Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 14/04/2006

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Ινδία, η διάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων ενόψει των βουλευτικών εκλογών και οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Παράδοση ΑΚΕΛ στον Τάσσο και το 2008'' γράφει πως επανάληψη του σκηνικού που είχε διαδραματισθεί το 2001 και στην συνέχεια το 2003 με την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Βουλής και του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί από τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ελκυστικές τιμές για όλα τα βαλάντια περιλαμβάνει ο νέος, αναβαθμισμένος καλοκαιρινός κατάλογος του ΠΑΣΥΞΕ.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο "Δορυφόροι ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ ΕΥΡΩΚΟ- 'Ελεύθεροι Πολίτες'" γράφει πως η προσπάθεια χειραφέτησης των οπαδών του ΔΗΣΥ από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ με την χρησιμοποίηση ως δορυφόρων τους, τα νεοσυσταθέντα κόμματα ΕΥΡΩΚΟ και ''Ελευθέρων Πολιτών'' έχει μετατραπεί σε μπούμεραγκ με αποτέλεσμα να βρίσκονται τώρα σε ''πολεμική'' διάταξη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο της έδειξε χθες η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία στο θέμα των εκτάκτων του δημοσίου, η οποία ψήφισε τον νόμο για την ρύθμιση της σειράς τερματισμού του χρόνου απασχόλησης τους στην Δημόσια Υπηρεσία.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Πάνω από 10 Ε/Κ και 2 Τ/Κ του '64'' γράφει πως σε δύο νέα σημεία, ένα στα κατεχόμενα και ένα στις ελεύθερες περιοχές, διενήργησε πριν από λίγες μέρες εκταφές κλιμάκιο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους αγνοουμένους ανευρίσκοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην μια περίπτωση τα λείψανα δύο Τ/Κ και στην άλλη τα λείψανα πάνω από δέκα Ε/Κ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα κόμματα μοιράστηκαν το ένα εκατομμύριο λίρες της έκτακτης χορηγίας και άφησαν απέξω την ΕΥΡΩΔΗ, τους Ελεύθερους Πολίτες και άλλους σχηματισμούς.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Χάνουν έδρες τα δύο μεγάλα κόμματα'' γράφει πως απώλειες μιας έδρας για το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ έδειξε η μεγάλη δημοσκόπηση κάλπης που διεξήγαγε και πρόβαλε χθες βράδυ το τηλεοπτικό κανάλι ''Σίγμα''. Τις απώλειες των δύο κομμάτων φαίνεται να καρπούται το ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Βουλή αποχαιρέτησε χθες τον Βάσο Λυσσαρίδη για την 46χρονη προσφορά του στο Νομοθετικό Σώμα μ΄ ένα μεγάλο ευχαριστώ.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Παρέμβαση σε προσφορές διευθύντριας του υπ. Υγείας'' γράφει ότι ανεπίτρεπτη παρέμβαση της αναπληρώτριας διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών και Δημόσιας Υγείας Ανδρούλας Αγρότου, στο έργο του Συμβουλίου Προσφορών αναφορικά με την προσφορά αγοράς υπηρεσιών για την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αποφάσισε ότι υπήρξε η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Βουλή ομόφωνα αποφάσισε χθες όπως παραχωρείται χορηγία και για φοιτητές που κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Σταθερά πρώτο'' γράφει πως σταθερά πρώτο και στην νέα δημοσκόπηση για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές παραμένει το ΑΚΕΛ με δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου που χαρακτήρισε ως επιτυχημένη την επίσημη επίσκεψη του στην Ινδία, σημειώνοντας ότι πολιτικά υπάρχει μια αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών σε διεθνή φόρα ενώ σε διμερές επίπεδο διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' υπό τον τίτλο ''Στο σκαμνί το επίσημο κράτος'' γράφει ότι στο σκαμνί κυριολεκτικά έχει καθίσει το επίσημο κράτος με την έκθεση-καταπέλτης της Επιτρόπου Διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου σχετικά με τον ξυλοδαρμό-βασανισμό των δύο νεαρών τον περασμένο Δεκέμβριο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους αισιοδοξεί ότι το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές θα ξεπεράσει το 18% και παράλληλα θα εξασφαλίσει τουλάχιστον ακόμη δύο έδρες στην νέα Βουλή.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των Ιρακινών, έφτασαν τις 60.000, που φεύγουν από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν την μισαλλοδοξία και τη βία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Οικολόγοι προειδοποιούν τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν φυσικές μπογιές για το βάψιμο των Πασχαλινών τους αυγών λόγω πιθανών επιπλοκών στην υγεία που μπορούν να έχουν οι εμπορικές μπογιές.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Το Κυπριακό Ποντίκι'' υπό τον τίτλο ''Η Αγκυρα 'αγοράζει' Αφρική και Λατινική Αμερική!'' γράφει ότι σε απόρρητο έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί την φτώχεια διαφόρων χωρών στην Αφρική και την Λατινική Αμερική για να τις καταστήσει δορυφόρους της, ότι διεισδύει στην Κεντρική Ασία και επίσης με ποιό τρόπο λειτουργεί εντός της ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που ''παίζουν'' στις διάφορες επαρχίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Cyprus Weekly'' αναφέρει ότι η Κύπρος μελετά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει διεθνές δικαστήριο να δικάσει υπόπτους για την δολοφονία εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι που έγινε τον περασμένο χρόνο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι αρχές του ψευδοκράτους προσπαθούν να μπλοκάρουν Τ/Κ επιχειρηματίες από του να εξάγουν τα προϊόντα τους από τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 14 April 2006 - 14:19:09 UTC