Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-09-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 17/09/2001 Το τελεσίγραφο που έστειλαν οι Αμερικανοί στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν για να παραδώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για επιλεγμένα στρατιωτικά κτυπήματα σε διάφορες χώρες είναι το κύριο θέμα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες της Λευκωσίας. Το Κυπριακό, η χθεσινή ανάδειξη νέου Πολιτικού Γραφείου στο ΚΙΣΟΣ, τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών στα Κοκκινοχώρια και η σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τα επενδυτικά ασφαλιστικά σχέδια και για τη διαχείριση των Ασφαλιστικών Ταμείων, είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα των εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τελεσίγραφο προς τους Ταλεμπάν" γράφει πως ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται εντατικά "για το μεγάλο κτύπημα" μετά τις αεροπορικές επιθέσεις που δέχθηκαν την περασμένη Τρίτη, η κυβέρνηση του Πακιστάν ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ ΗΠΑ και Αφγανιστάν. Πακιστανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν σήμερα την κυβέρνηση των Ταλεμπάν μεταφέροντας τελεσίγραφο των Αμερικανών, για να παραδώσουν εντός τριών ημερών τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αλλού γράφει ότι αναμένονται πρωτοβουλίες από αμερικανικής πλευράς για να κλείσουν περιφερειακά ζητήματα όπως το Κυπριακό και το Μεσανατολικό, έτσι ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στη μάχη κατά των τρομοκρατών.

"Το Θάρρος" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Τύμπανα πολέμου" ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε τελεσίγραφο τριών ημερών στους Ταλεμπάν που κυβερνούν το Αφγανιστάν, για να παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ ταυτοχρόνως συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις και το μεγαλύτερο πολεμικό στόλο που έχει συγκεντρώσει από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Αλλη είδηση είναι ο κίνδυνος για καταστροφή των πατατοκαλλιεργειών στα Κοκκινοχώρια λόγω της έλλειψης νερού και οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου ότι η κυβέρνηση θα τους συμπαρασταθεί και θα τους βοηθήσει να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο "Πολίτης" με τον τίτλο "Μακροχρόνιος κατά πάντων" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Πρόεδρος Μπους και οι Σύμβουλοί του έχουν αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχθηκαν την περασμένη Τρίτη "με ολοκληρωτικό πόλεμο" που θα έχει πολλά και διάφορα στάδια και ότι στόχος θα είναι όλες οι χώρες που παρέχουν άσυλο σε διεθνείς τρομοκράτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι, μετά τις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΣΟΣ, η "τάση" που πρόσκειται στον Πρόεδρο του κόμματος Γιαννάκη Ομήρου απέκτησε την πλειοψηφία, αλλά και η "ομάδα Χατζηδημητρίου" δηλώνει έτοιμη να συνεργασθεί με τον Πρόεδρο.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Τελεσίγραφο των ΗΠΑ" γράφει ότι με τελεσίγραφο, που στέλλουν μέσω του Πακιστάν οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν, ζητούν την παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο θεωρούν ως τον κυρίως ύποπτο για τις επιθέσεις που δέχθηκαν την περασμένη Τρίτη, ενώ και οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο τίθενται στη διάθεση των Αμερικανών για να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να ανταποδώσουν τα κτυπήματα που δέχθηκαν. Αλλού γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει σήμερα για τα επενδυτικά ασφαλιστικά σχέδια με εφάπαξ ασφάλιστρα καθώς και για τη διαχείριση των Ασφαλιστικών Ταμείων από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

"Ο Φιλελεύθερος" με τον τίτλο "Προσεγγίζει η ώρα μηδέν" γράφει στο κύριο θέμα ότι η Ουάσινγκτον έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τις δυνάμεις της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αναμένοντας από το Λευκό Οίκο το "πράσινο φως" για να προχωρήσει σε επιλεκτικά κτυπήματα κατά του Αφγανιστάν, και ενδεχομένως σε περιοχές του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου. Αλλού γράφει πως, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημειώθηκαν δύο περιστατικά επίθεσης κατά αστυνομικών σε ώρα καθήκοντος, κατά τα οποία πολίτες, αντί να συμμορφωθούν, κτύπησαν αστυνομικούς τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "3ήμερο τελεσίγραφο" γράφει ότι "πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου πάνω από το Αφγανιστάν" και ότι όλοι περιμένουν πως οι Αμερικανοί θα κτυπήσουν τη χώρα αυτή, αν δεν υπακούσει στο τελεσίγραφο που τους έχουν διαβιβάσει μέσω του Πακιστάν για παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν εντός τριών ημερών από σήμερα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κινδυνεύει η ζωή ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού κλινών στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης που είναι μόνον ένδεκα, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι.

(ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 17 September 2001 - 6:24:05 UTC