Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/12/2006

Το Κυπριακό, η συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, η συνάντηση που θα έχει το ΑΚΕΛ με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα τον Ιανουάριο, οι επισκέψεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας σε φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης, οι διαμαρτυρίες του φοιτητικού κόσμου για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στο νησί, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Ταλάτ: οι εκλογές εμάς, δεν μας ενοχλούν'' γράφει ότι καθαρές προθέσεις αναφορικά με το Κυπριακό υποδέχεται το 2007, ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ξεκάθαρα δήλωσε στην ''Αλήθεια'' ότι όχι μόνο δεν ενοχλούν οι τουρκικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2007 για την επίλυση του Κυπριακού αλλά ο ίδιος δεσμεύεται ότι εντός του 2007 θα κάνει ότι είναι δυνατό για συνολική επίλυση του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων για το θέμα των προεδρικών εκλογών, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας για ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κασουλίδη.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Παρ' ολίγο διαζύγιο από λάθος χημικού'' γράφει ότι ένα λάθος ιδιώτη χημικού στις αιματολογικές αναλύσεις 12χρονου μαθητή παρ΄ ολίγον να διαλύσει ολόκληρη οικογένεια. Το μπέρδεμα εντοπίστηκε στην ομάδα αίματος του παιδιού, το οποίο σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις του συγκεκριμένου χημικού ήταν διαφορετική από αυτή των γονιών του. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρος της, Γιαννάκη Ομήρου και Σωτήρη Σαμψών αντίστοιχα, επισκέφθηκαν χθες φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Μπαίνουμε στο έτος πετρελαίου'' γράφει ότι άλλο ένα βήμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με νομικό πλαίσιο και υποβολή αιτήσεων από πολυεθνικές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Σε δεξίωση που έδωσε χθες το βράδυ το ΡΤΚ, στο οποίο παρέστη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας είχε ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Τραπεζίτες με ημερομηνία λήξης'' γράφει ότι τραπεζίτες που δεν γεμίζουν τις καρέκλες τους και κατέχουν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια τραπεζών, χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα που απαιτεί η ευρωπαϊκή οδηγία της Βασιλείας ΙΙ, άρχισαν να βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πήραν φωτιά τα κινητά αφού στάλθηκαν 7,9 εκ. μηνύματα SMS τα Χριστούγεννα. Υπήρξε υπερφόρτωση στις γραμμές και καθυστέρηση στην παραλαβή μηνυμάτων από τους αποδέκτες.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Διμερής για την Τύμπου'' γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και ο ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας - ΕUROCONTROL - συζήτησαν πρόσφατα τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις παρεμβάσεις του παράνομου πύργου ελέγχου που λειτουργεί στην κατεχόμενη Τύμπου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι απροειδοποίητα μας κτύπησαν την πόρτα οι πολικές θερμοκρασίες, δημιουργώντας έστω και καθυστερημένα χειμωνιάτικο κλίμα.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Παραγωγική διαπραγμάτευση το 2008'' γράφει ότι με πολλή σαφήνεια, ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιδιώξεις και οι στόχοι του διεθνούς ιμπεριαλισμού που επιδιώκει να επιβάλει τη θέληση του σε διάφορα διεθνή ζητήματα, περιλαμβανομένου και του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα δικά του αγωνιστικά κάλαντα ''έψαλλε'' χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο όλος ο φοιτητικός κόσμος με ανεξάντλητη αποφασιστικότητα κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''η Ιρίνα κερδίζει τη μάχη για να μείνει στην Κύπρο'' γράφει ότι το 16χρονο κορίτσι Irena Voitovichi που κρύφτηκε μετά που είχε διαχωριστεί από τη μητέρα της, όταν αυτή απελάθηκε στη Μολδαβία το Σεπτέμβριο, τελικά πήρε άδεια παραμονής στην Κύπρο. Αλλού η εφημερίδα γράφει για το φόρτο εργασίας στις Πρώτες Βοήθειες των νοσοκομείων λόγω επιδημίας γαστρεντερίτιδας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 28 December 2006 - 15:19:07 UTC