Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 13/08/2000 Το παρασκήνιο του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ενόψει των συνομιλιών της Νέας Υόρκης, η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου και πληροφορίες για επένδυση των χρημάτων μικροεπενδυτών σε αγορές οικοπέδων είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια", κάτω από τον τίτλο "Ο Κληρίδης βλέπει Πούτιν - Ολμπραϊτ", αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει "πολύ σημαντικές και καθοριστικές" επαφές για την παραπέρα πορεία του Κυπριακού, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί ιδιαιτέρως και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Αλλού γράφει ότι εγκαινιάζοντας το 20ό Φεστιβάλ Λευκάρων, ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεδριακού κέντρου εκεί.

"Η Μάχη", κάτω από τον τίτλο "Μεταγγίσεις θανάτου", αναφέρεται στη μόλυνση με AIDS ενός δίχρονου κοριτσιού και μιας ηλικιωμένης γυναίκας στις οποίες μεταγγίστηκε μολυσμένο αίμα και γράφει ότι σε διαδικασία που μοιάζει με ρωσική ρουλέτα συμμετέχουν οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις αίματος, λόγω της αδυναμίας της επιστήμης να ανακαλύπτει τον ιό του AIDS στις αναλύσεις των εθελοντών δοτών από τις πρώτες ημέρες της μόλυνσής τους. Αλλού γράφει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ήξεραν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυποριανού θα ζητούσε να προσφωνήσει τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο "Πολίτης", κάτω από τον τίτλο "Συμμαχία με Μαρκίδη", αναφέρει ότι οι τελευταίες διαφοροποιημένες και "σκληρές" δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, "δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πρόθεσή του να προωθήσει τη δημιουργία ενός εσωτερικού μετώπου στήριξης του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη στο υπό εξέλιξη παιχνίδι των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές". Αλλού γράφει ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες διαπιστώνει "σοβαρή διάσταση απόψεων" ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για το θέμα της ασφάλειας.

"Η Σημερινή", κάτω από τον τίτλο "Κίνδυνος σχίσματος", αναφέρει ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει ανοικτή σύγκρουση στους κόλπους της Εκκλησίας και να φτάσει μέχρι το σχίσμα, με αφορμή τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Λεμεσού. Ο Αρχιεπίσκοπος, συνεχίζει η "Σ", μιλά για δάκτυλους που θέλουν να βλάψουν τον Λεμεσού και ο κανονολόγος Χριστινάκης προειδοποιεί ότι η Κύπρος κινδυνεύει να γίνει χώρος συκοφαντών. Αλλού γράφει ότι ο διοικητής της ΥΔΙΝ, Χρίστος Κατσικίδης, δήλωσε πως οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν ως "βαποράκια" για μεταφορά ναρκωτικών άτομα με λευκό ποινικό μητρώο.

Η "Χαραυγή", κάτω από τον τίτλο "Οικοπεδοφάγοι", γράφει ότι τα εκατομμύρια λίρες που εισέρρευσαν σε δημόσιες και χρηματιστηριακές εταιρείες από τα λεφτά των μικροεπενδυτών, αντί να γίνουν το "προζύμι" στήριξης και ενίσχυσης του Χρηματιστηρίου, επενδύθηκαν σε ακίνητες περιουσίες. Αλλού αναφέρει ότι οι αμπελουργοί θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα εάν ως την επόμενη εβδομάδα οι κυβερνώντες "δεν επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων" που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" γράφει ότι η Αστυνομία τέθηκε σε επιφυλακή για να προλάβει τροχαία δυστυχήματα, αφού λόγω των διακοπών και του Σαββατοκυρίακου, ένα στα τρία οχήματα που είναι εγγεγραμμένα στο νησί αναμένεται να κινηθούν τις μέρες αυτές. Αλλού γράφει ότι την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος και ο 21χρονος Πέτρος Κορομίας, ο οποίος κρατείτο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών από την Αίγυπτο στην Κύπρο, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και η 19χρονη Μαρία Αντωνιάδου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις αιγυπτιακές φυλακές.

ΣΣ. Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 13 August 2000 - 8:24:06 UTC