Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 26/08/2006

Η συγκρότηση της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL με τη συμμετοχή χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ρόλος της Κύπρου ως κέντρο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές και η εξαγορά της τουρκικής εταιρείας τηλεποικινωνιών Telsim και του παραρτήματος της στα κατεχόμενα από τη Vodafone είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Αλλα θέματα που προβάλονται είναι αυτό της ύπαρξης κυκλώματος στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς που παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την αλληλογραφία αξιωματικών, το φαινόμενο νεκρών πάπιων στον υδατοφράκτη Αθαλλάσας και η ακύρωση εξετάσεων στην Αστυνομία μετά από πληροφορίες για διαρροή θεμάτων.

H ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Σχεδόν γυμνό το ΔΗΚΟ στις δημαρχίες'' γράφει ότι το ΔΗΚΟ είναι το κόμμα το οποίο παρουσιάζεται γυμνό στο θέμα των δημαρχιών, αφού ακόμη και αν τελικώς βρεθεί τρόπος να διασωθεί η συνεργασία των συγκυβερνώντων κομμάτων στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου και πάλι θα κινδυνεύει να έχει μηδαμινή παρουσία στις δημαρχίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αντικείμενο έρευνας από το Υπουργείο Αμυνας θα αποτελέσει το θέμα ύπαρξης κυκλώματος στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς που παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την αλληλογραφία αξιωματικών.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Είδαν Κυπριόπουλο σε πορνογραφία στο διαδίκτυο'' γράφει ότι ούτε εκατό, ούτε χίλιες, αλλά δωδεκάμισι χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο κλιπ με παιδική πορνογραφία εντόπισε η Αστυνομία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή 45χρονου υπαλλήλου του Δήμου Λευκωσίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας Φώτης Φωτίου επανέλαβε ότι κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει ο πολίτης από τα νεκρά πτηνά που βρίσκουμε στον υδατοφράκτη της Αθαλλάσας.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Vodafo-νική κίνηση ματ!'' γράφει πως σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η εξαγορά της τουρκικής εταιρείας τηλεποικινωνιών Telsim και του παραρτήματος της στα κατεχόμενα, από τη Vodafone. Εντέχνως, η Αγκυρα έχει περιπλέξει το πολιτικό στην εξαγορά εξαναγκάζοντας τη Vodafone να δώσει τα χέρια με το ψευδοκράτος. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι θεσμικός επενδυτής έχει επιδείξει ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου της Lanitis Development και ότι η είδηση αναστάτωσε την αγορά.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις στην Αστυνομία'' γράφει πως ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας προχώρησε χθες σε ακύρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του περασμένου Μαϊου, που έγιναν στην Αστυνομία, για προαγωγή στο βαθμό του λοχία. Ολα άρχισαν μετά από πληροφορίες ότι τα θέματα των εξετάσεων είχαν διαρρεύσει. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος καθίσταται κέντρο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο και αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα θα επισκέπτεται συχνά την Κύπρο, η οποία θα είναι ουσιαστικά η έδρα του για τις επιχειρήσεις αυτές.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Καυτό μέτωπο στη Λευκωσία'' γράφει ότι ως κίνηση τακτικής εκλήφθηκε από τους άλλους εταίρους η άτυπη παρέμβαση δηκοϊκών αξιωματούχων να ξεφορτωθούν το Δήμο της Λευκωσίας με αντάλλαγμα αυτόν της Πάφου, τον οποίον διεκδικεί χωρίς ίχνος υποχώρησης και η ΕΔΕΚ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μεγάλες κυπριακές εργοληπτικές εταιρείες εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να προσφέρουν στην ανοικοδόμηση του βομβαρδισμένου Λιβάνου.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Τελικά εισακούστηκε'' γράφει πως με το ζόρι αλλά τελικά εισακούστηκαν οι εκκλήσεις του ΟΗΕ (και του Μπους) για συγκρότηση της UNIFIL με τη συμμετοχή χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χρειάστηκε βέβαια να συνέλθει εκτάκτως το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και να παρευρεθεί σ΄αυτό και ο ΓΓ του ΟΗΕ, αφού προηγουμένως και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε απευθύνει εκκλήσεις για συμμετοχή της ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Ιρλανδίας Mary McAleese τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Ανδρας προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία'' γράφει ότι εργοδοτούμενος στο Δήμο Λευκωσίας προφυλακίστηκε για έξι ημέρες ως ύποπτος για κατοχή και πώληση παιδικής πορνογραφίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι ξενοδόχοι δέχθηκαν μια συμβιβαστική εισήγηση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων τους.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' γράφει πως η επάνοδος του Ράλι Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (World Rally Championship) το 2008 επισφραγίστηκε τελικά χθες, στο πλαίσιο της συνόδου των Οργανωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ένα θάνατο τον μήνα από χρήση ναρκωτικών μετρά η Κύπρος ενώ η ηλικία των χρηστών συνεχώς μειώνεται.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 26 August 2006 - 14:19:06 UTC