Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 27/07/2006

Η διάσκεψη της Ρώμης για την Μέση Ανατολή, το μακελειό που συνεχίζεται με το Ισραήλ να σφυροκοπά ανελέητα την Βηρυτό, η αλλαγή στην πολιτική της Βρετανικής κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για εξαγωγές όπλων στην Κύπρο, οι αυξήσεις στα καύσιμα, οι δημοτικές εκλογές και οι ανακατατάξεις στην Λαϊκή Τράπεζα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Αιματηρές επιδρομές σε Γάζα και Βηρυτό'' γράφει πως το μακελειό συνεχίζεται με το Ισραήλ να σφυροκοπά ανελέητα τις θέσεις της Χεζμπολάχ. Γράφει πως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η διάσκεψη της Ρώμης για την κρίση στον Λίβανο. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις έκανε λόγο για επείγουσα αλλά όχι άμεση κατάπαυση του πυρός, όπως ζητούσαν οι αραβικές χώρες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στους προσφυγικούς καταυλισμούς αλλά και της έλλειψης υποδομής, οι γιατροί που επισκέπτονται καθημερινά τους χώρους αυτούς ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο της διάδοσης διαφόρων ιογενών λοιμώξεων.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Υπεξαίρεση 2 εκατ. λιρών'' γράφει ότι ποσό ύψους πέραν των δύο εκατομμυρίων λιρών φέρεται να υπεξαιρέθηκε από λογαριασμούς μεγάλης εταιρείας, η οποία ελέγχεται από το ΑΚΕΛ. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται υψηλόβαθμο στέλεχος του λογιστηρίου της εν λόγω εταιρείας, η διεύθυνση της οποίας το έθεσε σε διαθεσιμότητα, αποφεύγοντας ωστόσο να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με το ΕΥΡΩΚΟ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε χθες ότι ο υποψήφιος για την Δημαρχία Λεμεσού θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Τους απέβαλαν για το εφάπαξ'' γράφει πως εξιτήριο από την Κεντρική Επιτροπή έδωσε το ΑΚΕΛ σε τέσσερις πρώην βουλευτές του, γιατί δεν κατέθεσαν ως όφειλαν τα εφάπαξ που πήραν από την Βουλή στα ταμεία του κόμματος. Πρόκειται για τους Δώρο Χριστοδουλίδη, Θάσο Μιχαηλίδη, Χρίστο Μαυροκορδάτο και Κυριάκο Τυρίμου, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στο κόμμα τα ποσά που πήραν με την αποχώρηση τους από το νομοθετικό σώμα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων που άρχισε χθες επεφύλασσε ιστορικά ρεκόρ για την αγορά των πετρελαιοειδών. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων ξεπέρασε τα 60 σεντ το λίτρο.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Βρετανική στροφή, θα εξάγονται όπλα στην Κύπρο'' γράφει ότι σε μια περίεργη και αιφνιδιαστική δήλωση προέβη χθες ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Τζιοφ Χουν. Επέρχεται, είπε, ''αλλαγή στην πολιτική της Βρετανικής κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για εξαγωγές όπλων στην Κύπρο, με αποτέλεσμα αυτή να ευθυγραμμίζεται με την πολιτική έναντι των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Κινέζος αιτητής ασύλου έστειλε τον φίλο του να υποβληθεί - αντ' αυτού - σε εξετάσεις αίματος, που απαιτούνταν. Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Εκτός και ο Ερωτόκριτος'' γράφει πως σημαντικές ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα. Μεγάλη πρωταγωνίστρια χθες η Λαϊκή Τράπεζα, στην οποία οι αλλαγές ήταν ραγδαίες. Η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανέδειξε μη εκτελεστικό πρόεδρο τον Νεοκλή Λυσσάνδρου, αλλαγή η οποία εν μέρει αποτέλεσε έκπληξη, καθώς για την θέση προοριζόταν ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο οποίος ακολουθεί τον Κίκη Λαζαρίδη αποχωρώντας από το συγκρότημα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με νοσηλευτές από ξένες χώρες όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες και η Ρουμανία προσπαθεί να καλύψει τα κενά ο ιδιωτικός τομέας.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Το ΑΚΕΛ στη φλεγόμενη Βηρυτό'' γράφει πως δραματική έκκληση στα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση όπως παρέμβουν δυναμικά, διαδραματίζοντας τον ρόλο που πρέπει για τερματισμό του πολέμου, απευθύνει ο λαός του Λιβάνου. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην Βηρυτό, η οποία βομβαρδίζεται συνέχεια, καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για την Λάρνακα, αφού παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα λεωφόρος Στρατηγού Τιμάγια, ένα έργο που ταλαιπωρούσε τους Λαρνακείς από το 2001.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Η ελπίδα σβήνει καθώς η διάσκεψη αποτυγχάνει'' γράφει πως η Χεζμπολάχ σκότωσε τουλάχιστον οκτώ Ισραηλινούς στρατιώτες στον Λίβανο χθες σε ένα βίαιο πόλεμο, ο οποίος θα συνεχίσει αφού οι διπλωμάτες στην Ρώμη απέτυχαν να αποφασίσουν για άμεση κατάπαυση του πυρός. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Γαλλία εισέρχεται σε στρατιωτικό διάλογο με την Κύπρο αφού το νησί μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες λόγω της γειτνίασης με τις ζώνες πολέμου.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 27 July 2006 - 14:19:08 UTC