Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 15/11/2005

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Τζιωνή σε σχέση με το σχέδιο Ανάν, οι κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών και η αποτυχία της προσπάθειας του Υπουργού Γεωργίας να τους πείσει να αναστείλουν τα μέτρα τους, το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους της «Ηλιος», η χθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και οι επαφές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Βαβέλ του Τ. Παπαδόπουλου» αναφέρει πως πολύ σύντομα η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου «θα μπορεί να προσδιορίζεται απλώς ως Βαβέλ. Τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην εσωτερική διακυβέρνηση ο καθένας τραβά το δρόμο του και εάν έμεινε κάτι να τους ενώνει, είναι μόνο η νομή της εξουσίας». Αλλού αναφέρει πως παγκύπρια εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών, οι οποίες σήμερα αναμένεται να κλιμακωθούν όπως οι ίδιοι είχαν εξαγγείλει. Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Υπουργού Γεωργίας να μεταπείσει τους πατατοπαραγωγούς να αναστείλουν τα μέτρα τους.

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Ενας νεκρός το μήνα από ηρωίνη» γράφει στο κύριο της θέμα πως βάσει των στατιστικών στοιχείων που περισυνέλεξε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά φτάσαμε να μετρούμε ένα θάνατο το μήνα από υπερβολική δόση ηρωίνης. Από το 2003 μέχρι το 2005 οι αιτήσεις για εισδοχή στα κέντρα θεραπείας αυξήθηκαν κατά 100%. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως το Κυπριακό ήταν το βασικό θέμα στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, στον οποίο ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι εξέφρασε στον Ελληνα Πρωθυπουργό τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των Ε/Κ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ζούσαν και ανέπνεαν» ότι ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης και οι συνεργάτες του αποφαίνονται στην ογκώδη έκθεσή τους που συνέταξαν και παραδίνουν σήμερα στο Τμήμα Εγκλημάτων της Αστυνομίας Αθηνών πως οι 121 επιβάτες του Μπόινγκ της «Ηλιος» ήταν ζωντανοί και ο θάνατός τους προήλθε από τη σύγκρουση του μοιραίου αεροσκάφους στο έδαφος. Αλλού σημειώνει πως χθες εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος, στην απουσία του Κύκκου Νικηφόρου και Μόρφου Νεόφυτου, αποφάσισε την έναρξη διαβουλεύσεων με το Φανάρι για το που θα συγκληθεί η Διευρυμένη Σύνοδος σχετικά με τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Αλαλούμ στη συγκυβέρνηση» γράφει πως «η πλήρης σύγχυση που επικρατεί στους κόλπους της συγκυβέρνησης αποκαλύπτεται στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Τάσου Τζιωνή, διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο ίδιος ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή της πολιτικής στο Κυπριακό, αλλά, ταυτόχρονα, στηρίζει και τον κ. Τζιωνή, λέγοντας ότι στις επαφές του με τα ΗΕ μετέφερε τις θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού αναφέρει πως δικαιώματα σε όλη τη θαλάσσια ζώνη γύρω από την Κύπρο διεκδικούν τώρα Τουρκία και ψευδοκράτος, με προφανή στόχο να «κλειδώσουν» οποιαδήποτε δικαιώματα από ανεύρεση πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέα τρικυμία για το σχέδιο» πως τα λιμνάζοντα νερά στο Κυπριακό τάραξε η συνέντευξη του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, πρέσβη Τάσου Τζιωνή, στο «Φ», με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κυρίως από το ΑΚΕΛ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη στο θέμα «δίδοντας επί της ουσίας κάλυψη στο στενό τους συνεργάτη, κρατώντας παράλληλα ισορροπίες σε σχέση με το ΑΚΕΛ». Αλλού αναφέρει πως επείγουσα πρόταση για τροποποίηση του Συντάγματος, αλλά περιορισμένης μορφής, καταθέτει η Γενική Εισαγγελία, ώστε να υπερισχύει και στη χώρα μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αλλα εντός και άλλα εκτός» γράφει πως ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης «ενώ το Σάββατο, κατά τη συνάντηση των συνεργαζόμενων κομμάτων στο Προεδρικό απολογήθηκε για τη δημόσια κριτική του, την Κυριακή άσκησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση διερωτώμενος μάλιστα που είναι η Αλλαγή». Αλλού αναφέρει πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι δημιουργείται πρόβλημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις δηλώσεις Τζιωνή για το Κυπριακό, ενώ υποδεικνύει στο Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου ότι πολιτική καθορίζει η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις και όχι οι διπλωμάτες.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εμπρηστές βάζουν φωτιά σε ξενοδοχείο της Πάφου» σε εμπρηστές αποδίδονται οι εστίες φωτιάς που ξέσπασαν την ίδια ώρα χθες το απόγευμα σε διάφορα σημεία ξενοδοχείου στην Πάφο, το οποίο δεν λειτουργούσε. Οι πυροσβέστες άρχισαν την προσπάθεια κατάσβεσής της στις 5.45 μμ και τελικά την κατέσβεσαν στις 7μμ. Καταστράφηκαν τέσσερα δωμάτια ενώ οι ζημιές εξαπλώθηκαν και σε άλλα μέρη του ξενοδοχείου. Αλλού αναφέρει πως οι Κυπριακές Αερογραμμές συνέχισαν χθες την εξέταση προτάσεων των συντεχνιών της για διάσωση της εταιρείας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 15 November 2005 - 15:19:07 UTC