Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/09/2006

Το ''ναυάγιο'' στη συνεργασία των κομμάτων της συμπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου. Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης τη δυσφορία γονέων και μαθητών γύρω από το θέμα της δημοσίευσης των θέσεων στα ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, την έγκριση της έκθεσης για την Τουρκία του Ολλανδού Ευρωβουλευτή Κάμιελ Ερλινγκς από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και την ανεύρεση του πτώματος της Σλοβάκας Γιάνκα Κοβάκοβα.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Το ναυάγιο ήλθε από το ΑΚΕΛ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''το χάσμα ανάμεσα στα κόμματα της τριμερούς συνεργασίας για την κατανομή των δήμων αποδείχθηκε αγεφύρωτο και οδήγησε στην κατάρρευση των διαβουλεύσεων''. Αλλού γράφει ότι ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος είχε χθες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ζήτησε τη άνευ όρων εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, για επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας και στα δέκα νέα κράτη - μέλη της ΕΕ.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Αλαλούμ Πεύκιου για αποτελέσματα εισαγωγικών'', γράφει ότι αγανάκτηση και δυσφορία επικρατεί μεταξύ των γονέων και υποψηφίων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, λόγω της συνεχιζόμενης και παρατεινόμενης καθυστέρησης της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Αλλού γράφει ότι αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου επέδωσε χθες επιστολή διαμαρτυρίας στον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο Θέμη Θεμιστοκλέους, ζητώντας από την ΕΕ να ασκήσει την επιρροή της για να τερματιστούν οι αυθαίρετες συλλήψεις και διώξεις δημοσιογράφων και εικονοληπτών σε ώρα καθήκοντος στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Συν - έταιροι στην αποτυχία'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι το ΑΚΕΛ, μετά από την απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης από την ΕΔΕΚ για ανταλλαγή του δήμου Πάφου με τους δήμους Πόλης Χρυσοχούς και Αθηένου, επέλεξε να θέσει την ΕΔΕΚ εκτός της συνεργασίας και εγκαινιάζει σήμερα νέα προσπάθεια για σύμπηξη διμερούς συνεργασίας με το ΔΗΚΟ. Αλλού γράφει ότι κατάλογο τριών ονομάτων παρέδωσε το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για αντικατάσταση του Ανδρέα Χρίστου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

''H Σημερινή'' υπό τον κύριο τίτλο ''Τέρμα η αγωνία των υποψηφίων στα ΑΕΙ'' γράφει στο κύριο της θέμα πως τελειώνει σήμερα η αγωνία τεσσάρων και πλέον χιλιάδων Κυπρίων υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας, αφού σήμερα θα δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ο κατάλογος των επιτυχόντων. Εξάλλου μέχρι τις 18 του μήνα αναμένεται να τελειώσει η διαδικασία των εγγραφών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο άσκηση προσομοίωσης για αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ράγισε και το γυαλί'' γράφει στο κύριο του θέμα πως το ναυάγιο στις συζητήσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων για επίτευξη συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ενδέχεται να προκαλέσει ευρύτερες αναταράξεις στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ''την ανακοπή μεταφοράς παράνομου φορτίου με οπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, φαίνεται ότι πέτυχαν οι διωκτικές αρχές'' με την επιχείρηση, που έγινε χθες στην Λεμεσό με επίκεντρο εμπορικό πλοίο που κατευθυνόταν σε λιμάνι της Μέσης Ανατολής.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον κύριο τίτλο ''Αυστηρή νότα'' γράφει ότι καταδικαστική για την Τουρκία χαρακτηρίζεται η έκθεση Ερλινγκς, την οποία ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου και με την οποία καλείται η Αγκυρα να εφαρμόσει το πρωτόκολλο για επέκταση της τελωνειακής ένωσης, καθώς και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι από τις χθεσινές καταθέσεις πρώην υπαλλήλων της ''Ηλιος'' στην ερευνητική επιτροπή για την αεροπορική τραγωδία προκύπτει ότι η εταιρεία ''σφυρούσε αδιάφορα'' σε σοβαρές αναφορές του ιπτάμενου προσωπικού για προβλήματα που είχαν άμεση σχέση με την ασφάλεια πτήσεων των αεροσκαφών της.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Βρέθηκε το πτώμα της αγνοούμενης κοπέλας'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αστυνομία βρήκε χθες ένα πτώμα που πιστεύεται ότι ανήκει στην αγνοούμενη Γάνκα Κοβάκοβα από τη Σλοβακία, μετά την ομολογία 31χρονου Τ/Κ ότι την απήγαγε, την βίασε και τη δολοφόνησε. Αλλού γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Η εβδομαδιαία οικονομική ''Financial Mirror'' υπό τον τίτλο ''Η Τράπεζα Κύπρου θα αποφασίσει για νέο Πρόεδρο'', γράφει ότι η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου την Πέμπτη θα είναι κρίσιμη, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει για το νέο Πρόεδρο του Ομίλου, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ρολόγη την περασμένη εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι από τις 142 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, οι 96 ή ποσοστό 68% παρουσίασαν κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2006, σε αντίθεση με αλλά χρόνια, κατά τα οποία η αύξηση της κερδοφορίας οφειλόταν μόνο σε κάποιες από τις εταιρείες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 6 September 2006 - 14:19:26 UTC