Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/07/2006

Η επικείμενη άφιξη στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Μπράιζα και η μη διευθέτηση ακόμη επαφών του με την κυπριακή κυβέρνηση, οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τα ''σπασμένα'' που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές για την κακοδιαχείριση του Ταμείου Συντάξεων υπαλλήλων της ΑΗΚ, η πρόταση για εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών που ετοίμασε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, οι καταγγελίες ότι δάσκαλος παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές, και η βία στα ισραηλινά σύνορα, είναι τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Κακόγουστη φάρσα με τον Μπράιζα'', γράφει ότι σε κακόγουστη φάρσα εξελίσσεται η επίσκεψη του κ. Μπράιζα στην Κύπρο, για την οποία η κυβέρνηση περηφανεύτηκε ότι γνώριζε εδώ και 15 μήνες και την είχε εντάξει στην κινητικότητα στο Κυπριακό, αφού όπως φαίνεται δεν θα συναντηθεί ούτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε με τον Υπουργό Εξωτερικών. Γράφει, επίσης, ότι φωτιά πήραν χθες τα τηλέφωνα της ΑΤΗΚ για τη ''miVision'', αφού από χθες το πρωί άρχισε η μετάδοση των συνδρομητικών καναλιών LTV και Αλφα από την ευρυζωνική πλατφόρμα.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Δάσκαλος σάτυρος'', γράφει ότι καταγγελία σοκ εναντίον 33χρονου δάσκαλου, ο οποίος υπηρετεί σε Δημοτικό Σχολείο της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας, διερευνά το τοπικό ΤΑΕ, αφού δύο 12χρονοι μαθητές κατήγγειλαν τον δάσκαλο τους ότι τους παρενοχλούσε σεξουαλικά. Γράφει, επίσης, ότι με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας προς διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Κλέωνα Παπαδόπουλου και του 24χρονου Χριστάκη Λεβεντόπουλου, και αναζητούνται τρία πρόσωπα, τα δύο από τα οποία είναι Τ/Κ.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Χαράτσι 9,3 εκατ. λιρών στους καταναλωτές'', γράφει ότι οι καταναλωτές της ΑΗΚ θα κληθούν να πληρώσουν τα ''σπασμένα'' της κακοδιαχείρισης του Ταμείου Συντάξεων υπαλλήλων της Αρχής, αφού τα 9,3 εκ. λίρες που έκαναν φτερά λόγω ενεργειών και παραλείψεων της εταιρείας Suphire, η οποία διαχειριζόταν μετοχές του Ταμείου, θα καλυφθούν από την ΑΗΚ και αυτή θα τα μετακυλήσει ακολούθως στους καταναλωτές. Γράφει, επίσης, ότι αυτοκίνητο που οδηγούσε Ιρανός ''εισέβαλε'' σε εστιατόριο στον Εναέριο Λεμεσού, προκαλώντας ζημιές.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ορόσημο ο Σεπτέμβρης για το Κυπριακό'', γράφει ότι Φινλανδία, Αυστρία και Γερμανία συνεργάζονται με στόχο την εξεύρεση ειδικής φόρμουλας στο Κυπριακό, ώστε η Κύπρος να μην ανακόψει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας τον Οκτώβριο. Γράφει, επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, σε μιαν προσπάθεια να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής και των οικογενειών τους, έδωσε χθες οδηγίες στο λογιστήριο να καλύψει τα έξοδα όσων υπαλλήλων επιθυμούν να προβούν σε αναλύσεις αίματος για να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί με μόλυβδο.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ραντεβού στα τυφλά'', γράφει ότι ο κ. Μπράιζα, ο οποίος έρχεται την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές, δεν έχει ακόμη διευθετήσει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνονται οι προαγωγές που θα συνοδεύονται από μετακινήσεις σε ηγετικά πόστα στην Αστυνομία, ενώ έπεται και συνέχεια, αφού οι αφυπηρετήσεις ανοίγουν συνεχώς θέσεις στην ιεραρχία. Από σήμερα παραμένει κενή η θέση του διοικητή της ΜΜΑΔ, ενώ τον επόμενο μήνα αδειάζει και η θέση του διοικητή της ΥΚΑΝ.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Λίφτινγκ στις συγκοινωνίες'', γράφει ότι ολοκληρωμένη πρόταση για εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο ετοίμασε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων. Αναφέρεται, επίσης, σε ομιλία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση ''Μνήμη Μακαρίου και Αντίστασης'' στην Παναγιά, κατά την οποία είπε ότι η ύπαρξη της κατοχής και του ντε φάκτο διαχωρισμού είναι πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Η βία κλιμακώνεται στα ισραηλινά σύνορα'', γράφει ότι αντάρτες της Χιζμπολάχ αιχμαλώτισαν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και σκότωσαν τουλάχιστον επτά χθες. Το Ισραήλ χαρακτήρισε τα γεγονότα πράξη πολέμου από μέρους του Λιβάνου και σημείωσε ότι θα υπάρξει ''πολύ οδυνηρή'' αντίδραση. Γράφει, επίσης, ότι η τουρκική Βουλή δεν θα μπορέσει να επικυρώσει συμφωνία με την ΕΕ φέτος για άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στην Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 13 July 2006 - 14:19:07 UTC