Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 14/03/2006

Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και η επικοινωνία του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται ακόμη στα κύρια θέματά τους με τα ληγμένα προϊόντα, το νομοσχέδιο για το τζόγο καθώς και την προεκλογική περίοδο.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Και σύμβουλοι και ενδιαφερόμενοι'' γράφει πως ένα τρύπιο νομοσχέδιο για την πάταξη του παράνομου τζόγου, το οποίο προνοεί και την εισαγωγή του ηλεκτρονικού στοιχήματος ''για το οποίο πληρώσαμε 112.000 λίρες για να συνταχθεί'' προκάλεσε χθες εντονότατες αντιδράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, πλην της κυβέρνησης, η οποία βλέπει όλο το θέμα μόνο από πλευράς οικονομικής. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως με εξοπλισμούς έχουν γεμίσει οι αποθήκες του νέου νοσοκομείου Λευκωσίας και όπως φαίνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος των μηχανημάτων θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στα κουτιά τους.

''Η Μάχη'' έχει κύριο τίτλο ''Αγραφα ΙΧ'' και γράφει ότι προκλητική και σκανδαλώδη ανοχή επιδεικνύουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η αστυνομία μπροστά στην παρανομία που διαπράττουν επιτήδειοι περιστασιακοί εισαγωγείες πολυτελών και όχι μόνον αυτοκινήτων σε βάρος του δημοσίου. Αλλού γράφει ότι βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, αποφάσισε να απονείμει στα οθωμανικά λουτρά του 16ου αιώνα της Λευκωσίας η οργάνωση Europa Nostra.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Οταν το αλκοόλ κλείνει τον δρόμο'' γράφει ότι σύμφωνα με την τροποποιημένη νομοθεσία που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα, το επιτρεπόμενο όριο ανίχνευσης αλκοόλ στο αίμα μειώθηκε από 0,9 g ανά λίτρο αίματος στο 0,5 g και στην εκπνοή από τα 39 mg στα 22 mg. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι διαβεβαιώσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ως προς το περιεχόμενο που θα έχουν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για το Κυπριακό, φαίνεται ότι πήρε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Μεγάλα ψάρια έτρωγαν τις υπερωρίες'' γράφει πως διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην Αστυνομία διαπίστωσε ο βοηθός αρχηγός Γ. Παπαγεωργίου με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Αρχηγό της Δύναμης Χ. Κουλέντη να πραγματοποιήσει αιφνίδιες επισκέψεις σε τμήματα και σε σταθμούς και να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μετά την πραγματοποίηση των παγκύπριων συνεδρίων τους άρχισαν τη μεγάλη μάχη για την πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ολα στα σκουπίδια'' γράφει πως ακολουθώντας το δρόμο των τυριών, που οδηγήθηκαν τελικά με φορτηγά στους σκουπιδότοπους, χθες καταναλωτές έγιναν μάρτυρες απόρριψης σε σκουπιδότοπους ληγμένων παγωτών και γιαουρτιών. Τα παγωτά ήταν φυλαγμένα στις αποθήκες από πέρσι και άρχισαν να τα πετάνε στον Κοτσιάτη μετά τον εντοπισμό ληγμένων από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αύριο τίθεται σε εφαρμογή το τουριστικό ωράριο και οι εμπλεκόμενοι φορείς βρέθηκαν και πάλι σε θέση μάχης.

Η ''Χαραυγή'' με κύριο τίτλο ''Το ΑΚΕΛ Δίπλα στον Αγρότη'' γράφει ότι το ΑΚΕΛ, η ΕΚΑ και ευρύτερα το Λαϊκό Κίνημα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών για προώθηση προς επίλυση των προβλημάτων τους και περιφρούρηση των όσων έχουν επιτευχθεί. Αλλού γράφει ότι στην απουσία του ΔΗΣΥ συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα βήματα που έγιναν στο Παρίσι.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' προβάλλει στο κύριο θέμα έκθεση συνδέσμου για τα κοινωνικά προβλήματα σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση όχι μόνο αγνοοεί και ανέχεται τον τζόγο που παίρνει πια μεγάλες διαστάσεις, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ενθαρρύνει το κοινό να παίζει. Αναφέρει αλλού ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δήλωσαν χθες ότι είναι έτοιμες να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πιλότων της ΠΑΣΥΠΙ και να εισέλθουν σε διάλογο χωρίς ωστόσο να αλλάζουν τις θέσεις που οδήγησαν στην 24ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 14 March 2006 - 15:19:05 UTC