Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 8/04/2001 Η έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα μετά τους ισχυρισμούς ότι ο θεωρούμενος ως ο πιο επικίνδυνος τρομοκράτης Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν διατηρεί στην Κύπρο τραπεζικούς λογαριασμούς και εγγεγραμμένες εταιρείες που χρησιμοποιεί για παράνομο εμπόριο όπλων, οι επαφές και δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην Ουάσιγκτον, οι αντιδράσεις που προκάλεσε στην Κύπρο η δέσμευση του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών να υποστηρίξει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενωσης το αίτημα της Αγκυρας για να της παραχωρηθεί από διεθνείς οργανισμούς δάνειο ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς και η αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΚΟ και Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών για το θέμα της ιδεολογίας τους είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Παρτίδες Λάντεν με τα κατεχόμενα" ότι τη συνεργασία όλων των τραπεζικών οργανισμών της Κύπρου με τις Διωκτικές Αρχές αναμένεται να ζητήσει αύριο ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, προκειμένου να αποδώσει καρπούς η έρευνα που εξήγγειλε χθες σε σχέση με το διασημότερο και θεωρούμενο ως πιο επικίνδυνο τρομοκράτη ανά την υφήλιο, το Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αλλού αναφέρει ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) θα αποστείλει αύριο Δευτέρα στο Βελιγράδι όλα τα στοιχεία σε σχέση με τα γιουγκοσλαβικά κεφάλαια, τα οποία είχαν ζητήσει οι γιουγκοσλαβικές αρχές.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Δεν άντεξε την κοροϊδία των συμμαθητών του" αναφέρει ότι δεκαπεντάχρονος μαθητής από τους Αγίους Βαβατσινιάς έθεσε τέρμα στη ζωή του καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκου "Λανέιτ", αφού δεν άντεχε τις καθημερινές κοροϊδίες των συμμαθητών του γιατί τραύλιζε. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα μηνύματα που πήρε από τις μέχρι τώρα συναντήσεις του στις ΗΠΑ ήταν η αισιοδοξία με την οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, με ή χωρίς λύση του Κυπριακού.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Κίνδυνος 98 οκτανίων" ότι δεκάδες καταλυτικά αυτοκίνητα, τους τελευταίους τρεις μήνες παρουσιάζουν προβλήματα λειτουργίας. Τέσσερις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, με χρησιμοποίηση αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. Αλλού σημειώνει ότι η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνέλθει στις 18 Απριλίου, για να συνεχίσει τη συζήτηση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, μετά την υποβολή πρότασης από την Τουρκία επί του συγκεκριμένου θέματος.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ξεκρέμαστη η Κύπρος" αναφέρει ότι ξεκρέμαστη αφήνει την Κύπρο η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που με την επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία και τα όσα συνέβησαν εκεί, πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις από το σύνολο του κομματικού κόσμου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι πλώρη για την Αίγυπτο κατά τις διακοπές του Πάσχα και μάλιστα με στόχο να διασχίσει το Νείλο με το σκάφος του "Καίτη ΙΙ" προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη αλλά για ιδιωτική, μετά από πρόσκλησή στενού του φίλου.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Εξοντωτική μάχη για το κέντρο" ότι σκληρή είναι η αναμέτρηση για τον ενδιάμεσο χώρο, καθώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις που προσδιορίζονται σε αυτόν, αλλά και τα δύο μεγάλα κόμματα, ερίζουν για την επικυριαρχία του, επενδύοντας στην εξέλιξη σεναρίων που αφορούν τόσο τη νομοθετική όσο και την εκτελεστική εξουσία. Η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην Υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστηρίζει πως η ιδέα για λύση συνομοσπονδίας "κυκλοφορεί" σε χώρους όπου διαμορφώνεται πολιτική στην Αθήνα και σημειώνει την ανάγκη να "εκριζωθεί".

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Καταπέλτης για τους κρατούντες!" αναφέρει ότι καταπελτική επιστολή στην οποία καταγράφονται τα κακώς έχοντα στο ΧΑΚ και οι πολιτικές ευθύνες που απορρέουν για την κυβέρνηση από την ανοχή των στρεβλώσεων και των παραμορφώσεων που οδήγησαν στην πτώχευση χιλιάδων ανυποψίαστων επενδυτών έχουν αποστείλει στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο τέως Πρόεδρος της Φρίξος Σορόκος και ο κ. Ν. Καρυδάς, τέως εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας στο Σώμα. Αλλού σημειώνει ότι τη σαφή θέση πως το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας, νοουμένου ότι αυτή διέπεται από πολιτικά όρια, διατύπωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" αναφέρει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επικρίνει έντονα τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για επικύρωση της προσφοράς για ανέγερση της νέας μονάδας αφαλάτωσης, ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών σε ισραηλινή κοινοπραξία, ανοίγοντας το δρόμο για άλλες εταιρείες που διαγωνίστηκαν για το έργο να κινήσουν αγωγές κατά του κράτους για καταβολή αποζημιώσεων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθεί η απόφαση για το κατά πόσον θα ζητηθούν προσφορές για το συμβόλαιο για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 8 April 2001 - 7:24:04 UTC