Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/02/2006

Το σκηνικό στο Κυπριακό όπως διαμορφώνεται μέσα από τον απόηχο των δηλώσεων Στρο και τις αντιδράσεις και το θέμα της συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ και της μετάβασης του Τ/Κ ηγέτη στη Βρετανία προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Κυπριακού Τύπου. Οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις, η κράτηση Ιρανού μετανάστη και ένα ερωτικό σκάνδαλο περιλαμβάνονται επίσης στις εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Εκτός Ατζέντας» γράφει ότι διέξοδος στα απανωτά κτυπήματα που δέχεται η κυβέρνηση διεθνώς αποτελεί το θέμα της συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Κόφι Ανάν αλλά οι πληροφορίες από έγκυρες πληροφορίες του ΟΗΕ αποκαλύπτουν ότι ο ΓΓ δεν έχει ιδέα για μια τέτοια συνάντηση. Αλλού γράφει ότι μόνο στα λόγια λειτούργησε το νέο νοσοκομείο Αμμοχώστου και προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή ΔΗΣΥ Αντώνη Καρά που χαρακτήρισε την υπόθεση του νέου νοσοκομείου ως «θέατρο του παραλόγου».

«Το Θάρρος» με κύριο τίτλο «Ερωτικό Σκάνδαλο» γράφει ότι στα πράσα έπιασε προϊστάμενος δημόσιο λειτουργό, που όχι μόνο μετέτρεψε το γραφείο του σε φωλιά οργίων αλλά κινηματογραφούσε την ερωμένη υφιστάμενη, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του διευθυντή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, Αργη Μάργαρη, ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι με τη σωστή διαχείριση μπορεί να αποφευχθούν οι αποκοπές νερού φέτος.

''Η Σημερινή'' έχει τίτλο ''Μπαίνουν στη Μάχη'' και αναφέρεται σε οργιώδες παρασκήνιο για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ενώ ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Οικολόγοι έχουν ανακοινώσει υποψηφίους. Αλλού αναφέρεται σε ''ύποπτη απόφαση για συνεργασία ΑΤΗΚ - LTV'' και γράφει ότι μέχρι την περασμένη Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ αντίκριζε με επιφυλάξεις την πρόταση της LTV για συμμαχία με την MiVision και μόνο τρία 24ωρα μετά άναψε ''κατα εσπευσμένο και περίεργο τρόπο'' πράσινο φως στη συνεργασία.

Ο ''Πολίτης» έχει κύριο τίτλο «Θαμμένος στο κελί για μήνες» και αναφέρεται σε Ιρανό μετανάστη που με επιστολή προς την Επίτροπο Διοίκησης που διαβιβάστηκε μέσω «Π», εδώ και 14 μήνες βρίσκεται σε κρατητήρια παρά την έκδοση διατάγματος απέλασής του. Αλλού γράφει ότι με πολυτελές κτίριο αρχίζει η αναδόμηση της πολιτικής αεροπορίας, του οποίου η τιμή είναι υψηλότερη από την κορυφή που θέτουν οι προδιαγραφές του δημοσίου.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο «Ετοιμάζουν Ταξίδι Ταλάτ» γράφει ότι εντός Μαρτίου αναμένεται να έχει επαφές στο Λονδίνο ο Τ/Κ ηγέτης, ενώ οι αντιδράσεις της Λευκωσίας φαίνεται πως για τους Βρετανούς περνούν σε δεύτερη μοίρα. Επίσης γράφει «πρόβες εκλογών με άγριους καβγάδες» και προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου για εσκεμμένη αμφισβήτηση θέσεων από κάποιους, του Προέδρου της Βουλής για χειροφίλημα των Αμερικανο-Βρετανών και του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εχουν ρόλο και οι 5» προβάλλει τοποθετήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν ρόλο στο Κυπριακό και όχι αποκλειστικά μια ή δύο χώρες. Προβάλλει αλλού δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι αναμένει μια πιο ισορροπημένη στάση από τον νέο Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία και πως συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο όποτε το κρίνει αναγκαίο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 13 February 2006 - 15:19:06 UTC