Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 19/10/2000 Πληροφορίες ότι οι Τούρκοι δωροδοκούν ξένους με ακίνητα Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα για υποστήριξη των θέσεών τους, η κατάσταση στο Χρηματιστήριο και τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών, η χθεσινή ληστεία τράπεζας στη Λεμεσό και η υπόθεση υπεξαίρεσης τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών από συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "ΧΑΚ: Ερευνα από τεχνοκράτες", γράφει ότι "τεχνοκράτες, οι οποίοι θα διοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποτελούν τα μέλη της διερευνητικής επιτροπής για τα διαδραματισθέντα στο ΧΑΚ τους τελευταίους 18 μήνες, της οποίας η σύσταση αποφασίστηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο". Σε άλλο σημείο γράφει ότι "μεγάλο πονοκέφαλο αποτελεί για το ΑΚΕΛ η πρωτοφανής στα ιστορικά του κόμματος, σύγκρουση δύο στελεχών του σε εξωκομματική εκλογική αναμέτρηση".

"Η Μάχη", κάτω από τον τίτλο "Αφαντος ο ληστής", σημειώνει ότι "άφαντος παραμένει ο θρασύτατος ληστής ο οποίος με την απειλή μόνο ενός μαχαιριού άρπαξε 30 χιλιάδες λίρες από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος της 'Alpha Bank' στη λεωφόρο Αμαθούντος στην τουριστική περιοχή Αγίου Τύχωνα" και παραθέτει σκίτσο του ληστή. Σε άλλο σημείο γράφει ότι "στο σκοτάδι κατέληξαν και πάλι οι έρευνες των διωκτικών αρχών για εξιχνίαση της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αυτοκινήτου του Αχιλλέα Ακρίτα, ιδιοκτήτη του καμπαρέ Λίτο στη Λεμεσό".

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Πιέσεις για ...θαύμα", γράφει ότι "μετά την κατρακύλα των προηγούμενων ημερών των τιμών των κινητών αξιών στο Χρηματιστήριο, όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται επί ποδός επιχειρώντας να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και να ανακόψουν την καθοδική πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη". Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΜΕΡ, υπάρχει "φθορά" της εικόνας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και προσθέτει ότι ο Αρχιεπίσκοπος "πληρώνει" την κρίση στην Εκκλησία.

Η Σημερινή", κάτω από τον τίτλο "Δεκανίκια στο ΧΑΚ", αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε χθες μέτρα, τα οποία "εκτιμάται ότι δεν θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα" για ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Αλλού γράφει ότι από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι να λειτουργήσουν ψηφιακή τηλεόραση μπορούν να το πράξουν αφού το υφιστάμενο νομικό καθεστώς δεν το απαγορεύει, σύμφωνα με το συμπέρασμα της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

"Ο Φιλελεύθερος", κάτω από τον τίτλο "Δωροδοκούν με ακίνητα", αναφέρει ότι οι Τούρκοι έχουν στήσει "βιομηχανία" δωροδοκιών προσφέροντας Ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα σε ξένους κοινοβουλευτικούς και άλλους παράγοντες σε μια προσπάθεια δημιουργίας δικού τους λόμπι σε ευρωπαϊκές χώρες. Αλλού γράφει ότι οι γονείς των αγνοουμένων πεθαίνουν και οι περιουσίες που κατείχαν οι αγνοούμενοι δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στα παιδιά τους, που ενηλικιώθηκαν.

Η "Χαραυγή", κάτω από τον τίτλο "Πρόταση ΑΚΕΛ για εκσυγχρονισμό της κοινωνίας", γράφει ότι την πρόταση αυτή ενέκρινε χθες η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μετά από διήμερη συνεδρία και θα ανακοινωθεί σε διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Αλλού δημοσιεύει ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Κύπρου που εκφράζει συμπαράσταση προς τους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς δημοσιογράφους και ΜΜΕ που υπήρξαν θύματα των τελευταίων συγκρούσεων, αξιώνοντας τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους για τον παλαιστινιακό λαό.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Η σκληρότητα απέναντι στα ζώα παραμένει το ίδιο διαδεδομένη", γράφει ότι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων εκτιμούν ότι η κακομεταχείριση ζώων στην Κύπρο είναι τόσο διαδεδομένη όσο ήταν πάντα, διαψεύδοντας στατιστικές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που μιλούν για μείωση των περιστατικών. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία διερευνά καταγγελίες για υπεξαίρεση ποσού τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών από δύο Συνεργατικές Πιστωτικές Εταιρείες, εκείνες της Αραδίππου και των Περβολιών.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 19 October 2000 - 15:26:56 UTC