Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 30/08/2006

Η παραίτηση του Προέδρου Παπαδόπουλου από την προεδρία του ΔΗΚΟ, η χθεσινή κατάθεση του πρώην υπεύθυνου του Τομέα Αδειοδότησης στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ενώπιον της επιτροπής διερεύνησης για το αεροπορικό δυστύχημα της Helios, η συζήτηση του Κυπριακού από το Συμβούλιο Ασφαλείας και η δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου, η έρευνα που διέταξε η FIA για την απονομή του βραβείου στο νικητή του Grand Prix στην Τουρκία από τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και οι διεργασίες στα κόμματα για τις δημοτικές εκλογές είναι μερικά από τα κόμματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξαπάτηση της ΕΕ αποκάλυψε ο Χατζηγεωργίου» αναφέρει πως ο πρώην υπεύθυνος του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος Αεροπορίας Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου κατήγγειλε χθες ενώπιον της μονομελούς επιτροπής για τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος της Helios Airways πως το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ξεγελούσε τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έρχονταν στην Κύπρο για να ελέγχουν το Τμήμα, με ψευδείς παραστάσεις. Αλλού αναφέρει πως το ΔΗΚΟ αποφάσισε να προσφέρει στην ΕΔΕΚ τη δημαρχία Λευκωσίας για να αποσύρει αυτή το ενδιαφέρον της από το Δήμο Πάφου, τον οποίο το ΔΗΚΟ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους.

«H Μάχη» με κύριο τίτλο «Ερωτικές χάρες ζητούσε η ομάδα» αναφέρει πως η μια μετά την άλλη ακολουθούν οι καταγγελίες σοκ μελών της Εθνικής Φρουράς σε βάρος του παραστρατιωτικού κυκλώματος που δρούσε στο στράτευμα, κατασκοπεύοντας αντίθετους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα γυναίκες στελέχη της ΕΦ κατήγγειλαν ότι έτυχαν χείριστης μεταχείρισης και εξευτελισμό προκειμένου να ενδώσουν στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιων από το κύκλωμα. Αλλού αναφέρει πως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα από την εξαγορά της τουρκικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών TELSIM, η οποία παράνομα δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα από τη VODAFONE, η οποία συνεργάζεται με την ΑΤΗΚ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παραιτούμαι είπε, και έφυγε» πως την «προσφιλή του τακτική, του αιφνιδιασμού, ακολούθησε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Προσήλθε απροειδοποίητα στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΔΗΚΟ και υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος, για να τρέξει χωρίς κομματικό μανδύα στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2008». Σε άλλο θέμα αναφέρει πως την άμεση έναρξη της διαδικασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών στις 8 Ιουλίου, ζητεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ από τις δυο πλευρές, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Πτήσεις θανάτου'', γράφει ότι συγκλονιστικών αποκαλύψεων συνέχεια στη Μονομελή Ερευνητική Επιτροπή που εξετάζει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό, αφού ο πρώην Διευθυντής του Τμήματος Αδειοδότησης Πτήσεων Πάμπος Χατζηγεωργίου κατάγγειλε ότι κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του 2005 το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας δεν έλεγχε την ασφάλεια πτήσεων και επιδιδόταν στο πώς να ξεγελάσει τις ''Συνδυασμένες Αρχές Ελέγχου Αεροπλοϊας'' της ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι διπλασιάζεται ο αριθμός των διπλωματών μέχρι το 2010 και ο Υπουργός Εξωτερικών τους ''στέλνει στα θρανία'' για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Βρυξέλλες: Πλήρες κομφούζιο'', γράφει ότι άκρως εκτεθειμένη μένει η Κύπρος έναντι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων (EASA) δώδεκα μήνες μετά τη συντριβή του κυπριακού αεροσκάφους, ως προς τα θέματα Πολιτικής Αεροπορίας και κυρίως τα θέματα ασφάλειας πτήσεων. Γράφει, επίσης, ότι τα κενά στο συντονισμό του κρατικού μηχανισμού για χειρισμό καταστάσεων κρίσεως τρέχουν να καλύψουν πέντε Υπουργοί, οι οποίοι σήμερα θα λάβουν καθοριστικές αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης του κράτους, και ότι οι δύο πρόσφατες τραγωδίες με τις πτώσεις αεροσκαφών κατέδειξαν τα προβλήματα στο συντονισμό σε όλα τα επίπεδα.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Προσχεδιασμένη απάτη» γράφει πως προσχεδιασμένα και εν γνώσει της ότι παραβίαζε τους κανονισμούς της FIA, η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε πολιτικά το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης για να προβάλει το ψευδοκράτος διά μέσου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος κλήθηκε ως «πρόεδρος της ΤΔΒΚ» να απονείμει το έπαθλο στο νικητή της Φόρμουλα 1. Η FIA έχει ήδη διατάξει έρευνα για το περιστατικό, τα πορίσματα της οποίας θα υποβάλει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο για επιβολή ποινών. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε χθες εκτενώς τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών για τη σημερινή φάση και τις διαγραφόμενες προοπτικές του κυπριακού προβλήματος και ανέλυσε τους στόχους και τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Το τέχνασμα εξέδρας του Ταλάτ θέτει εν αμφιβόλω το τουρκικό GP'', γράφει ότι η συμπερίληψη του τουρκικού Grand Prix στο ημερολόγιο της Φόρμουλα 1 για το 2007 έχει τεθεί εν αμφιβόλω, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη. Γράφει, επίσης, ότι ε/κ μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοίνωσαν χθες ότι θα μποϋκοτάρουν την κάλυψη όλων των γεγονότων στα κατεχόμενα για δύο εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δημοσιογράφων από την τ/κ πλευρά.

Η εβδομαδιαία ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Κυκλωτική Proton στην Ελληνική'', γράφει ότι η ελληνική τράπεζα Proton θεωρείται ότι κλείνει το δίχτυ γύρω από την Ελληνική Τράπεζα, εάν κρίνει κανείς από το άμεσο και έμμεσο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει στην ΗΒ, όπως επίσης και τις έντονες φήμες στην Ελλάδα ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον έλεγχο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι ευχάριστες εκπλήξειs επεφύλαξαν και οι τέσσερεις εισηγμένες τράπεζες, ανακοινώνοντας δυνατά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο με τα συνδυασμένα τους κέρδη να καταγράφουν αύξηση 181%.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 30 August 2006 - 14:19:10 UTC