Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 25/04/2006

Η σημερινή επίσκεψη στην Αθήνα της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, η οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, το Κυπριακό, και οι τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο αιγυπτιακό θέρετρο Νταχάμπ είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Προβάλλονται επίσης το τι μέλλει γενέσθαι με το νόμο για τους έκτακτους δημόσιους υπάλληλους, τον οποίο ανέπεμψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι απαντήσεις που απέστειλε η εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών, η πιθανή από σήμερα αύξηση της τιμής των καυσίμων και η κορύφωση χθες στη Λευκωσία των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Προβληματίζει η δικοινοτική ομοσπονδία'' γράφει ότι ως πολύ κακή επιλογή για την Κύπρο θεωρούν τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ξένοι πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι έχουν μεταφέρει τις σκέψεις, τους προβληματισμούς αλλά και τις ανησυχίες τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους στενούς του συνεργάτες. Αλλού γράφει ότι θρανία και καρέκλες έγιναν καυσόξυλα στη λαμπρατζιά που έστησαν νεαροί στα γήπεδα των Γυμνασίων Κωνσταντινουπόλεως και Αγίου Στυλιανού στο Στρόβολο.

''Η Μάχη'' στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''Πιθανή επίσκεψη Ράις στην Κύπρο'' γράφει ότι στην Αθήνα σήμερα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα βρίσκεται η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Η εφημερίδα επικαλείται τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού Πρακτορείου Ρόιτερς και γράφει ότι η κ. Ράις πιθανώς να πραγματοποιήσει μυστική επίσκεψη αστραπή τις επόμενες ώρες στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι κορυφώθηκαν χθες στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Ο ''Πολίτης'' στην κύρια του είδηση με τίτλο ''Και αυτοί που έδερναν και αυτοί που έβλεπαν'' γράφει ότι οι ποινικοί ανακριτές έχουν καταλήξει στο νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ανακρίνουν τους αστυνομικούς που είχαν άμεση εμπλοκή στην κακοποίηση των δύο φοιτητών στην Ακρόπολη, αλλά και για τον καταρτισμό του κατηγορητηρίου. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις εννέα χώρες της ΕΕ που έχουν υψηλότερο δημόσιο χρέος από το μέσο όρο της ΕΕ, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Νέο σχέδιο αλλά με χρονοδιάγραμμα'' ότι στροφή 180 μοιρών έκανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην προσπάθεια του να δώσει πλήρη κάλυψη στην Τουρκία για να βελτιώσει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, λόγω της αδιαλλαξίας της στο Κυπριακό. Παρουσιάστηκε έτοιμος για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, με στόχο τη λύση του Κυπριακού με ένα νέο σχέδιο λύσης. Αλλού γράφει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν την ερχόμενη Παρασκευή τι μέλλει γενέσθαι μετά την αναπομπή του νόμου για τους εκτάκτους υπαλλήλους του δημοσίου.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο βασικό του θέμα με τίτλο ''Σέρνει χορό εξελίξεων'' γράφει ότι η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, προτάσσοντας το θέμα του Ιράν και έχοντας στην ατζέντα το Αφγανικό, το Κυπριακό σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, εγκαινιάζει τις συζητήσεις της με Αθήνα και Αγκυρα. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ολοκλήρωσαν και απέστειλαν την απάντησή τους στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών, σε σχέση με τα ερωτήματα που ηγέρθησαν από την Κομισιόν για το σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού αερομεταφορέα.

Η ''Χαραυγή'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Καλύτερα σήμερα τα δεδομένα για λύση'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος στη συμπλήρωση χθες δύο χρόνων από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, χαρακτήρισε αρκετά καλύτερα τα δεδομένα για τη λύση του κυπριακού προβλήματος μετά τα δημοψηφίσματα. Αλλού γράφει ότι καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού παραμένουν σε ύψη ρεκόρ, τα βενζινάδικα στην Κύπρο αναμένεται από σήμερα να αυξήσουν τις τιμές τους.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Σκοτώθηκαν τριάντα άτομα από εκρήξεις που ταρακούνησαν αιγυπτιακό θέρετρο'' γράφει ότι τρεις εκρήξεις ταρακούνησαν τη Δευτέρα το αιγυπτιακό θέρετρο του Νταχάμπ στη χερσόνησο του Σινά, σκοτώνοντας 30 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Αλλού γράφει ότι μια αναρχική ομάδα έλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση στην Αθήνα, λέγοντας ότι στόχος της ήταν να δείξει την αντίθεσή της στην επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ στην ελληνική πρωτεύουσα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 25 April 2006 - 14:19:08 UTC