Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/05/2006

Η χθεσινή σύγκρουση ενός ελληνικού και ενός τουρκικού αεροσκάφους στην περιοχή νότια της νήσου Καρπάθου στο Αιγαίο, η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του χρόνου διεξαγωγής αρχιεπισκοπικών εκλογών, η ενδεχόμενη επίσκεψη στην Κύπρο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Καμπάρι και οι σημερινές εξετάσεις των μαθητών της τρίτης Λυκείου για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από τις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

''Η Μάχη'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Παιχνίδια θανάτου πάνω από το Αιγαίο'' γράφει ότι ως το σοβαρότερο επεισόδιο των τελευταίων χρόνων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χαρακτηρίζεται η χθεσινή σύγκρουση των δύο πολεμικών αεροσκαφών στη διάρκεια εικονικής αερομαχίας, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και εντός του FIR Αθηνών, το οποίο πιθανόν να αποτελούσε και αφορμή για πολεμική σύρραξη. Αλλού γράφει ότι 35χρονη Λεμεσιανή, κάτοικος Σωτήρας Αμμοχώστου, έριξε βιτριόλι εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι πήγαν να την συλλάβουν.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Η ΕΔΕΚ καρφώνει τον Τίμη Ευθυμίου» γράφει ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ άνοιξε μέτωπο με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμη Ευθυμίου, αφού ο πρώην βουλευτής Πάφου του κόμματος Ηλίας Μυριάνθους κατηγόρησε ευθέως τον Τίμη Ευθυμίου ''ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μοίραζε υποσχέσεις αλλά και ... επιταγές σε χωριά της Πάφου''. Αλλού γράφει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κύπρο ο Αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Καμπάρι, προκειμένου να προωθήσει τη συμφωνία των Παρισίων για τις τεχνικές επιτροπές και να καλλιεργήσει ενδεχομένως το έδαφος της συζήτησης των ουσιαστικών πτυχών του προβλήματος.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Ισχυρή υποψηφιότητα» αναφέρει ότι η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ αποφάσισε χθες ομόφωνα να υποδείξει την υποψηφιότητα του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Η εφημερίδα προσθέτει πως η ΚΕ του ΑΚΕΛ εκτιμά ως πολύ πετυχημένη την προεδρία του κ. Χριστόφια τα προηγούμενα πέντε χρόνια, επισημαίνοντας πως κατά τη θητεία του αυτή έφερε με το έργο του καινούργιο αέρα στη λειτουργία της Βουλής. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως οι μαθητές της τρίτης Λυκείου ρίχνονται από σήμερα στη μάχη των εξετάσεων για πρόσβαση στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' με τίτλο στο κύριο της θέμα ''Ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη συγκρούονται'' γράφει ότι ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 συγκρούστηκαν χθες καθώς το ένα έγινε σκιά του άλλου πάνω από το ανατολικό Αιγαίο, όπου οι δύο χώρες έχουν διαρκή διαμάχη. Αλλού γράφει ότι οι ιεράρχες θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν για την ημερομηνία πραγματοποίησης των εκλογών για νέο Αρχιεπίσκοπο μετά την απόφαση κένωσης του αρχιεπισκοπικού θρόνου, που λήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Η Τράπεζα Κύπρου ανέκαμψε στο Χρηματιστήριο Αθηνών'' γράφει ότι οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου παρουσίασαν στην Ελλάδα την Τρίτη θεαματική ανάκαμψη, ακολουθώντας την μεγάλη ανάκαμψη τιμών των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών, περιλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία ενδέχεται να σπρώξει το κυπριακό χρηματιστήριο υψηλότερα την Τετάρτη. Αλλού γράφει ότι η Λαϊκή Τράπεζα ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση δευτεροβάθμιου κεφαλαίου ύψους 450 εκ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων.

(Σημ: Οι εφημερίδες Αλήθεια, Σημερινή και Φιλελεύθερος δεν παραλήφθηκαν από το ΚΥΠΕ)

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 24 May 2006 - 14:19:06 UTC