Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/10/2006

Οι διεργασίες για προώθηση των προτάσεων της φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ για αποφυγή κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις, το πρόστιμο ύψους 20 εκ Ευρώ στην Κύπρο επειδή υπερέβει τον ποσοτικό περιορισμό που υπέβαλε η Κομισιόν στα δέκα νέα κράτη μέλη της για εισαγωγή ζάχαρης, η συζήτηση σε σχέση με τη δήλωση του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν ότι το κόμμα διεκδικεί το μερίδιο εξουσίας που να του επιτρέπει να προωθεί τις θέσεις του, καθώς και η ανακάλυψη δύο σορών που αφέθηκαν να σαπίσουν στο νεκροτομείο του παλαιού γενικού νοσοκομείου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Τους ξέχασαν στο παλιό νοσοκομείο'' γράφει ότι αρμόδιοι λειτουργοί στο νεκροτομείο του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αγνόησαν ότι εκεί βρίσκονταν σοροί δύο αλλοδαπών και διέκοψαν την παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα οι σοροί τους να κηδευτούν χθες σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες για τη μεταφορά όλων των στοιχείων του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) στο νέο σύστημα με το οποίο θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα η Κοινή Πλατφόρμα ΧΑΚ και Χρηματιστηρίου Αθηνών.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Κίνδυνος Black out'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων στην παραγωγή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εγκυμονεί η προδιαγραφόμενη εργασιακή κρίση στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού η συντεχνία των υπαλλήλων προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων, εάν η διεύθυνση δεν προσέλθει στο τραπέζι για υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Αλλού γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποδέχτηκε εισήγηση για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου της Βουλής Αλέξη Γαλανού για τη δημαρχεία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Φιλανδική σάουνα και όποιος αντέξει'', γράφει ότι η φινλανδική Προεδρία της ΕΕ ωθεί Λευκωσία, Αγκυρα και Τ/Κ να βρουν εναλλακτικές λύσεις, που θα καταστήσουν αποδεκτές τις προτάσεις της για αποτροπή μιας κρίσης στα ευρωτουρκικά. Σημειώνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει μεταβάλει τις αρχικές της απαιτήσεις και ζητά να δοθούν εγγυήσεις για επιστροφή των Βαρωσίων στους Ε/Κ χωρίς να επιμένει πλέον στο χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών. Αλλού γράφει ότι επιφυλάξεις διατύπωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος για την τροποποίηση του άρθρου 17 του συντάγματος, που θα επιτρέπει τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Αστυνομία.

''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Σηκώνει κεφάλι ο Μάριος, αντιδρά ο Τάσσος'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι προκλήθηκαν χθες ''οι πρώτες σκιές'' στις σχέσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν και του Προεδρικού, με αφορμή τη δήλωση Καρογιάν ότι διεκδικεί εκείνο το μερίδιο εξουσίας που θα του επιτρέπει να προωθεί τις θέσεις του κόμματός του. Αλλού γράφει ότι αποδέκτης απειλών έγινε τις τελευταίες ημέρες ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου Μητροπολίτης Χρυσόστομος και προσθέτει ότι οι απειλές αυτές έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τον Πάφου Χρυσόστομο από το να προβεί σε ανεπιθύμητες συμμαχίες.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Βαρύ γλυκό το πρόστιμο'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι η αδράνεια των αρμοδίων υπηρεσιών να ενημερώσουν εγκαίρως τους εμπόρους να μην προβούν σε τεράστιες εισαγωγές ζάχαρης για να εκμεταλλευτούν τους ψηλούς δασμούς του προϊόντος με την ένταξη της Κύπρου στη ΕΕ, έχει ως αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να καλείται να πληρώσει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι απεσταλμένοι της φινλανδικής Προεδρίας αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία για επαφές με την κυβέρνηση, οι οποίες συνδέονται με την πρόθεση της Προεδρίας να οριστικοποιήσει το πακέτο ιδεών της και να το υποβάλει στις εμπλεκόμενες πλευρές πριν την δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου για την Τουρκία στις 8 Νοεμβρίου.

Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Λογοδοτεί η Αγκυρα'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Τουρκία και όχι η Κύπρος θα λογοδοτήσει για την ευρωπαϊκή της πορεία, προειδοποιώντας ότι αν η Τουρκία αφεθεί ανεξέλεγκτη και χωρίς να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, τότε η ΕΕ θα χάσει κάθε αξιοπιστία και οι όποιες προοπτικές για λύση του Κυπριακού θα ακυρωθούν. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ομάδα οκτώ αστυνομικών με σκοπό την είσπραξη όσο γίνεται μεγαλύτερου ποσού των 30 εκ λιρών που είναι τα οφειλόμενα προς την Πολιτεία και ιδιαίτερα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Αζήτητα πτώματα αφέθηκαν να σαπίσουν στο νεκροτομείο του παλαιού νοσοκομείου'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι δύο σοροί αλλοδαπών αφέθηκαν στο νεκροτομείο του παλαιού νοσοκομείου, στο οποίο επειδή είχε κλείσει διακόπηκε η παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα οι δύο σοροί να σαπίσουν. Αλλού γράφει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο ανέγερσης του νέου αεροδρομίου Λάρνακας, δήλωσε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει και πως αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως τώρα το νέο αεροδρόμιο θα παραδοθεί νωρίτερα από ότι αναμένεται.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' αναφέρεται στη μεταγραφή ενός 14χρονου κύπριου ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρέθηκε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ να προπονείται και να αγωνίζεται στην ακαδημία της αγγλικής ομάδας Manchester City. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου, ο οποίος ρίχνεται στη μάχη για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως κυπριακού προϊόντος, δήλωσε πως η μάχη θα είναι δύσκολη διότι η Κύπρος, εκτός από τη Βουλγαρία, τη Δανία και το Λίβανο, θα έλθει αντιμέτωπη και με την Τουρκία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 28 October 2006 - 14:19:07 UTC