Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 17/12/2006

Οι εκλογές που διεξάγονται σήμερα για την ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, κοινοτικών αρχών και σχολικών εφοριών είναι το θέμα που κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα πρώτα φύλλα των εφημερίδων οι οποίες αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ για το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα και στην απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και η νέα υπόθεση παράνομης μεταφοράς εμπορευμάτων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές. Οι σημερινές εφημερίδες αναφέρονται και στην πρόθεση των Κύπριων φαρμακοποιών να εφαρμόσουν το νέο καινοτόμο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης διαγνωστικού ελέγχου των Κυπρίων ασθενών.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Οι ανεξάρτητοι δίνουν μάχες στήθος με στήθος» γράφει ότι η ώρα της κάλπης έφθασε και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν οι σημερινές εκλογές να χαρακτηρισθούν ως εκλογές των ανεξάρτητων, αφού στους περισσότερους από τους μισούς δήμους ανεξάρτητοι υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος με τους υποψηφίους της τριμερούς συνεργασίας. Αλλού γράφει ότι τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν οι Κύπριοι φαρμακοποιοί οι οποίοι έχουν ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν το νέο καινοτόμο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης διαγνωστικού ελέγχου των Κυπρίων ασθενών.

Η «Μάχη» στο κύριο θέμα με τίτλο «Σήμερα ψηφίζουμε δημοτικούς άρχοντες» γράφει ότι στη σημερινή εκλογική ανάδειξη των δημοτικών «αρχόντων» συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αλλά και πολίτες από τα υπόλοιπα 24 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ ο αριθμός των εκλογικών κέντρων χαρακτηρίζεται ως ρεκόρ αφού ξεπερνά και εκείνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα υπόθεση παράνομης μεταφοράς πατατών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές εξετάζει η Αστυνομία. Χθες έξω από την Πύλα ανεκόπη φορτηγό με Ελληνοκύπριο οδηγό και πινακίδες, το οποίο ήταν φορτωμένο με πέντε τόνους πατάτες. Ο Ε/Κ είπε στην Αστυνομία ότι παρέλαβε τις πατάτες από Τ/Κ στο κατεχόμενο Πέργαμος και τις μετέφερε στη Λεμεσό για λογαριασμό άλλου Ε/Κ/.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Μεταξύ λύσης και διχοτόμησης» γράφει ότι οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας με επίκεντρο τα ευρωτουρκικά αλλά και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ''έφεραν στην επιφάνεια την πλήρη κατάρρευση της ακολουθούμενης πολιτικής στο Κυπριακό'' με τη Λευκωσία να έχει καταφέρει, μετά την αποτυχία της 17ης Δεκεμβρίου και της 3ης Οκτωβρίου 2005, ''ένα ακόμα χλιαρό χρονοδιάγραμμα ελέγχου της Τουρκίας το οποίο εκτείνεται ως το 2009''. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού ''συνηθισμένη στάση των Αγγλων υπέρ της Τουρκίας πάση θυσία και χωρίς κανένα κώλυμα''.

Η «Σημερινή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Δυνατό τεστ για τις προεδρικές εκλογές» γράφει ότι καθοριστικό για την παραπέρα εξέλιξη της συνεργασίας των συγκυβερνώντων κομμάτων αλλά και για την πορεία τους προς τις προεδρικές εκλογές αναμένεται να αποβεί το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των οποίων βρίσκονται οι μάχες που θα δοθούν στους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου. Αλλού γράφει ότι όπως αποκαλύπτεται μέσα από απόρρητα επίσημα τουρκικά έγγραφα η Τουρκία με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Αγγλίας έχει δημιουργήσει ένα τρομερό οπλοστάσιο με χημικά βιολογικά όπλα τα οποία συντελούν στη μαζική καταστροφή και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μάχη στις πόλεις με πολιτικές υποθήκες» γράφει ότι οι κομματικοί μηχανισμοί και τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν παρά πόδα τα όπλα και αναμένουν την αλήθεια της κάλπης. Προσθέτει ότι το αποτέλεσμα της Λευκωσίας και της Λεμεσού θα στείλουν πολιτικό μήνυμα και αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τα κόμματα. Αλλού γράφει ότι η αναβολή που εξασφάλισε η Τουρκία και ο χρόνος που δόθηκε στην υποψήφια χώρα για να προσαρμοστεί με τις υποχρεώσεις της θα χρησιμοποιηθεί για να δρομολογηθούν εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Ξανά συνήγορος» γράφει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες ως συνήγορος της Τουρκίας ομολογώντας ότι η χώρα του η Βρετανία διευκολύνει με κάθε τρόπο την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και εργάζεται για να γίνει πράξη η άρση της «απομόνωσης» των Τ/Κ, ει δυνατόν και με απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι Τ/Κ καταστηματάρχες ζητούν από την λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα να κατεδαφίσει τη γέφυρα των κατοχικών αρχών για να ανοίξει ο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» στο πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρεται σε Βρετανό συνταξιούχο που διαμένει στην Κύπρο, ο οποίος εξέφρασε στην εφημερίδα παράπονα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει Βρετανός φίλος του που πάσχει από Αλτσχάιμερ και που επίσης διαμένει στο νησί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το πρόβλημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Κύπρου από τους μαθητές, όπως είναι η επιβολή τιμωρίας σε όσους τα χρησιμοποιούν απρεπώς, ακόμη και την εγκατάσταση κεραίων που παρεμποδίζουν τη λήψη σήματος.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 17 December 2006 - 15:19:08 UTC