Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/08/2006

Οι δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου για το Κυπριακό, στο πλαίσιο του συνεδρίου των αποδήμων που άρχισε χθες στη Λευκωσία, η επίσκεψη σήμερα στο Λίβανο του ΥΠΕΞ Γιώργου Λιλλήκα, οι δηλώσεις πολιτικών για το θέμα των δημοτικών εκλογών, τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τις νεκρές πάπιες που εντοπίστηκαν στη λίμνη Αθαλάσσας, τα στοιχεία για το πού ξοδεύουν οι Ε/Κ τα χρήματά τους στα κατεχόμενα και οι Τ/Κ κατά τις αγορές τους στις ελεύθερες περιοχές, η μη εξασφάλιση θέσης στα ΑΕΙ Ελλάδας από 700 υποψήφιους και οι σημερινές αναμετρήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας και του Εθνικού Αχνας, στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παρέμβαση Τάσου σε υπόθεση προσφορών» αναφέρει πως έγγραφα τα οποία η «Α» εξασφάλισε δικαιώνουν τις πληροφορίες που από καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν «παρεμβάσεις ακόμα και από το Προεδρικό και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο θέμα των προσφορών για τη διαχείριση του μαγνητικού τομογράφου του Νέου Νοσοκομείο Λευκωσίας». Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η επίλυση του Κυπριακού, το ταχύτερο δυνατό, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για μια πανεθνική στρατηγική και κινητοποίηση.

«H Μάχη» με κύριο τίτλο «Θλίψη και αγανάκτηση» γράφει πως σε κόλαση φωτιάς έχει μετατραπεί η περιοχή από το Γύθειο έως την Αρεόπολη στη Λακωνία από την πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει για τέταρτη μέρα, καταστρέφοντας σπίτια, καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις. Αλλού γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι υπάρχουν μεν δυσκολίες στη διαδικασία που άρχισε μετά τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, αλλά πρόσθεσε πως η ε/κ πλευρά ελπίζει ότι η τ/κ θα συνεργαστεί για τη γρήγορη έναρξη των εργασιών των επιτροπών.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εκείνοι τα τρώνε, εμείς τα παίζουμε» πως επαναπροσέγγιση με όρους οικονομικούς και κυρίως βασισμένη σε αυτά τα οποία στερούνται είναι η πραγματικότητα. Τ/Κ και Ε/Κ οι οποίοι περνούν καθημερινά την πράσινη γραμμή, αναζητώντας αυτό ακριβώς που δεν τους παρέχει η διαμονή στη δική τους πλευρά. Αλλού αναφέρει πως το Υπουργικό Συμβούλιο επιθυμεί πάση θυσία να υιοθετηθεί και να λειτουργήσει νέο κλιμακωτό ωράριο εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία αλλά τα κυβερνητικά τμήματα και κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θέλουν αλλαγές.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Μένουν εκτός 700 υποψήφιοι για ΑΕΙ Ελλάδας» πως δυσάρεστη έκπληξη περιμένει 700 υποψηφίους για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ Ελλάδας, αφού δεν εξασφαλίζουν θέση. Οι περισσότεροι την πάτησαν, επειδή θεωρούσαν δεδομένο ότι θα κέρδιζαν θέση, για την εξασφάλιση της οποίας απαιτείται ψηλή βαθμολογία. Αλλού αναφέρει πως ο ΑΠΟΕΛ κατά της Τραπεζούντας στην Τουρκία, η Ομόνοια κατά της Λίτεξ στη Βουλγαρία και ο Εθνικός κατά της Ρούζελαρ στο ΓΣΠ αγωνίζονται για πρόκριση στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ηρθε η γρίπη των πτηνών» αναφέρει πως η γρίπη των πτηνών έπληξε και την Κύπρο και ήδη δυο δείγματα από αγριόπαπια και νερόκοτα έχουν σταλεί στο Κοινοτικό Κέντρο Αναφοράς στο Ουέμπριτζ για να διαφανεί εάν είναι κρούσμα υψηλής παθογονικότητας του ιού, που οφείλεται στον υπότυπο H5N1. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως το φαινόμενο της λίστας αναμονής δεν κατάφερε, δυστυχώς, να αποφύγει η διεύθυνση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παρ όλες τις προσπάθειές της.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αγκάθι η Πάφος» πως «αγκάθι» για την επανάληψη της τριμερούς συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο φαίνεται να παραμένει η δημαρχία της Πάφου. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε πως μόνο μια μέχρι τρεις προβληματικές περιπτώσεις εμποδίζουν την κατάληξη της συμφωνίας και άφησε να νοηθεί ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι το αντικείμενο των διμερών διαβουλεύσεων μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων. Αλλού αναφέρει πως με γαλλικό στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνει σήμερα το πρωί στη Βηρυτό ο ΥΠΕΞ Γιώργος Λιλλήκας για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου, καθώς και με το Μητροπολίτη Βηρυτού.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Σύλληψη αλλά κανένα ίχνος της Τζάνκα» γράφει πως η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση έναν 31χρονο σε σχέση με την εξαφάνιση της 20χρονης Τζάνκα Κοβάκοβα, που εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος έξω από ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας την περασμένη Πέμπτη. Αλλού γράφει πως μετά τους θανάτους βρεφών παιδοκαρδιολόγος του Μακάριου Νοσοκομείου διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δεν υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας, αλλά την ίδια ώρα τους προειδοποίησε να είναι πολύ προσεκτικοί εάν το παιδί τους αρχίσει να έχει συμπτώματα ασθένειες, όπως εμετούς ή διάρροιες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 24 August 2006 - 14:19:09 UTC