Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/09/2006

Οι πληροφορίες που φέρουν τον Υπουργό Αμυνας Φοίβο Κλόκκαρη να έχει υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αλλα θέματα είναι η οργή των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της ''Ηλιος'' κατά του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων, τον οποίο προπηλάκισαν κατά την είσοδό του στη Βουλή. Επίσης, οι εφημερίδες αναφέρονται σε απόφαση Ευρωβουλευτών για μελέτη της κατάστασης των εκκλησιών στα κατεχόμενα καθώς και για νέα υπόθεση κακοποίησης βρέφους από φροντίστρια του γραφείου ευημερίας.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η αντοχή δεν έχει πια όρια» γράφει ότι όλη την οργή και την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος» μάζεψε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο τους έξω από τη Βουλή, όταν μαζεύτηκαν ενόψει της συνεδρίας της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που θα εξέταζε θέματα του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Προσθέτει ότι οι συγγενείς, με φωτογραφίες των αδικοχαμένων θυμάτων, εμπόδισαν την είσοδο του Υπουργού στη Βουλή, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την μέχρι σήμερα ατιμωρησία των υπευθύνων της τραγωδίας. Αλλού γράφει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία στη Μέση Εκπαίδευση, τα οποία είναι σχολεία «μαμούθ», κάτι που δυσχεραίνει το έργο της διδασκαλίας.

«Η Μάχη» με τίτλο «Κτηνωδία σε βάρος βρέφους» αναφέρεται σε πληροφορίες της εφημερίδας για νέο κρούσμα κακοποίησης και βαναυσότητας φροντίστριας του Γραφείου Ευημερίας εις βάρος ενός βρέφους μόλις 13 μηνών, κάτι που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό. Σε άλλο της θέμα η «Μ» γράφει ότι η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες ομόφωνα τροπολογία του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Παναγιώτη Δημητρίου, για τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2007, μελέτης αναφορικά με την κατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Παραιτήθηκε ο Κλόκκαρης» γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τρεις μήνες μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου, ο Υπουργός Αμυνας εγκαταλείπει το Υπουργείο αρνούμενος να συμβιβαστεί με τα κατεστημένα που δημιούργησαν αξιωματικοί με δυνατές «πολιτικές πλάτες». Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση αναμένει την παραδοχή της Συρίας για την πραγματική φύση του φορτίου του υπό παναμαική σημαία πλοίου Gregorio 1, για να μπορέσει να αποδεσμεύσει το πλοίο και να επιτρέψει την επανεξαγωγή του υλικού. Προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντάρ που εντοπίστηκαν στα αμπάρια του πλοίου δεν αποτελούν απαγορευμένο στρατιωτικό υλικό.

«Η Σημερινή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παραιτήθηκε ο Κλόκκαρης» γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τη διαπίστωση ότι δεν ήταν εφικτό να ξηλωθεί το παραστρατιωτικό κύκλωμα που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Προσθέτει ότι σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΑΚΕΛ έχει καταφέρει να ελέγχει πλήρως το στράτευμα, μέσω του παραστρατιωτικού κυκλώματος. Γράφει ότι οι οικονομικές ατασθαλίες στην Αρχιεπισκοπή άρχισαν μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίαζε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως υποστήριξε χθες ενώπιον του κακουργιοδικείου ο διευθυντής του γραφείου του Αρχιεπισκόπου Φρίξος Κλεάνθους, σε δίκη για διασπάθιση χρημάτων στην Αρχιεπισκοπή.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Υπό παραίτηση ο Κλόκκαρης» γράφει για την υποβολή παραίτησης του Υπουργού Αμυνας και προσθέτει ότι ο Υπουργός επικαλέστηκε λόγους υγείας. Προσθέτει ότι θα παραμείνει στη θέση του έως ότου επιστρέψει ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος από το εξωτερικό. Αλλού αναφέρει ότι σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν οι υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διακίνηση τουρκικών πατατών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πίσω στο τιμόνι» γράφει ότι απετράπη την υστάτη η ακινητοποίηση των μέσων μαζικής συγκοινωνίας αλλά και των βαρέων οχημάτων μεταφοράς μετά την επίτευξη συμφωνίας χθες βράδυ μεταξύ κυβέρνησης και των συνδέσμων των αυτοκινητιστών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για αναβολή της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εάν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου και γράφει ότι οι δηλώσεις αναστάτωσαν την Ουάσινγκτον.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Τουρκία κινεί τα νήματα ενόψει νέας πρωτοβουλίας» γράφει ότι ο σύμβουλος του ηγέτη του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Τουρκία μπορεί να κατασκεύασε την κατάρρευση της κυβέρνησης στο ψευδοκράτος, ούτως ώστε να την αντικαταστήσει με μια άλλη, η οποία να αποδέχεται μια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό που φημολογείται ότι είναι στα σκαριά. Αλλού γράφει ότι η αεροπορική εταιρεία ajet, πρώην «Ηλιος» διέψευσε δημοσιεύματα που την φέρουν να κινδυνεύει να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της Ευρώπης για τις αεροπορικές εταιρείες.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» με τίτλο «Οι Κύπριοι περιμένουν άνοδο στα ελβετικά επιτόκια» γράφει ότι χιλιάδες Κύπριοι που δανείστηκαν σε ελβετικά φράγκα αναμένουν την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας για τα επιτόκια, καθώς η οποιαδήποτε απόφασή της θα έχει επίδραση στις αποπληρωμές των δανείων τους αλλά και στην αξία του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ με το οποίο είναι συνδεδεμένη η κυπριακή λίρα. Αλλού γράφει ότι το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο θα μπορούσε να φθάσει το ύψος ρεκόρ του 30% του ΑΕΠ φέτος, καθώς οι εξαγωγές συνεχίζουν να μειώνονται και οι εισαγωγές να αυξάνονται.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 13 September 2006 - 14:19:07 UTC