Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/10/2006

Η διαμάχη μεταξύ του Προέδρου του Ομίλου Λαϊκής και του Αντιπροέδρου της Marfin, οι νέες μαρτυρίες ενώπιον της Eρευνητικής Eπιτροπής για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' πέρσι στο Γραμματικό, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές και η υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και παραχώρησης ''ασύλου'' σε καταζητούμενο παράνομο αλλοδαπό από αξιωματικό της Αστυνομίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η έκθεση αμερικανικής εταιρείας για τη χρήση Κυπρίων αιχμαλώτων ως πειραματόζωων, τα ευρωτουρκικά και το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην Τουρκία, η ετοιμότητα του Τ/Κ ηγέτη να απορρίψει την πρόταση της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ εάν δεν τον ικανοποιεί, η επόμενη ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, το νέο κρούσμα νεανικής παραβατικότητας σε σχολείο στην Πάφο και οι διαδηλώσεις στη Βουδαπέστη.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Βόμβα Βάλεϊ'', γράφει ότι με μια μαρτυρία βόμβα επανάρχισε τις εργασίες της η ερευνητική επιτροπή για τις ευθύνες της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό, αυτήν του Βρετανού Επιθεωρητή της Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Αντριου Βάρλεϊ, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση τα συμπεράσματα στο πόρισμα Τσολάκη, σε σχέση με τη διαπίστωση ευρημάτων ''επιπέδου 1'' για την εταιρεία ''Ηλιος''. Γράφει, επίσης, ότι αέρας ανανέωσης πνέει από χθες στο ΔΗΚΟ, μετά την εκλογή του Μάριου Καρογιάν στο αξίωμα του Προέδρου του κόμματος.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αστυνόμος 'προστάτης' παράνομων αλλοδαπών'', αναφέρεται σε υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και παραχώρησης ''ασύλου'' σε καταζητούμενο παράνομο αλλοδαπό από αξιωματικό της Αστυνομίας, καθώς και προσπάθεια κουκουλώματος της όλης υπόθεσης. Γράφει, επίσης, ότι άλλο ένα κρούσμα νεανικής παραβατικότητας εκδηλώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά στην επαρχία Πάφου, όπου μαθητές έστειλαν στο νοσοκομείο καθηγήτρια μετά από κτύπημα στον αυχένα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να υποστεί μερική αμνησία.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Βαριές κουβέντες, μεγάλα συμφέροντα'', αναφέρεται στη διαμάχη Κίκη Λαζαρίδη και Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία κορυφώθηκε λόγω της επικείμενης συγχώνευσης του Ομίλου της Λαϊκής με τις Marfin και Εγνατία, και της εναντίωσης του τέως προέδρου της κυπριακής τράπεζας στη συναλλαγή. Γράφει, επίσης, ότι μέχρι και τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Δεκέμβρη θα οργιάζει το παρασκήνιο για τα ευρωτουρκικά και ότι φαίνεται να είναι πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης στην Τουρκία.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Χωρίς τέλος η κρίση στην Εκκλησία'', γράφει ότι ούτε η ανακοίνωση των εξ οφίκιο που θα ψηφίσουν στις αρχιεπισκοπικές εκλογές ήταν αρκετή για να δοθεί τέλος στην κρίση που ταλανίζει την Εκκλησία της Κύπρου τον τελευταίο μήνα. Γράφει, επίσης, ότι παρά την καταγραμμένη δέσμευση του Νίκου Κλεάνθους για αποχώρησή του από τη θέση του Αναπληρωτή Πρόεδρου του ΔΗΚΟ σε περίπτωση που αποτύγχανε να εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Κλεάνθους ούτε και χθες προχώρησε σε επίσημη υποβολή παραίτησης.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ανοιξαν λογαριασμοί'', γράφει ότι νέες ευρύτερες διαστάσεις πήρε χθες η διαμάχη στη Λαϊκή Τράπεζα και ότι ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου κατατέθηκε πόρισμα έρευνας για παλιούς λογαριασμούς του Κίκη Λαζαρίδη, την ίδια στιγμή που εξαπέλυε επίθεση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας του ώστε να υποστηρίξει τη συγχώνευση. Γράφει, επίσης, ότι αρκετές πληροφορίες για τη χρήση Κυπρίων αιχμαλώτων ως πειραματόζωων για κατασκευή χημικών και βιολογικών όπλων κατέχει ο συντάκτης της έκθεσης που ετοίμασε η εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων ''Defence and Foreign Affairs Policy''.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Σημεία και τέρατα'', γράφει ότι ενώπιον της δικαιοσύνης οδεύει η αντιπαράθεση μεταξύ του τέως προέδρου του Ομίλου Λαϊκής Κίκη Λαζαρίδη και του Αντιπροέδρου της Marfin και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ανδρέα Βγενόπουλου, με τον πρώτο να προβαίνει χθες σε νέες καταγγελίες σοκ. Γράφει, επίσης, ότι έτοιμος να πει ''όχι'' δηλώνει πως είναι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε περίπτωση που προκύψει μια δέσμη προτάσεων από τη φινλανδική προεδρία της ΕΕ που ''θα στρέφεται εναντίον των Τ/Κ'', όπως είπε.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Βγαίνουν τα μαχαίρια ενόψει της ψήφου για τη συγχώνευση της Λαϊκής'', γράφει ότι τραβήχτηκαν μαχαίρια χθες καθώς ο Κίκης Λαζαρίδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για ποταπές μεθόδους προώθησης της μεγάλης συγχώνευσης. Αναφέρεται, επίσης, στις διαδηλώσεις χθες στη Βουδαπέστη και τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την ουγγρική αστυνομία που αμαύρωσαν τους εορτασμούς για την 50ή επέτειο της εξέγερσης εναντίον της σοβιετικής εξουσίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 24 October 2006 - 14:19:09 UTC