Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-10-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/10/2001 Η απόφαση των Αμερικανών να εντείνουν τις αεροπορικές επιθέσεις, με παράλληλη έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν είναι το κύριο θέμα σε όλες τις εφημερίδες. Το Κυπριακό και η επίσκεψη του Ειδικού Συντονιστή στο αμερικανικό ΥΠΕΞ Τόμας Γουέστον σε Αγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία, η ολοκλήρωση της άσκησης "Νικηφόρος" και τα προβλήματα λόγω της άσχημης κατάστασης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) είναι μερικά από τα υπόλοιπα σημερινά θέματα του κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο "Μπους προς CIA: Αφανίστε τον Μπιν Λάντεν", γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τη CIA να αφανίσει από προσώπου γης τον Οσάμα μπιν Λάντεν και την τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" και ότι είχε εντοπισθεί και φωτογραφηθεί ο μπιν Λάντεν την περασμένη άνοιξη από αμερικανικό αεροπλάνο, το οποίο όμως δεν είχε τα μέσα για να τον κτυπήσει. Αλλού γράφει πως η άσκηση "Νικηφόρος" της Εθνικής Φρουράς άφησε άριστες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν και ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτριος Αποστολάκης, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη χθεσινή τελική φάση της άσκησης, τη χαρακτήρισε εντυπωσιακή τόσο στην οργάνωση και σχεδιασμό, όσο και στην εκτέλεση.

"Το Θάρρος", με τον τίτλο "Ξαναρχίζουν οι χερσαίες", γράφει στο κύριο θέμα ότι οι αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη και είναι πανέτοιμοι για να αρχίσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις για σύλληψη ή εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν και της οργάνωσής του πριν από την έλευση του χειμώνα, ενώ εξακολουθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά επιλεγμένων στόχων, με θύματα τόσο στρατιωτικούς των Ταλιμπάν, όσο και γυναικοπαίδων και απλών πολιτών. Αλλη είδηση είναι οι απολύσεις προσωπικού στις οποίες προβαίνουν πολλά χρηματιστηριακά γραφεία, εξαιτίας της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑΚ και της συνεπακόλουθης απομάκρυνσης του επενδυτικού κοινού.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Μυστικές αποστολές κρύβουν οι χερσαίες", ότι οι Ρέιντζερς των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, την ίδια ώρα που διεξαγόταν η πρώτη χερσαία επιχείρηση στο έδαφος του Αφγανιστάν, διενεργούσαν τη δική τους μυστική αποστολή με στόχο να βρουν και να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και το θρησκευτικό ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ. Αλλού γράφει ότι, με τροποποιητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων και το δικαίωμα αίτησης και απόκτησης της κυπριακής ιθαγένειας από αλλοδαπό, ο οποίος διαμένει τουλάχιστον ένα χρόνο στην Κύπρο και με την προϋπόθεση να είναι παντρεμένος με Κύπριο ή Κυπρία.

"Η Σημερινή", στο κύριο θέμα με τον τίτλο "Η ώρα των κομάντος", γράφει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Αφγανιστάν μπαίνουν σε νέα φάση με την εκτέλεση καταδρομικών επιθέσεων εναντίον συγκεκριμένων στόχων και με τελικό σκοπό τη σύλληψη ή εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν και του Μουλά Μοχάμεντ Ομάρ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο τίμησε χθες την "Ημέρα την Ηνωμένων Εθνών" με ολοήμερες εκδηλώσεις που έγιναν στο Λήδρα Πάλας, όπου προσήλθαν πολλοί Ε/Κ και Τ/Κ για να παρακολουθήσουν τις μουσικές παραστάσεις και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς ταβλιού και σοκολατοφαγίας που διοργάνωσαν οι άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Προοίμιο γενικής επίθεσης", πως οι ΗΠΑ εξαγγέλλουν ευρείας κλίμακας ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενώ πυκνώνουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Οι Ταλιμπάν, από τη δική τους πλευρά, ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και διανέμουν όπλα και πυρομαχικά σε πολίτες που διαμένουν σε περιοχές, οι οποίες είναι στόχος των Αμερικανών. Αλλού γράφει ότι με την αναμενόμενη σήμερα επίσκεψη στην Αγκυρα του κ. Γουέστον, οι Αμερικανοί επιχειρούν νέα διπλωματική προσπάθεια για τη δημιουργία κινητικότητας στο Κυπριακό και διαμόρφωση προοπτικής επανάληψης των συνομιλιών. Μετά την Αγκυρα, ο κ. Γουέστον θα επισκεφθεί την Αθήνα και στις 25 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή", με τον τίτλο "Μακελειό στο Αφγανιστάν", γράφει στο κύριο θέμα πως συνεχίστηκαν και χθες οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν από αμερικανικά αεροπλάνα, με την παράλληλη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων και ότι, παρά τη δυσκολία του να επιβεβαιώσει κανείς τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματιών που ανακοινώνονται από τις δύο πλευρές, θεωρείται βέβαιο ότι ο θάνατος θερίζει στα μέτωπα των συγκρούσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για τη μετάβαση στα κατεχόμενα του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου, του Αναπληρωτή Προέδρου των ΕΔΗ Μιχάλη Παπαπέτρου και της τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Καίτης Κληρίδου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 18ο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)|


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 22 October 2001 - 7:24:04 UTC