Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-07-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 29/07/2001 Οι καταγγελίες για ατασθαλίες στο ΧΑΚ, οι διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών, το Κυπριακό, η εξάπλωση των ναρκωτικών στη κυπριακή κοινωνία και οι καταγγελίες για αγοραπωλησίες Τ/κ γης από Ελληνοκύπριους είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "ΧΑΚ: Κάθαρση ή κοινωνική έκρηξη" γράφει ότι μέρα με τη μέρα η κατακραυγή για τις καταγγελλόμενες, από πλήθος επενδυτών, ατασθαλίες γύρω από τη λειτουργία του ΧΑΚ, τη διετία 1999 - 2000, εντείνεται, ενώ επενδυτές σπεύδουν στη Νομική Υπηρεσία, το Γραφείο Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επενδυτών και σε βουλευτές, υποβάλλοντας νέες καταγγελίες ή ενισχύοντας με νέα στοιχεία υποθέσεις, που ήδη εκκρεμούν ενώπιον των διωκτικών αρχών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μελετά προγράμματα αυτοεργοδότησης και ανακούφισης των ηλικιωμένων.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Προσκυνούν με συναλλαγές τους Τούρκους" γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου με επιστολή που θα καταθέσει αύριο στη Βουλή ζητά έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, για να συζητηθεί "το μέγα σκάνδαλο αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στις ελεύθερες περιοχές". Αλλού γράφει ότι η εταιρεία που έχει ήδη αναλάβει την αντιπροσωπεία του νέο φαρμάκου "Αντί HIV/AIDS φάρμακο Armenicuin θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματα από τη χορήγησή του σε Κύπριους ασθενείς.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Το σχέδιο του ΧΑΚ για τρεις αγορές" γράφει ότι η διοίκηση του ΧΑΚ ετοιμάζει σχέδια για δημιουργία τρισυπόστατης χρηματαγοράς με στόχο να ανακόψει την κατρακύλα και να αναδείξει το κυπριακό Χρηματιστήριο σε περιφερειακή αγορά. Αλλού γράφει ότι η Αγκυρα με την επάνοδο του Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις συνομιλίες αποσκοπεί στην αναθεώρηση της εταιρικής της σχέσης, στην παράγραφο που αφορά το Κυπριακό.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Ναρκωτικά - ώρα μηδέν" γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι χρήστες χασίς και μαριχουάνας στην Κύπρο ανέρχονται πια σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ ο αριθμός των ηρωινομανών αυξάνεται ραγδαία, την ίδια στιγμή που το κράτος υψώνει τα χέρια ανήμπορο να αντιδράσει αποτελεσματικά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η εταιρεία, η οποία βρίσκεται πίσω από το θέμα της δωρεάς ηλεκτρονικών υπολογιστών στα δημόσια εκπαιδευτήρια, υποστηρίζει ότι με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν στην Κύπρο 15 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Με στόχο τις Προεδρικές" γράφει στο κύριο του θέμα ότι με βασικό ζητούμενο στρατηγικές συνεργασίες, οι οποίες θα διανοίγουν προοπτική για τις πολιτειακές εκλογές, οι πολιτικές δυνάμεις εντατικοποιούν τις ζυμώσεις και τις παρασκηνιακές βολιδοσκοπήσεις, στα πλαίσια των σχεδιασμών τους για τις δημοτικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμιά επίσημη ενημέρωση για τη σύλληψη των δύο Κυπρίων και ενός Ιορδανού συνεργάτη τους, στο Μπαχρέιν.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Στο έλεος της Μοσσάντ" γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου κατάγγειλε στη Βουλή ότι η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ είναι μόνιμα σταθμευμένη στη Κύπρο και ότι ένας από τους κύριους χώρους στάθμευσης και μετάδοσης των μηνυμάτων της είναι η μαρίνα Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι η τουρκική διπλωματία έχει εξαπολύσει έντονη επίθεση στους κόλπους και όλα τα επίπεδα του Ευρωκοινοβουλίου, με στόχο να κλονισθεί η θετική του στάση προς την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" γράφει στο κύριο της θέμα ότι τουρίστες διψασμένοι για έρωτα μπορούν τώρα να ψάξουν για ρομάντζο στις διακοπές τους, προκαταβολικά, ακόμη πριν φθάσουν στην Κύπρο, χάρη σε μια νέα υπηρεσία στο Διαδίκτυο, η οποία, όπως αναφέρει, έχει ήδη εξυπηρετήσει αρκετούς πελάτες. Αλλού γράφει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δήλωσε χθες ότι δεν έχει πληροφόρηση για το θέμα της κατάσχεσης από τα τουρκικά στρατεύματα, την περασμένη Παρασκευή, διχτύων Ε/K ψαρά στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 29 July 2001 - 18:24:03 UTC