Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(O1) Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου 05.06.2000 Η οικογενειακή τραγωδία στην Πόλη Χρυσοχούς, ο θάνατος Κύπριου φοιτητή στις ΗΠΑ σε συγκρότημα διαμερισμάτων όπου ξέσπασε πυρκαγιά, η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, οι δηλώσεις για το θέμα της ύπαρξης "στρατιωτικού επιτελείου" και οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για το Κυπριακό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τραγωδία στην Πόλη Χρυσοχούς" αναφέρεται στην τραγωδία στην Πόλη Χρυσοχούς όπου ο 45χρονος Νίκος Παπαντωνίου πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την εν διαστάσει σύζυγό του Ελίζα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το κυνηγετικό του όπλο. Αλλού αναφέρει ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνέρχεται σήμερα σε δυο διαδοχικές συνεδρίες για να εξετάσει καταγγελίες εναντίον αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Λεμεσού ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με γυναίκα με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Καρτέρι θανάτου" γράφει ότι απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτιλύχθηκε στην Πόλη Χρυσοχούς όπου σαρανταπεντάχρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε κρίσιμα την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Ανδρέας Φιλίππου έχει προσχωρήσει στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, ενώ έχει υποβάλει και υποψηφιότητα για μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Στοιχεία που καίνε" ότι ένα φάκελο γεμάτο στοιχεία για το βίο και την πολιτεία του αρχιμανδρίτη, που κατηγορείται για ερωτικό σκάνδαλο, θα καταθέσει σήμερα στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την πιθανότητα ύπαρξης ποινικών ευθυνών εξετάζει η Αστυνομια της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο στο προάστιο Μπλούμφιλτ, ο 23χρονος Ελληνοκύπριος φοιτητής Ιάκωβος Ελευθεριάδης, από το χωριό Τεμβριά.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Καρτέρι θανάτου" αναφέρει ότι "οικονομικές διαφορές και προσωπικά πάθη" οδήγησαν 50χρονο από την Εφταγώνια της Πάφου να πυροβολήσει τη σύζυγό του με κυνηγετικό όπλο και μετά να αυτοκτονήσει. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εξετάζει ξανά σήμερα το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την ιδιωτική τοποθέτηση, με στόχο τη ρύθμιση του τρόπου προσφοράς προς το κοινό μετοχών εταιρείας πριν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Δέχονται χωριστή οντότητα" αναφέρει ότι η Λευκωσία, διά στόματος Υπουργού Εξωτερικών, προειδοποίησε το διεθνή παράγοντα που φαίνεται ότι αποδέχεται την ύπαρξη δύο οντοτήτων στην Κύπρο κάτι που φαίνεται και στην πρόσφατη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στη σύσταση διατμηματικής επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Από πρωτοφανή κινητικότητα ...αδιέξοδα" αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να "ξεφύγει από την παθητικότητα και να ακολουθήσει διεκδικητική πολιτική". Αλλού γράφει ότι κηδεύτηκε χθες μετά από 26 χρόνια ο ήρωας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιάκωβος Θεοδώρου από το Εξω Μετόχι, αφού διαπιστώθηκε η ταυτότητά του με τη μέθοδο του DNA.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 6 June 2000 - 5:24:08 UTC