Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-11-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 08/11/00 Οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνδυασμό με την εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η βομβιστική απόπειρα κατά χρηματιστή και η είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ξεκαθαρίζει σήμερα ο Ανάν" αναφέρει ότι η Ε/κ αποστολή θεωρεί κρίσιμη τη σημερινή ημέρα, αφού αναμένεται να διευκρινιστούν θέματα που θα προδιαγράψουν την παραπέρα πορεία της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι σε ειδικό χώρο θα γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των εισαγωγικών εξετάσεων, σύμφωνα με νομοσχέδιο που τέθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί σε νόμο πριν από το τέλος του χρόνου.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Βόμβα κατά χρηματιστή" αναφέρει ότι δεύτερο πλήγμα δέχτηκε χθες ο χρηματιστής Αντώνης Μιλτιάδους από την Πάφο, αφού μετά την τοποθέτηση ναρκωτικών στο αυτοκίνητό του, έκρηξη βόμβας προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίητο της συζύγου του. Αλλού γράφει ότι ακαριαίο θάνατο βρήκε χθες το πρωί 21χρονη Ελλαδίτισσα στο δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με μπετονιέρα.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Τρία σενάρια στη Σοφοκλέους" αναφέρει ότι από σήμερα αποτελεί γεγονός η ένταξη της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και ότι αποτελεί ένα αποφασιστικό χρηματοοικονομικό βήμα η ταυτόχρονη διαπραγμάτευση της τιμής της μετοχής αυτής στα χρηματιστήρια Κύπρου και Ελλάδας. Αλλού γράφει ότι παρά την αντίθεση της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμμένει στην πραγματοποίηση της Μείζονος Συνόδου την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Διπλό θρίλερ" αναφέρει ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "ενταφιάζει" τα όποια πλεονεκτήματα επικαλούνταν Αθήνα και Λευκωσία στο Ελσίνκι για την ευρωτουρκική σχέση αφού αφήνει το Κυπριακό και τις ελλαδοτουρκικές διαφορές εκτός των "πολιτικών κριτηρίων". Αλλού γράφει ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά προσώπου που θεωρείται ύποπτο για κατάχρηση ποσού 800 χιλιάδων λιρών από πώληση μετοχών "μαϊμούδων".

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ανάν: Δίνει άτυπο έγγραφο" αναφέρει ότι σήμερα θα γίνει κρίσιμη παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι θα θέσει κατευθυντήριες γραμμές για συνολική λύση. Αμερικανοί και Αγγλοι σπεύδουν να προετοιμάσουν το έδαφος, προσθέτει ο "Φ", ενώ ο Αλβαρο ντε Σότο υπέβαλε μονοσέλιδο κείμενο για τη δικαστική εξουσία. Αλλού γράφει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τηρεί αποστάσεις από την κρίση που μαστίζει την Εκκλησία της Κύπρου.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Αβεβαιότητα και αγωνία" αναφέρει ότι στην Ε/κ πλευρά επικρατεί αβεβαιότητα και αγωνία για το περιεχόμενο της παρέμβασης που αναμένεται να κάνει σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι δεν έγινε καμιά καταγγελία στην Αστυνομία για το τελευταίο μαζικό ντοπάρισμα αλόγων στον Ιππόδρομο, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά γιατί οι αρχές του Ιπποδρόμου δεν κατάγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Συνάντηση για κρίση σχετικά με 'ύποπτα φάρμακα γρίπης'" αναφέρει ότι συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Συμβούλιο Φαρμάκων για να μελετήσει το ζήτημα φαρμάκων που δίνονται για γρίπη και κατηγορήθηκαν ότι είχαν αρνητικές επιδράσεις πάνω σε 200 ως 500 Αμερικανίδες. Αλλού γράφει ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου του IMC Ανδρέας Καϊσης δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να μετακινηθεί το Χρηματιστήριο στο κτίριό του αν ήξερε τη φασαρία που θα δημιουργείτο.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 8 November 2000 - 15:34:55 UTC