Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 17/10/2006

Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει ως μοναδική ευκαιρία την πρόταση της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ και η διακριτική επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκουέλ Μορατίνος, τα προβλήματα στη μεταβίβαση οικοδομών που αγοράστηκαν και εξοφλήθηκαν, η υπόθεση πλαστογραφημένων τιμολογίων που κατατίθενται σε ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημίωση, η θέση του ΑΚΕΛ ότι πρέπει να αυξηθεί το όριο αφορολόγητου εισοδήματος και η δολοφονία της 41χρονης Ρούλας Παντελή από τη Λεμεσό είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κύπρου, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων υπό τον Ακριβό Τσολάκη για την πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' στις 14 Αυγούστου 2005, το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα τον 18χρονο Κωνσταντίνο Τσιγαρίδη, το σύστημα φωτοεπισήμανσης της Αστυνομίας, οι προβλέψεις για νέους σεισμούς μέχρι το τέλος του χρόνου και οι ισχυρισμοί περί κατάχρησης χρημάτων από τον πρώην Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Στο σκοτάδι συνομιλίες του Μορατίνος'', γράφει ότι ύστατες προσπάθειες, ενόψει της 8ης Νοεμβρίου, καταβάλλει η ΕΕ μέσα από μία πολυμέτωπη διπλωματική επίθεση στην Τουρκία και την Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε σχεδόν μυστικά την Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας Μιγκουέλ Μορατίνος. Γράφει, επίσης, ότι για άλλη μια φορά η κυπριακή κυβέρνηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Αθήνα και ότι η συχνότητα με την οποία γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις και οι αναφορές στον ελληνικό Τύπο δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Την εκτέλεσαν με δύο σφαίρες'', γράφει ότι τραγικό τέλος επεφύλαξε η μοίρα για τη 41χρονη Ρούλα Παντελή από τη Λεμεσό, διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας 17 και 19 ετών, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας έπεσε νεκρή με δύο σφαίρες από πυροβόλο όπλο στο πίσω μέρος της κεφαλής. Αναφέρεται επίσης στο δυστύχημα κατά το οποίο ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τσιγαρίδης, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του στην Αθηαίνου, απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, όταν αυτό παρεξέκλινε της πορείας του, ανατράπηκε σε χωράφι και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ξεσηκώνονται και οι ξένοι αγοραστές'', γράφει ότι τα χρόνια προβλήματα στη μεταβίβαση οικοδομών που αγοράστηκαν και εξοφλήθηκαν από ανυποψίαστους πολίτες απασχολούν τώρα και το βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ''Channel 4'', ύστερα από καταγγελίες Βρετανών που μάταια αναμένουν ''κοτσιάνια'' για τις περιουσίες που αγόρασαν πριν χρόνια. Γράφει, επίσης, ότι ακλόνητες μοιάζουν οι αποδείξεις που παρατίθενται στο πόρισμα Τσολάκη για το ότι ο διακόπτης ελέγχου πίεσης του μοιραίου Μπόινγκ της "Ηλιος" αφέθηκε στη θέση "manual" από το έδαφος, ενώ η "Ajet" έχει αντίθετη άποψη.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Κομπίνα με πλαστογραφημένα τιμολόγια'', γράφει ότι ζεύγος Κυπρίων προσκόμισαν πέρσι και φέτος σε ασφαλιστική εταιρεία της Κύπρου αποδείξεις για εγχειρήσεις από Κύπριο γιατρό στην Αυστρία και ζητούσαν από 20.000 ευρώ, αλλά ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα τιμολόγια ανήκαν σε ξένους ασθενείς και ότι το ποσό που είχε λάβει το νοσοκομείο από τους Κύπριους ασθενείς δεν ξεπερνούσε το ποσό των 3.500 ευρώ. Γράφει, επίσης, ότι από την ημέρα που τέθηκαν σε λειτουργία οι κάμερες της Αστυνομίας οι οδηγοί είναι πιο προσεκτικοί και οι τροχαίες παραβάσεις μειώθηκαν αισθητά.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Αναζητούν αδύνατο κρίκο'', γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να παρουσιάσει ως μοναδική ευκαιρία τη φινλανδική πρόταση, ενώ το Ελσίνκι επιστρατεύει μεσολαβητές με στόχο να πεισθούν τα εμπλεκόμενα μέρη να αποδεχθούν τη φόρμουλα, και αναζητείται αδύνατος κρίκος για να αποφευχθεί ευρωτουρκική κρίση. Γράφει, επίσης, ότι η χρονική απόσταση από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό του 1941, αλλά και η συσσώρευση ενέργειας, οδηγεί τους σεισμολόγους σε επιφυλακή, και με βάση τη στατιστική αναμένονται ακόμα οκτώ σεισμοί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Το ΑΚΕΛ επιμένει'', αναφέρεται σε δηλώσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ότι το κόμμα θα επιμένει στην αύξηση του ορίου αφορολόγητου εισοδήματος από τις 10.000 λίρες στις 12.000 λίρες, καθώς και στη διαφοροποίηση των φορολογικών κλιμάκων. Γράφει, επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος εκτιμά ότι ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος έχει στην κάλπη των ex officio σοβαρά ερείσματα, αναφέροντας ότι με ενδεχόμενη εκλογή του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου κινδυνεύει η Εκκλησία της Κύπρου από το Βατοπέδιο.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Πυροβολήθηκε δύο φορές στο πίσω μέρος της κεφαλής'', γράφει ότι γυναίκα η οποία ήταν ελλείπον πρόσωπο για δύο εβδομάδες βρέθηκε νεκρή σε απομονωμένο μέρος στην περιοχή Λεμεσού. Γράφει, επίσης, ότι ο πρώην Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς διέψευσε ισχυρισμούς ότι εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης εκατοντάδων χιλιάδων λιρών ''προεδρικών πόρων'' για είδη βρώσεως, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι ''γελοίοι'' και αποτελούν προσπάθεια δυσφήμησης του για ''πολιτικούς λόγους''.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 17 October 2006 - 14:19:13 UTC