Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/07/2006

Οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ προς την Αγκυρα για τήρηση των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, η άρνηση της Αγκυρας να επιτρέψει τον ελλιμενισμό κυπριακού κότερου, η ακινητοποίηση γερμανικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Πάφου, οι παγκύπριες εξετάσεις, οι δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο, καθώς και η αύξηση των αεροπορικών τελών λόγω της ανάληψης της διαχείρισης των αεροδρομίων Πάφου και Λάρνακας από στρατηγικό επενδυτή, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Στο απόσπασμα» γράφει ότι την αξιοπιστία μας θα χάσουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη με το σύστημα που ακολουθούμε στις βαθμολογήσεις, αναβαθμολογήσεις και επεξεργασίες που γίνονται στα γραπτά των συμμετεχόντων στις παγκύπριες εξετάσεις, αφού το νέο σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος μάλλον έχει προκαλέσει ήδη αρκετά προβλήματα. Αλλού γράφει ότι την ώρα που ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση και ο Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας καλούσαν την Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ενωσης, η Αγκυρα έδιωχνε κυπριακό κότερο.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Φινλανδική ομοβροντία κατά της Τουρκίας» αναφέρεται στις δηλώσεις τόσο του Επιτρόπου της ΕΕ Ολι Ρεν, του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ερκι Τουομιόγια αλλά και του Πρωθυπουργού Μάτι Βανχάνεν, η χώρα του οποίου ανέλαβε σήμερα την προεδρία της ΕΕ, οι οποίοι έστειλαν αυστηρά μηνύματα προς την Αγκυρα για τήρηση των υποχρεώσεών της. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία «Ηλιος» μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει εξαίρεση του επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής για το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου, καθώς αυτός διάβαζε δημοσίως αποσπάσματα από απόρρητο έγγραφο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Βέτο του ΑΚΕΛ στα σχέδια του Τάσσου» γράφει ότι «όχι» στη συμμετοχή του ΕΥΡΩ.ΚΟ στην πλατφόρμα των συμπολιτευόμενων κομμάτων ενόψει των δημοτικών εκλογών λέει το ΑΚΕΛ με το επιχείρημα ότι το κόμμα τοποθετείται στην αντιπολίτευση. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι σε 120 συνολικά πεσόντες ή δολοφονηθέντες Ε/Κ ή Τ/Κ υπολογίζονται βάσει των πρώτων εκτιμήσεων ότι ανήκουν τα οστά που έχουν ανευρεθεί μέχρι σήμερα από εκταφές που έγιναν σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, ενώ στις 1.468 ανέρχονται οι μη διερευνημένες υποθέσεις Ε/Κ και Ελλαδιτών αγνοουμένων και στις 502 εκείνες των Τ/Κ αγνοουμένων.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Μπλόκαρε το αεροδρόμιο Πάφου» γράφει ότι ένα και μόνο χαλασμένο αεροπλάνο ήταν αρκετό για να μπλοκάρει το αεροδρόμιο Πάφου για δύο μέρες, λόγω έλλειψης δεύτερου διαύλου. Το γερμανικό αεροπλάνο, προσθέτει, παρουσίασε πρόβλημα στους τροχούς με αποτέλεσμα στη διάρκεια της προσγείωσής του να σκάσουν τα ελαστικά του και να ακινητοποιηθεί. Αλλού η «Σ» γράφει ότι με παράλυση κινδυνεύει το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας λόγω της έλλειψης άδειας οικοδομής στους σταθμούς της ΑΤΗΚ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ταλάτ εστέιτ στα πράσα» γράφει ότι μηχανισμό για ξεπούλημα των ε/κ περιουσιών έχει στήσει το κατοχικό καθεστώς και σε αυτό πρωταγωνιστούν συνεργάτες του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ οι οποίοι φαίνεται να προσεγγίζουν Ε/Κ. Αλλού γράφει ότι με αρνητική προδιάθεση έναντι της ε/κ πλευράς στοχεύουν να προσέλθουν στη συνάντηση με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι οι Τ/Κ, με στόχο να καταδείξουν ότι την ευθύνη για το αδιέξοδο τη φέρει η ε/κ πλευρά.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Χωρίς εκπτώσεις» γράφει ότι οι υποψήφιες για ένταξη χώρες στην ΕΕ οφείλουν να σεβαστούν και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Ενωσης χωρίς εξαιρέσεις, εκπτώσεις ή καθυστερήσεις, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού γράφει ότι αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας Κύπρου στο αυστραλιανό κοινοβούλιο φθάνει αύριο στην Κύπρο για πενθήμερη επίσκεψη.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Απειλητικές προειδοποιήσεις καθώς τα αεροπορικά τέλη θα φθάσουν στα ύψη» γράφει ότι ξένες εταιρείες ναυλωμένων πτήσεων προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν τρομερές επιπτώσεις στον τουρισμό από την αναμενόμενη αύξηση 300% στα τέλη αεροδρομίων μετά την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων Πάφου και Λάρνακας από την εταιρεία «Ερμές». Αλλού γράφει ότι ο εικαστικός Ανδρέας Χαραλάμπους εξέφρασε χθες τη μεγάλη του απόγνωση για την ολοκληρωτική καταστροφή της δουλειάς του από πυρκαγιά που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα στο εργαστήρι του.

Η εβδομαδιαία «Μάθε» αναφέρεται στις μαζικές μετακινήσεις αστυνομικών που προωθεί ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος εκτιμά ότι πρέπει να μετακινηθούν αστυνομικοί προς τους τουριστικούς δήμους που υποφέρουν από ελλιπή αστυνόμευση. Αλλού γράφει ότι τελευταία έρχεται η Κύπρος στο θέμα της αποθεραπείας των ναρκομανών με αποτέλεσμα να κατέχει την τρίτη θέση σε θανάτους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη δεύτερη από τις νέες χώρες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 1 July 2006 - 14:19:08 UTC