Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/09/2006

Η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου έναντι του ''παραστρατιωτικού κυκλώματος'' στην Εθνική Φρουρά, η αποδοχή από το ΚΣ ΕΔΕΚ πρότασης των ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για τριμερή συνεργασία, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές και η προεκλογική εκστρατεία, οι μετρήσεις βενζολίου στην ατμόσφαιρα της Λευκωσίας και η κατάκτηση από τον Μάρκο Παγδατή του China Open είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Νέα Υόρκη με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, οι πληροφορίες ότι η ΕΕ έχει ετοιμάσει νέο σχέδιο για τη διευθέτηση του θέματος της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία της Αγκυρας, οι δηλώσεις του ΑΚΕΛ για την προεκλογική εκστρατεία των ιεραρχών, οι προσπάθειες της Αστυνομίας να διακριβωθεί η ταυτότητα πτώματος που βρέθηκε στη Λεμεσό, η καθήλωση των δύο ελικοπτέρων της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα έρευνας που κατατάσσουν την Κύπρο 19η μεταξύ 26 ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της υγείας.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Διακωμωδεί το 'επίτευγμα' του ο Πρόεδρος'', γράφει ότι από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέλεξε αυτή τη φορά να ασχοληθεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές ιδιοτέλειες, καταρρίπτοντας ο ίδιος ως αστεία την υπόθεση του παραστρατιωτικού κυκλώματος, την οποία μόνη της η κυβέρνηση εμφάνισε ως επίτευγμά της για να δείξει την αποφασιστικότητά της να πατάξει τέτοια φαινόμενα στο στράτευμα. Γράφει, επίσης, ότι σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η ΕΕ έχει ετοιμάσει νέο σχέδιο με την ονομασία ''Plan B'' για τη διευθέτηση του θέματος της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία της Αγκυρας.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Ο θριαμβευτής'', γράφει ότι ο Μάρκος Παγδατής είναι ο θριαμβευτής του China Open, νικώντας στον τελικό τον Κροάτη Μάριο Αντζιτς με 2-0 σετ, και ότι αυτός είναι ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος του Κύπριου αντισφαιριστή. Γράφει, επίσης, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία, δεν έγινε ακόμα κατορθωτό να διακριβωθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που βρέθηκε νεκρός σε κλειστό φρεάτιο από όπου διέρχεται αγωγός διοχέτευσης νερού πυρόσβεσης στην πολυκατοικία ''Μαρίνα'' στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου στην περιοχή της επίχωσης Λεμεσού.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''4 στο πακέτο του ενός'', γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε χθες να κλείσει το θέμα του ''παραστρατιωτικού επιτελείου'' στην Εθνική Φρουρά, αποφαινόμενος ότι είναι ανύπαρκτο και πρόκειται απλώς για πληροφορίες από αξιωματικούς που δεν ήθελαν να μετακινηθούν. Γράφει, επίσης, ότι καθηλωμένα είναι και τα δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας λόγω βλαβών και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δηλώνει πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των μελών της Αστυνομίας και είναι καλύτερα να μην πετάξουν ποτέ εάν δεν είναι ασφαλή.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Σταυρώνουν και σταυρώνονται'', γράφει ότι βολές κατά ριπάς εναντίον αλλήλων εκτοξεύουν οι ιεράρχες έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αρχιεπισκοπικών εκλογών, και ότι η εμπλοκή του ΑΚΕΛ και η υποστήριξη του στον Κύκκου Νικηφόρο προκάλεσε χθες την οργή του Κιτίου. Γράφει, επίσης, ότι ακόμα μια έρευνα, που βαθμολογεί τα συστήματα υγείας 26 ευρωπαϊκών χωρών, είχε απογοητευτικά αποτελέσματα για την Κύπρο, αφού την κατέταξε στη 19η θέση με 422 βαθμούς, ένα βαθμό πιο πάνω από την Εσθονία και 12 πιο κάτω από την Ελλάδα και την Ισπανία, σημειώνοντας ότι το άριστα είναι 750 βαθμοί και η κατώτερη πιθανή βαθμολογία 250 βαθμοί.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Δηλητήριο με τη σέσουλα'', γράφει ότι δηλητήριο αναπνέουν οι Λευκωσιάτες με βάση μετρήσεις του Υπουργείου Εργασίας, τις οποίες επικαλείται η ομάδα στήριξης του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Μεσαρίτη και οι οποίες δείχνουν ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναπνέουν διπλάσιο σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο βενζόλιο, το οποίο έχει συνδεθεί με μορφές καρκίνου. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε χθες στη Νέα Υόρκη μακρά συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησε κυρίως την τακτική που θα ακολουθηθεί από τις δύο κυβερνήσεις στα ευρωτουρκικά.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ομοφωνία για τριμερή'', γράφει ότι το ''ναι'' στην πρόταση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για διεκδίκηση από πλευράς ΚΣ ΕΔΕΚ αριθμού συγκεκριμένων δήλων αποφάσισε ομόφωνα χθες η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, σε μακρά συνεδρία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην τριμερή συνεργασία για τις δημοτικές εκλογές. Γράφει, επίσης, ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριακού εξέφρασε χθες λύπη γιατί ορισμένοι ιεράρχες υποβιβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας τόσο χαμηλά, καλώντας τον Μητροπολίτη Πάφου, αν έχει στοιχεία για δήθεν χρηματισμό του ΑΚΕΛ, να τα δώσει στη δημοσιότητα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 18 September 2006 - 14:19:08 UTC