Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 27/11/2006

Οι σημερινές συνομιλίες στο Τάμπερε για τη φινλανδική πρωτοβουλία με στόχο την αποτροπή κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ο ρόλος που θέλει να διαδραματίσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' στην παιδεία και η δολοφονία πέντε κυνηγών στην Ελλάδα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για το Υπουργείο Αμυνας και την Εθνική Φρουρά, ο θάνατος του 28χρονου Σάββα Ζωίτσα, τα τραύματα του 24χρονου Αυγουστίνο Δημητρίου από τον ξυλοδαρμό του στην Ελλάδα, η απόκρουση από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως των επικρίσεων για πιθανή απώλεια εκατομμυρίων λιρών από τη μη επιβολή ΦΠΑ σε αναπτύξεις και τα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στην Τουρκία.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Αμήχανοι στο Τάμπερε'', γράφει πως παρόλο ότι κανείς και ειδικά έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία δεν αποκλείουν μιαν τουρκική κίνηση στη σημερινή σύνοδο του Τάμπερε, η οποία θα βγάλει την τουρκική πλευρά από τη δύσκολη θέση και θα βάλει την κυπριακή πλευρά σε αδιέξοδα, εντούτοις οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό βήμα, αν την ίδια ώρα δεν αρθεί η ''απομόνωση'' των Τ/Κ. Γράφει, επίσης, ότι συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος του 28χρονου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΠ Κινύρα-Πέγειας Σάββα Ζωίτσα, αστυνομικού της Τροχαίας Πάφου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Εκτέλεσαν πέντε κυνηγούς'', γράφει ότι πρωτοφανές αποτρόπαιο έγκλημα με πέντε κυνηγούς, συγγενείς μεταξύ τους, συγκλονίζει την Ελλάδα, και όπως διαπιστώθηκε οι δράστες αποτέλειωσαν τα θύματα με χαριστική βολή από μικρή απόσταση. Γράφει, επίσης, ότι ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ο οποίος εξέτασε τον 24χρονο Αυγουστίνο Δημητρίου, διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα του φοιτητή, που είναι εμφανείς ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στις 17 Νοεμβρίου έξω από το Αριστοτέλειο, σημειώνοντας ότι τα κτυπήματα που δέχθηκε μπορούσαν να τον σκοτώσουν.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Παιχνίδι ευθυνών από την Προεδρία'', γράφει ότι το παιχνίδι των ευθυνών ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η φινλανδική προεδρία της ΕΕ, εάν οι διαβουλεύσεις του Τάμπερε δεν καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα, και ότι η προεδρία θα πραγματοποιήσει σήμερα χωριστές συνομιλίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας, σε μιαν ύστατη προσπάθεια να βρει λύση στο θέμα των υποχρεώσεων της Τουρκίας. Γράφει, επίσης, ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως αποκρούει τις επικρίσεις που δέχθηκε για πιθανή απώλεια εκατομμυρίων λιρών από τη μη επιβολή ΦΠΑ σε αναπτύξεις, των οποίων τα σχέδια υποβλήθηκαν πριν από την 1η Μαΐου 2005.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ενεργό ρόλο στην παιδεία ζητά ο Αρχιεπίσκοπος'', γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' διεμήνυσε στον Υπουργό Παιδείας ότι η Εκκλησία ζητά να έχει ενεργό ρόλο στα κέντρα λήψεως αποφάσεων τόσο στη δημοτική όσο και στη μέση εκπαίδευση. Αναφέρεται, επίσης, στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, πριν αναχωρήσει για το Τάμπερε της Φινλανδίας, ότι κανένας δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των συνομιλιών που θα γίνουν, προσθέτοντας ότι η πληροφόρηση που έχει η κυβέρνηση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει αισιοδοξία και ότι η Κύπρος μεταβαίνει στη Φινλανδία με ετοιμότητα, καλή διάθεση κα θετικό πνεύμα.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Με σημαδεμένη τράπουλα'', γράφει ότι σκληρό πόκερ αλλά σε θολό τοπίο αναμένεται να παιχθεί σήμερα στο Τάμπερε, με τη φινλανδική προεδρία της ΕΕ να καταβάλλει την ύστατη προσπάθειά της για να αποδεχθούν Κυπριακή Δημοκρατία και Τουρκία τη φόρμουλα της με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που θα έχει με τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Γράφει, επίσης, ότι η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη διαπιστώνει σε έκθεσή της ότι στην Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου και στο Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού εντοπίστηκαν υλικά της Εθνικής Φρουράς σε υπαίθριους χώρους εκτεθειμένα στον ήλιο και τη βροχή.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Κρίσιμες αποφάσεις'', γράφει ότι με εύγλωττα μηνύματα η Λευκωσία προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ότι θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται μέσω της φινλανδικής προεδρίας για να ''πέσει στα μαλακά'' η υπόθεση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Γράφει, επίσης, ότι σε επιφυλακή βρίσκονται οι τουρκικές αρχές, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο οποίος αναχωρεί αύριο για την Τουρκία, και ότι χθες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Πάπα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 27 November 2006 - 15:19:07 UTC