Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 16/08/2000 Η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου, οι νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατά της ομοσπονδίας, η προειδοποίηση που απηύθυνε χθες προς τους ξένους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ότι η αξιοπιστία τους κρίνεται στην Κύπρο και πληροφορίες για εμπλοκή της Τουρκίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Λόγω της χθεσινής αργίας σήμερα κυκλοφόρησαν μόνο οι δύο απογευματινές εφημερίδες, η "Απογευματινή" και η "Δειλινή".

Η "Απογευματινή" υπό τον τίτλο "Στη φόρα τα άπλυτα ράσα" αναφέρει ότι οι κληρικοί φέρονται έτοιμοι να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου, αφού μετά από τις τελευταίες παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου υπέρ του Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Πάφου φέρεται να επιζητεί την υποχρεωτική ξεκούραση του Αρχιεπισκόπου, ζητώντας να μην ασκεί τα καθήκοντά του, ισχυριζόμενος πως η ασθένεια του αδυνάτισε τη μνήμη. Αλλού γράφει ότι αρμόδιος υγειονομικός λειτουργός δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα έχουν ελεχθεί όλα τα βυτιοφόρα νερού που κυκλοφορούν στη Λευκωσία και αλλού και διαπίστωσαν πως η κατάστασή τους είναι πολύ ικανοποιητική.

Άλλο θέμα της "Απογευματινής" είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Άκης Τσοχατζόπουλος προς ΟΗΕ, Ευρώπη και ΗΠΑ. Μιλώντας στην Παναγία του Σουρμελά με ευκαρία τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι κρίνεται η αξιοπιστία των διεθνών οργανισμών στο εθνικό ξεκαθάρισμα που γίνεται στην Κύπρο.

"Η Δειλινή" κάτω από τον τίτλο "Διευρύνεται το ρήγμα" γράφει ότι χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου αντάλλαξαν νέα σφοδρά πυρά, συντηρώντας την κρίση που ξέσπασε προ μηνών στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αλλού αναφέρει ότι η Τουρκία εμπλέκεται δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ για να αποκομίσει στρατιωτικά και πολιτικά οφέλη, χρησιμοποιώντας τη γνωστή της μέθοδο, δηλαδή να αγοράζει όπλα προκειμένου να πετύχει "με ένα σμπάρο δύο τριγόνια".

Άλλο θέμα της "Δειλινής" είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά της ομοσπονδίας μιλώντας στη Μονή Κύκκου κατά τους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου. Δηλώσεις για το Κυπριακό έκανε και ο Μητροπολίτης Κερύνειας που κάλεσε την πολιτική ηγεσία να μην εμπιστεύεται τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των Αγγλο-Αμερικανών γιατί αυτοί κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 16 August 2000 - 6:24:06 UTC