Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 29/08/00 Η σημερινή επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, το θέμα που προέκυψε από τις επικρίσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών για τη Δημόσια Υπηρεσία, το Κυπριακό και το διάβημα της κυβέρνησης προς τα Ηνωμένα Εθνη για την κατάσταση στα Στροβίλια είναι από τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με τα προβλήματα στους κόλπους της Εκκλησίας καθώς και διάφορα κοινωνικά προβλήματα.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Καταπέλτης για τη Δημόσια Υπηρεσία" προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών ότι δεν ισοπεδώνει τη Δημόσια Υπηρεσία αλλά υπάρχουν "πικρές αλήθειες που βιώνουμε καθημερινά" αλλά όταν δουν το φως της δημοσιότητας υπάρχει αντίδραση. Αλλού γράφει ότι η Ε/κ πλευρά είναι έτοιμη και για συνομιλίες τύπου Καμπ Ντέιβιντ και σημειώνει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποθαρρυνθεί από τη μέχρι σήμερα πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό, παρόλο που είχει πρόθεση να παρέμβει προσωπικά στο πρόβλημα.

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Μαχαιρώνουν τις γυναίκες τους" αναφέρεται σε συλλήψεις για υποθέσεις κακοποίησης γυναικών. Σε μια περίπτωση Κύπριος τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι τη σύζυγό του και στην άλλη Ουκρανός ξυλοκόπησε την Κύπρια σύζυγό του κτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο. Γράφει ότι σήμερα οι αμπελουργοί πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στο Προεδρικό ζητώντας το 100% της τιμής των σταφυλιών που οδηγούνται στις χωματερές και αύξηση της τιμής των αμπελουργικών προϊόντων.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Ανοιξε πυρ και δέκτηκε καταιγισμό" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν αναιρεί τίποτε από όσα είχε δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι επικρίσεις αφορούσαν τη μειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και πως η Δημόσια Υπηρεσία νοσεί. Γράφει ότι οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής συνάντησης του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου ενόψει του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ στη Γαλλία με στόχο την ενδυνάμωση της περί Κύπρου παραγράφου και τη μη απομόνωση της Ελλάδας.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Πικρές αλήθειες" παραθέτει παραδείγματα για τα κακώς έχοντα στη Δημόσια Υπηρεσία όπως τα διαπίστωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών. Σημειώνει ότι τις θέσεις Νεοφύτου ενίσχυσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αλλού αναφέρεται σε "νέο ροζ σκάνδαλο στην Εκκλησία" αποκαλύπτοντας ότι άλλος νεαρός αρχιμανδρίτης στην περιφέρεια Λεμεσού αντιμετωπίζει κατηγορίες για "ροζ σκάνδαλο".

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίλτο "Μας καίνε για τα Στροβίλια" γράφει ότι Λονδίνο και Ουάσιγκτον ανακόπτουν κάθε προσπάθεια συζήτησης του θέματος των Στροβιλιών στο Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να μην προκαλέσουν την αντίδραση του κατοχικού ηγέτη ενώ ο Ντενκτάς προσπαθεί να δώσει το μήνυμα ότι τα Στροβίλια έχουν ενσωματωθεί στο ψευδοκράτος. Γράφει ότι Ε/Κ επιχειρηματίες της ομάδας των Βρυξελλών είχαν χθες συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/Κ ηγέτη και συζήτησαν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στο Κυπριακό και εισηγήσεις για συντήρηση αρχαιολογικών χώρων, βελτίωση των διαδικαστιών επικοινωνίας μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αποσύρουν το λίβελο κατά Δημοσίων Υπαλλήλων" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εσωτερικών προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών ενώ ο βουλευτής Ανδρέας Χρίστου εκτιμά πως οι καταγγελίες Νεοφύτου είναι "δηλώσεις εντυπωσιασμού". Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση προέβη χθες σε νέα διαβήματα για την κατάσταση στα Στροβίλια και την επίσκεψη του Ντενκτάς στην περιοχή με επιστολές του Υπουργού Εξωτερικών στο ΓΓ του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ ο Σπίγκνιου Βλόσοβιτς, εκτελών χρέη Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ, δήλωσε ότι αξιολογούνται όλα τα δεδομένα πριν εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Η Κύπρος μελετά την αντίδραση σε προβλήματα σε αεροπλάνα μετά την 'αεροπειρατεία'" αναφέρεται στις δηλώσεις του Χάρη Λοϊζίδη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, ότι η εταιρεία μελετά το επεισόδιο με τους επιβάτες ώστε να καταλήξει σε αποφάσεις επί του θέματος. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δήλωσε ότι ζήτησε από την καθ'ύλην επιτροπή να αποφασίσει το συντομότερο για τη μετακίνηση ή όχι του Χρηματιστηρίου στο κτίριο του IMC ώστε το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει τη δική του απόφαση επί του θέματος.

(ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 30 August 2000 - 5:24:07 UTC