Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-01-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/1/2001 Οι εγκληματικές ενέργειες που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα στη Λευκωσία, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το θέμα της εισαγωγής του Εθνικού Σχεδίου Υγείας (ΕΣΥ), οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσου Λυσσαρίδη στο πλαίσιο του Συνεδρίου Θέσεων του Κινήματος και η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου Κληρίδη για το υδατικό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Νύχτα τρόμου στη Λευκωσία" ότι νύκτα τρόμου πέρασε το Σάββατο η πρωτεύουσα με την απόπειρα φόνου ενός 28χρονου και τον τραυματισμό δυο Ρωσίδων, που στο τέλος εξελίχθηκε σε πολιτικό ζήτημα με την παρεμβολή του ΑΚΕΛ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι τη μόνιμη άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στην παροχή νερού για όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, θα αφορά κατά πάσαν πιθανότητα η εξαγγελία των νέων ρυθμίσεων, στην οποία θα προβεί σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Απόπειρα δολοφονίας φίλου του Τζιακουρή" γράφει ότι απόπειρα δολοφονίας του Μαρωνίτη Γεώργιου Ιωσήφ Κόκκινου, άλλως Ρόκκαπιλη, 28 ετών, από το Στρόβολο έγινε χθες στο Στρόβολο με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι άγνωστη παραμένει ακόμα η ταυτότητα του πτώματος που βρέθηκε αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου κρεμασμένο από χαρουπιά στην ορεινή περιοχή Γερμασόγειας.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα αναφέρεται σε πόρισμα ερευνητικής επιτροπής σχετικά με απόφαση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού να μην χρεώσει συγκεκριμένη εταιρεία οικοπέδων με το ποσό των 128.000 λιρών, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Αλλού αναφέρει ότι το Εθνικό Σχέδιο Υγείας και η στάση που τηρούν απέναντι του σχετικού νομοσχεδίου τα κόμματα, εξελίσσεται σε μέγα θέμα προεκλογικής αντιπαράθεσης.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Τέξας η Λευκωσία" γράφει ότι σκηνές τρόμου και αγωνίας, με πυροβολισμούς και τραυματισμούς που θύμιζαν Τέξας, έζησε χθες τα χαράματα η Λευκωσία. Σε τρία διαφορετικά επεισόδια, οι σφαίρες έπεσαν βροχή και τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και νοσηλεύονται. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Σικάγο χθες η Λευκωσία" ότι "σε πραγματικό Σικάγο με κινηματογραφικές προδιαγραφές" μετέτρεψαν τη Λευκωσία τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα εγκληματικά στοιχεία. Η Αστυνομία που τέθηκε αμέσως σε κινητοποίηση επισημαίνει προκαταρκτικά κάποια αλληλουχία μεταξύ αυτών των επεισοδίων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων θα συμβάλουν στον περιορισμό της ανάγκης φροντιστηριακών μαθημάτων έχει τροχιοδρομήσει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Παιδείας.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Τέξας και η Λευκωσία" αναφέρει ότι "σε Τέξας μετατρέπεται και η Λευκωσία", αφού το τελευταίο διάστημα η μια δολοφονική απόπειρα διαδέχεται την άλλη, πυροβολισμοί και βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σύνηθες φαινόμενο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ανυποψίαστων και αθώων πολιτών. Το ΑΚΕΛ επικρίνει τις αρμόδιες αρχές για την "αδράνειά" τους και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την παρανομία και τους εγκληματίες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι από σήμερα ξεκινούν και επίσημα τα χειμερινά ξεπουλήματα που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 22 January 2001 - 7:24:03 UTC