Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/08/2006

Η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα τη συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, η αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην κριτική που δέχθηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο από Τ/Κ πολιτικό, το περσινό αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου και η ανεύρεση επιπλέον οστών στο χώρο της συντριβής και η απόφαση για απεργιακά μέτρα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ερευνώνται Πακιστανοί στην Κύπρο» γράφει ότι στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη παρακολούθηση της δραστηριότητας μικρής ομάδας νεαρών Πακιστανών που φοιτούν σε σχολές ή εργάζονται στο νησί μας, ύστερα από πληροφορίες ότι μερικοί συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Αλλού γράφει ότι άδοξα έληξε ο πρώτος κύκλος των εργασιών των εκπροσώπων των δύο ηγετών στο Κυπριακό, καθώς ανακοινώθηκε διάλειμμα πριν ακόμα καταφέρουν να συμφωνήσουν στην ερμηνεία της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

«Η Μάχη» με τίτλο «Τίναξαν στον αέρα τη συνεργασία» γράφει ότι στον αέρα τινάχθηκαν οι πολύμηνες και επίπονες προσπάθειες συνεργασίας των συγκυβερνώντων κομμάτων για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ως εκ τούτου τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι απόφαση βόμβα έλαβαν οι εργαζόμενοι στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, την πλέον καυτή περίοδο για τον τουρισμό, αφού στις 21 Αυγούστου κατέρχονται σε 48ωρη καταρχήν απεργία, λόγω του πλήρους αδιεξόδου αναφορικά με την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ξεπεσμός» γράφει ότι η μητέρα της αδικοχαμένης αεροσυνοδού του μοιραίου Μπόινγκ της εταιρείας «Ηλιος», Αντρούλλα Χαραλάμπους, κατήγγειλε ότι η εταιρεία δεν έστειλε ούτε ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα στους συγγενείς του χαμένου πληρώματος, αλλά προνόησε να δώσει μειωμένο μισθό για τον τραγικό μήνα Αύγουστο και μειωμένο 13ο. Επίσης, η εταιρεία δεν επέστρεψε χρήματα που πλήρωσε η αεροσυνοδός για αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησε. Αλλού γράφει ότι από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών ξύπνησαν χθες στη Βηρυτό ο Αρχιμανδρίτης Ησαϊας Κυκκώτης και οι συνεργάτες της Μονής Κύκκου που βρίσκονται στο Λίβανο συνεχίζοντας την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Μανούβρες» γράφει ότι διπλωματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες όταν οι Βρετανοί σε μια εμφανή προσπάθεια υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχείρησαν να αποτρέψουν υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της ΕΕ να μεταβεί στη Βηρυτό μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Η προσπάθεια, προσθέτει, έπεσε στο κενό μετά από παρέμβαση του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ. Αλλού γράφει ότι σάλο προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Σ», σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν κάνει 'κατάληψη' των βρετανικών βάσεων στο Ακρωτήρι, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή εάν κριθεί αναγκαίο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τριγμοί στη συνεργασία» γράφει ότι η παρουσία του Προέδρου Παπαδόπουλου δεν λειτούργησε ως καταλύτης τελικά στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων και η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο απλώς χαρτογράφησε τα προβλήματα για την ανανέωση της συνεργασίας για τις δημοτικές εκλογές. Η Πάφος, προσθέτει, είναι το αγκάθι στη συνεργασία όμως δεν είναι το μόνο. Αλλού γράφει ότι στο αεροδρόμιο Λάρνακας τα μέτρα ασφαλείας είναι τριτοκοσμικά, αφού κοιτάζουν για όπλα και εκρηκτικά με ακατάλληλες αψίδες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αποθρασύνονται» γράφει ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίτευξη συμφωνίας, και ως εκ τούτου υιοθέτησης ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Λίβανο, οδήγησε σε νέα αποθράσυνση το Ισραήλ ο πρωθυπουργός του οποίου διέταξε χθες το στρατό να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι με τα οστά που πιθανότατα να ανήκουν στους τρεις αγνοούμενους της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 ξυπνούν οι μνήμες από την τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος, καθώς στον τόπο της συντριβής μετέβη χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Ακριβός Τσολάκης προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία μεταφοράς των οστών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Συμφωνία του ΟΗΕ για τον πόλεμο στο Λίβανο» γράφει ότι τα κύρια μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συμφώνησαν πάνω στο κείμενο ψηφίσματος για τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ και μια υιοθέτησή του θα ήταν δυνατή τις πρωινές ώρες, όπως ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί ήταν θετικοί αλλά σημείωναν ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι επιθέσεις από ξηράς. Αλλού γράφει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ απέρριψε ισχυρισμούς του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ μεροληπτεί υπέρ των Ελληνοκυπρίων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάθε» με τίτλο «Αγνοούμενοι» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», οι Αμερικανοί προτίθενται να καταβάλουν κονδύλι ύψους 750 εκατ. δολαρίων ως ένα είδος αποζημίωσης προς τους συγγενείς των αγνοουμένων, με στόχο το κλείσιμο του κεφαλαίου των αγνοουμένων το οποίο αποτελεί αγκάθι στη λύση του Κυπριακού και την απαλλαγή της Τουρκίας από τις ευθύνες που τη βαραίνουν. Αλλού γράφει ότι αξιοκρατική και δίκαιη ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για κατανομή σε Οπλα Σώματα, απονομή ειδικότητας και τοποθέτηση σε Μονάδες των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2006 Β ΕΣΣΟ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας και μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 12 August 2006 - 14:19:07 UTC