Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-01-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/01/2006

Η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στη συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου του κόμματος και οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στις επικρίσεις Αναστασιάδη, τα εκατομμύρια που ξοδεύουν οι Ε/Κ που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Κύπρος, η άρνηση του Προέδρου της Βουλής να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο, και η επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Μόσχα, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Βροντερό όχι» γράφει ότι έναυσμα για σκληρό αγώνα, για νίκη στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου ώστε να σταλεί ισχυρότατο μήνυμα για τα αδιέξοδα στα οποία εγκλωβίζει την Κύπρο, ο ευκαιριακός κυβερνητικός συνασπισμός που ασκεί σήμερα την εξουσία, έκανε χθες ο Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στη συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Αύγουστο του 2004, έχουν πληρωθεί περίπου 5,8 εκατ. λίρες υπό μορφή συντάξεων σε 4.400 Τ/Κ, εκ των οποίων οι 900 ήταν δικαιούχοι εξωτερικού.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Αστραψε και βρόντηξε» γράφει ότι δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο Κυπριακό και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Αλλού η «Μ» γράφει για την επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Μόσχα όπου τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Αλέξιο Β. Σε συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη, ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένα βήματα στο Κυπριακό και ανέφερε ότι τα σχέδια λύσης του Κυπριακού πρέπει να είναι κατανοητά και να υποστηρίζονται από τον κυπριακό λαό.

Ο «Πολίτης» σήμερα με τίτλο «Η κραυγή της Φρόσως» γράφει ότι η Ε/Κ πρόσφυγας από τη Λάπηθο Φρόσω Αγγελίδου απευθύνει έκκληση προς τους πολιτικούς λέγοντας ότι το σχέδιο Ανάν είναι ήδη νεκρό και σκεπασμένο με τόνους τσιμέντου πάνω στις περιουσίες των Ε/Κ προσφύγων στα κατεχόμενα. Προσθέτει ότι τον Ιούνιο το κτήμα της Φρόσως στα κατεχόμενα ήταν άδειο αλλά σήμερα, μετά από έξι μήνες, είναι γεμάτο παράνομα κτισμένες και κατοικημένες οικίες. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία παρακολουθεί με ικανοποίηση την ένταση που κλιμακώνεται ανάμεσα στον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Σκληρή επίθεση» γράφει ότι σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου Παπαδόπουλου εξαπέλυσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατηγορώντας τον ότι μετατράπηκε σε κομματάρχη, στέλλει μηνύματα οξύτητας και διχασμού και με δηλώσεις του επιχειρεί να πληγώσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του κόσμου της παράταξης. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Σ» ο Πρεσβευτής της Κίνας στη Λευκωσία Τζιάο Για Λι, ο οποίος είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες και ότι η θέση της Κίνας στο Κυπριακό είναι θέση αρχών και δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πόλεμος εντυπώσεων» γράφει ότι οι σχέσεις Λευκωσίας Λονδίνου θα περάσουν από νέα δοκιμασία με την εδώ άφιξη του Βρετανού ΥΠΕΞ. Προσθέτει ότι η Αγκυρα και το κατοχικό καθεστώς συμπορεύονται στις επαφές τους και τον πολιτικό προϊστάμενο του Φόρεϊν Οφις και προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις αλλά και στοιχεία αναγνώρισης για τον Ταλάτ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε κινητοποίηση τέθηκαν τα τελευταία 24ωρα η Λιμενική και η Ναυτική Αστυνομία μετά από πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από ξένες χώρες αλλά και από την Αστυνομία της Ευρώπης, περί διακίνησης μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών με πλοιάρια γύρω και από τις ακτές της Κύπρου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δεν ξεγελάτε, κύριοι» γράφει ότι στο κενό έπεσε χθες η ολομέτωπη επίθεση που επιχείρησε κατά της κυβέρνησης και των πολιτικών του αντιπάλων από το βήμα του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, καθώς το ΑΚΕΛ ξεσκέπασε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τη δημαγωγία του και αποκάλυψε στον κυπριακό λαό τις προεκλογικές μεταμορφώσεις του. Αλλού η «Χ» γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα, στα 20 με 25 εκατομμύρια λίρες ανέρχονται ετησίως οι συνολικές δαπάνες των Ε/Κ που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, ενώ γύρω στα 510 άτομα επισκέπτονται καθημερινά τα νυκτερινά κέντρα και τα καζίνο του ψευδοκράτους.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» με τίτλο «Δεν φοβόμαστε τις προειδοποιήσεις της ΕΕ» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου απέρριψε ισχυρισμούς ότι οι ξένοι εργάτες που βρίσκονται στην Κύπρο απελαύνονται προτού περάσουν πέντε χρόνια. Προσθέτει ότι ο κ. Χρίστου είπε ότι η Κύπρος έχει πολύ φιλελεύθερους νόμους όσον αφορά τους ξένους εργάτες. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απέρριψε συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο την Τρίτη και την Τετάρτη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 22 January 2006 - 15:19:06 UTC