Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/1/2007

Η χθεσινή εκλογή του Γιώργου Κολοκασίδη στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ, οι διεργασίες των κομμάτων σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2008, οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ για να υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό, οι πληροφορίες ότι η Αγκυρα έχει προχωρήσει σε χαρτογράφηση περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές, ο θάνατος αστυνομικού που καταζητείτο σε σχέση με την υπόθεση πλαστών ευρώ και οι αγορές ακινήτων από Κύπριους στη Βουλγαρία και Ρουμανία, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Η επιστροφή του Δούντα'' γράφει ότι ο πιο ξεκάθαρος εκφραστής της σχολής της μη λύσης του Κυπριακού που επικράτησε στην Κύπρο ως ''σχολή του Δούντα'' μετά τον Τάσσο Παπαδόπουλο είναι ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος χθες εξελέγη στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ. Αλλού γράφει ότι ενώ αναμενόταν αργά χθες το απόγευμα η λήψη αποφάσεων από την ηγεσία των οδηγών φορτηγών άδειας ''Α'' για τα περαιτέρω βήματα τους, η Τροχαία Λεμεσού τους αντιμετώπιζε με εξώδικα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλοι ''Οι Κύπριοι 'αγοράζουν' τη Βουλγαρία'' γράφει ότι ξετίναξαν τις αγορές ακινήτων της Βουλγαρίας και Ρουμανίας οι Κύπριοι αγοράζοντας σπίτια, οικόπεδα και καταστήματα, λόγω των χαμηλών τιμών που προσφέρουν και οι δύο χώρες σε σύγκριση με τις ιδιαίτερα ψηλές τιμές που επικρατούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή Τουρκοκύπριου για καταβολή αποζημιώσεων λόγω απαλλοτρίωσης της ακίνητης περιουσίας του, που διατηρεί στις ελεύθερες περιοχές.

Ο ''Πολίτης'' στο βασικό του θέμα υπό τον τίτλο ''Κομματικό Τσουνάμι'' γράφει ότι το 2007, χρονιά προπαρασκευαστική για τις προεδρικές, βρίσκει τα κόμματα σε εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις άκρως ενδιαφέρουσες σε σχέση με τη λήψη των τελικών τους αποφάσεων περί τα μέσα του χρόνου και αναφέρεται στη χθεσινή εκλογή στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργου Κολοκασίδη αλλά και στις διεργασίες των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι νεκρός στο διαμέρισμα του βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο 30χρονος αστυνομικός που καταζητείτο από την Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση με τα πλαστά ευρώ.

''Η Σημερινή'' στην κύρια της είδηση της ''Ολα ανοικτά για υποψήφιο στις Προεδρικές'' προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιαννάκη Κασουλίδη στις προεδρικές εκλογές του Φεβράρη του 2008, ενώ απευθύνει έκκληση στην Ελένη Θεοχάρους να μην θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος αλλά να διεκδικήσει θέση Αντιπροέδρου. Αλλού γράφει ότι έρχεται αύριο στην Κύπρο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομόλογού του Χαράλαμπου Κουλέντη.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Χαρτογράφησε τ/κ περιουσίες η Αγκυρα'' επικαλείται πληροφορίες του, σύμφωνα με τις οποίες η Αγκυρα έχει προχωρήσει σε χαρτογράφηση περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές με στόχο που αφορά την πολιτική της χώρας στην ευρύτερη περιοχή αλλά βραχυπρόθεσμα συνδέεται με την αντιμετώπιση των προσφυγών των Ε/Κ εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι η Τράπεζα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά φρούριο με γραμμές άμυνας που κρατάνε γερά.

Η ''Χαραυγή'' στο βασικό της θέμα με τίτλο ''Προλειαίνουν το έδαφος'' γράφει ότι νέες προσπάθειες καταβάλλονται από πλευράς των ΗΠΑ για να υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό, επιδιώκοντας να βοηθήσουν την Τουρκία, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων τόσο έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και έναντι της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τομ Κέισι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν θα συνεχιστεί η προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού και σύντομα θα εξευρεθεί λύση.

Η αγγλόφωνη ''Sunday Mail'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Παλεύει για τη ζωή του'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Χούκο Τσάβεζ, ο οποίος είναι στενός φίλος του Προέδρου της Κούβας Φίντελ Κάστρο, δήλωσε ότι ο Κουβανός ηγέτης μάχεται για τη ζωή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υγεία του Κάστρο θα επανακάμψει. Αλλού γράφει ότι δυνατή βροχή έπεσε χθες στο νησί, ενώ ένας ειδικός για τις καιρικές συνθήκες προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αναμένεται ένας βαρετός Χειμώνας με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν σύντομα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 21 January 2007 - 15:19:05 UTC