Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/03/2006

Η πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να δώσει γραπτές διευκρινήσεις στην τ/κ πλευρά αναφορικά με το τί ακριβώς συμφωνήθηκε στο Παρίσι, η καταγγελία από τους εγκλωβισμένους ότι η κυβέρνηση τους παραπλανεί με προεκλογικές σκοπιμότητες, ο κίνδυνος να χαθεί επιχορήγηση της ΕΕ ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των έργων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων λόγω ερασιτεχνισμών, οι εξελίξεις γύρω από την πτήση αποδεικτικότητας της Ajet, οι ανησυχίες για την ποιότητα των τροφίμων που διοχετεύονται στην αγορά, και οι συλλήψεις ατόμων το Σαββατοκύριακο που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Γραπτές εξηγήσεις'', γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προτίθεται να δώσει γραπτές διευκρινήσεις στην τ/κ πλευρά αναφορικά με το τί ακριβώς συμφωνήθηκε στο Παρίσι. Γράφει, επίσης, ότι άμεσο κίνδυνο διατρέχουν καθημερινά πολίτες οι οποίοι χρειάζεται να νοσηλευθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λεμεσού, αφού αν και οι γιατροί ξεπερνούν πολλές φορές τον εαυτό τους και εργάζονται με την ψυχή στο στόμα για να σώσουν ζωές, η έλλειψη κλινών και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επέκταση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λεμεσού αφήνει ασθενείς εκτεθειμένους.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Συμπαιγνίες συγκυβερνώντων'', γράφει ότι σε προεκλογικές συμπαιγνίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες επιδίδεται η κυβέρνηση, παραπλανώντας ακόμη και τους εγκλωβισμένους, προκειμένου να αποσπάσει τις ψήφους τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, και αφού η κυβέρνηση αποφεύγει να επιδώσει επιδοτήσεις στους γεωργοκτηνοτρόφους μέχρι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Γράφει, επίσης, ότι σε 48ωρη απεργία κατέρχονται στις 3 Απριλίου οι φορτηγατζήδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αρνητική στάση της κυβέρνησης να σταματήσει να εκδίδει άδειες Γ για χρήση από νέους φορτηγατζήδες.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''55 εκ. ευρώ χάνονται λόγω ερασιτεχνισμών'', γράφει ότι για την κατασκευή των έργων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στην Κόση, η Κύπρος εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 55 εκ. ευρώ από την ΕΕ, αλλά κινδυνεύει να χάσει το ποσό λόγω ερασιτεχνισμών. Γράφει, επίσης, ότι δύο 24ωρα πριν την τοποθέτηση της Ολομέλειας της Βουλής στους κανονισμούς για την τιτλοποίηση προσφυγικών οικιών, προκύπτουν διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων, τα οποία συμφώνησαν να κατοχυρώσουν όσους ζουν στα προσφυγικά σπίτια, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου διατηρεί σοβαρές ενστάσεις.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Μας δηλητηριάζουν'', γράφει ότι εντείνονται οι ανησυχίες των καταναλωτών για την ποιότητα των τροφίμων που διοχετεύουν στην αγορά ασυνείδητοι επιχειρηματίες, και ότι χθες άνδρες των Υγειονομικών Υπηρεσιών έκαναν έφοδο σε δύο εργοστάσια στη Δερύνεια και βρέθηκαν μπροστά σε εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό. Γράφει, επίσης, ότι χθες άρχισε από τους μαθητές η υποβολή αιτήσεων για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, και το απόγευμα τα λύκεια και οι τεχνικές σχολές λειτούργησαν ως κέντρα υποβολής αιτήσεων.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Τους είχαν στο σκοτάδι'', γράφει ότι ένας από τους τρεις τομείς του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας που είναι καθ' ύλην αρμόδιος για τον έλεγχο και τη συγκατάθεση για την έκδοση άδειας αεροπορικών επιχειρήσεων, το Τμήμα Αδειοδότησης, όχι μόνο δεν είχε ενημερωθεί για το ότι έγιναν έλεγχοι και εκδόθηκε έγκριση για το τελευταίο στάδιο, την πτήση αποδεικτικότητας, αλλά ούτε και ενημερώθηκε για την αίτηση της Ajet. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία χαρτογράφησε τις περιοχές με ψηλό δείκτη εγκλήματος στις οποίες επεκτείνει την κοινοτική αστυνόμευση και ιδρύει αστυνομικούς σταθμούς.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο '' 'Κόκκινο' στην Ajet'', γράφει ότι ''κόκκινο'' στις διαδικασίες αδειοδότησης της Ajet ''άναψε'' ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την προγραμματισθείσα πτήση αποδεικτικότητας, έδωσε οδηγίες να ακυρωθεί η πτήση και να μην προχωρήσει καμμιά διαδικασία αδειοδότησης της συγκεκριμένης εταιρείας αν δεν υπάρξει πρώτα η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Γράφει, επίσης, ότι πολιτικό λόγο στα αθλητικά ζητήματα αξιώνει το ΑΚΕΛ για τη διαμόρφωση αθλητικής πολιτικής και ανταλλαγής απόψεων.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Οι Κύπριοι ακόμα δεν οδηγούν με περισσότερη ασφάλεια'', γράφει ότι παρά την αυξανόμενη παρουσία αστυνομικών περιπολιών και τις προσπάθειες της Αστυνομίας να καταπολεμήσει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η κατάσταση στην Κύπρο ακόμα είναι σχεδόν γελοία, αφού συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 31 άτομα που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης επιβεβαίωσε χθες ότι είχε δώσει στις υγειονομικές υπηρεσίες τη συγκατάθεσή του να δημοσιεύονται τα ονόματα εταιρειών που παραβιάσουν κανονισμούς υγιεινής.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 21 March 2006 - 15:19:11 UTC