Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/1/2007

Ο θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού υπαλλήλου στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη κατά την διάρκεια εκφόρτωσης κιβωτίων με καψούλια φωσφόρου και ο σοβαρός τραυματισμός του Ε/Κ εργοδότη του, η ανακοίνωση για περικοπές στο νερό, η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς προς την Marfin Popular Bank και η αναμενόμενη δημόσια πρόταση της Marfin Popular προς τις τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου, το θέμα της διάνοιξης της οδού Λήδρας και οι τιμές των καυσίμων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Μας τρώνε 10 σεντ το λίτρο'' γράφει πως η τιμή του αργού πετρελαίου στην διεθνή αγορά παρουσιάζει συνεχή πτώση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται διεθνώς και ανάλογη μείωση των τιμών στα καύσιμα. Στην Κύπρο, ωστόσο, «οι τιμές παραμένουν ασυνήθιστα ψηλά ενώ ο Υπουργός Εμπορίου αποφεύγει προς το παρόν τουλάχιστον να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για καθορισμό πιο χαμηλής λιανικής τιμής πώλησης». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία δηλώνουν έτοιμοι να προωθήσουν λύση του κυπριακού το 2007.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Αναγκαίος για τον τόπο'' γράφει ότι για πρώτη φορά δημόσια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης καθορίζει τις κινήσεις και προσανατολισμούς του κόμματος του για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Φωτογραφίζει ως επικρατέστερο υποψήφιο που προσανατολίζεται με κάθε σοβαρότητα το κόμμα να υποστηρίξει για την προεδρία της Δημοκρατίας, τον ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Αλλού η «Μ» γράφει ότι εν μέσω σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση για έλλειψη πολιτικής και κακοδιαχείρισης, ο Υπουργός Γεωργίας Φώτης Φωτίου ανακοίνωσε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για εξοικονόμηση του νερού.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Με 5 δις ευρώ ξανά ταράζει τα νερά'' γράφει ότι με κεφάλαια ύψους 5 δις ευρώ ενισχύεται η ''Marfin Financial Group (MFG)'' θυγατρική του νεοσύστατου ομίλου ''Marfin Popular Bank'' για επενδύσεις και εξαγορές τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αλλού ο «Π» γράφει ότι ο δικηγόρος του Αννινου Μαρκουλίδη, Δήμος Κάτσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν τον πρώην πρωταθλητή και νυν προπονητή σε υπόθεση χρήσης ή διάθεσης αναβολικών.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Ο Εμίρης αποφασίζει και για την Κύπρο'' γράφει ότι σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο διάθεσης των 5 δις ευρώ που θα βάλει στα ταμεία της η Marfin Financial Group (MFG) από την αύξηση κεφαλαίου, που αποφασίστηκε προχθές, λαμβάνονται σήμερα στην Αθήνα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέα επικοινωνιακά τρικ από την τουρκική πλευρά που συνεχίζει να απορρίπτει τον διάλογο για την διάνοιξη της οδού Λήδρας. Η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΔΗΣΥ, επιμένουν όμως ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Πρόταση-βόμβα Βγενόπουλου για εξαγορά Κύπρου-Πειραιώς'' γράφει ότι ανοιχτός πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την απόφαση της πρώτης να υποβάλει σήμερα δημόσια πρόταση εξαγοράς της δεύτερης αλλά και του 100% της Τράπεζας Κύπρου. Στο παρά πέντε η Πειραιώς προχώρησε σε κίνηση αιφνιδιασμού με την υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της για απόκτηση κατελάχιστο του 40% μέχρι και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin. Αλλού γράφει ότι βαρύς ο πέλεκυς για τους μαθητές που χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα το κινητό τους. Συμφώνησαν στις ποινές, καθηγητές, γονείς και μαθητικό κίνημα.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Τραγωδία στον Κοτσιάτη'' γράφει ότι σε τραγωδία κατέληξε η εκφόρτωση κιβωτίων με καψούλια φωσφόρου στην περιοχή του σκουπιδότοπου του Κοτσιάτη. Κύπριος επιχειρηματίας μαζί με αλλοδαπό υπάλληλο του, στην προσπάθεια τους να ξεφορτώσουν κιβώτια που περιείχαν ελαττωματικά καψούλια από φορτηγό αυτοκίνητο, προκάλεσαν τρομερή έκρηξη, με αποτέλεσμα ο Ινδός υπάλληλος, ηλικίας περίπου 24 ετών, να χάσει την ζωή του και ο Κύπριος να τραυματιστεί σοβαρά. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Αμυνας Νίκου Συμεωνίδη.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Είμαστε σε μια περίοδο ακραίων γεγονότων'' αναφέρεται στις ασυνήθιστες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορες περιοχές του κόσμου σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες ο χρόνος που διανύουμε φαίνεται να είναι ο πιο θερμός χρόνος. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η πλειοψηφία των μαθητών ολοκληρώνει τις σπουδές τους στο σχολείο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''The Cyprus Weekly'' υπό τον τίτλο ''Ψυχρολουσία σε αυτούς που σπαταλούν νερό'' γράφει ότι διάταγμα της κυβέρνησης σε αδράνεια θα τεθεί σε λειτουργία από τον Φεβρουάριο για επιβολή προστίμων σε εκείνους που σπαταλούν το νερό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πρόστιμα τροχαίας από την λειτουργία των καμερών παρακολούθησης στους δρόμους, θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους παρανομούντες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' υπό τον τίτλο ''Γερή κόντρα για την ηγεσία'' γράφει πως γερή κόντρα προβλέπεται πως θα γίνει στην συνεδρία του ΔΗΣΥ τον ερχόμενο Μάρτιο για την εκλογή της νέας του ηγεσίας με επίκεντρο του ενδιαφέροντος την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε συνέντευξη του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου δηλώνει ότι ''ήρθα για να μείνω στην Λεμεσό''.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Το Ποντίκι'' υπό τον τίτλο ''Α-γεφύρωτες σχέσεις!'' γράφει ότι ''η υπόθεση με την γέφυρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα'' και πως ''ένας σωρός σίδερα κατέδειξε ότι ο Ταλάτ, δεν είναι μόνο αναρμόδιος αλλά και αναξιόπιστος!''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ''τα ναρκωτικά είναι στα σχολεία'' και ότι ''όποιος απορρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό, εθελοτυφλεί και κρύβει την σκόνη κάτω από το χαλί''.

Η εφημερίδα ''Πέστα'' υπό τον τίτλο ''Δικηγόροι τουδιαβόλου!'' γράφει ''πώς λίγοι επίορκοι έκαμαν πολλούς Κύπριους να θεωρούν τον δικηγόρο συνώνυμο του απατεώνα'' προτρέποντας το κοινό ''τα μάτια σας δεκατέσσερα ποιον θα επιλέξετε γιατί μπορεί να σας γδύσει!''. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην στήριξη του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής στην Λεμεσό από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 12 January 2007 - 15:19:23 UTC