΕΛ είναι η υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης και δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, διαμήνυσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει τίτλο «Δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε» και γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνει άγνοια σχετικά με τη στάθμευση αεροσκαφών της CIA στα κυπριακά αεροδρόμια, που μετέφεραν κρατουμένους στη βάση Γκουαντανάμο, μετά τη σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι 57 τέτοιες πτήσεις πέρασαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή, Βαρκές Μαχντεσιάν, ότι οι Αρμένιοι αντικρίζουν θετικά το θέμα της στράτευσης του αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 25 January 2007 - 15:19:05 UTC