Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 29/05/2000 Η αντιπαράθεση στις σχέσεις ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ μετά τις καταγγελίες του βουλευτή Κώστα Παπακώστα για ύπαρξη "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο κυβερνών κόμμα, εκτιμήσεις χρηματιστών για ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο αυτή την εβδομάδα, μετεγχειρητικά προβλήματα στην υγεία του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου και πιθανή μετακίνηση του Πρέσβη της Ελλάδας Κυριάκου Ροδουσάκη στην Αθήνα είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχολούν κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Ερωτηματικά από τη στάση ΑΚΕΛ - Παπακώστα" γράφει ότι πολλά ερωτηματικά αιωρούνται γύρω από τη στάση του ΑΚΕΛ και του βουλευτή Παπακώστα για ύπαρξη'παραστρατιωτικού επιτελείου' στο ΔΗΣΥ και ότι οι ισχυρισμοί διερευνώνται από την αστυνομία. Σε άλλο θέμα γράφει πως τελέσθηκε χθες η ταφή των λειψάνων άλλων τριών ηρώων της εισβολής, η ταυτότητα των οποίων αναγνωρίσθηκε με τη μέθοδο του DNA. Πρόκειται για τους Μιχαλάκη Χατζηγρηγόρη, Ιωάννη Στυλιανού και Παναγιώτη Κωνσταντίνου.

"Το Θάρρος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ενότητα" προβάλλει έκκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προς τους αρχηγούς των κομμάτων να σταματήσουν τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις τις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται το Κυπριακό. Αλλού γράφει πως σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το επιτελείο του ελληνικού ΥΠΕΞ που ασχολείται με το Κυπριακό και τα ελληνο-τουρκικά, που έχει αποδυναμωθεί μετά την απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη, προγραμματίζεται μετάθεση του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη στην Αθήνα.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πόλεμος στα χαρακώματα" αναφέρει ότι έχει προσλάβει διαστάσεις και θυμίζει άλλες εποχές η διάσταση των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα για ύπαρξη "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο κυβερνών κόμμα. Αλλού γράφει ότι αντιμετωπίστηκε ένα μικρό μετεγχειρητικό πρόβλημα, το οποίο ξεπεράστηκε, στην κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου που επανεισήχθη στην κλινική για μερικές ώρες.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Σωσίβια στο ΧΑΚ" αναφέρει ότι χρηματιστές παρουσιάζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του ΧΑΚ αυτή την εβδομάδα και μιλούν για ανάκαμψη, λόγω κυρίως των μετοχών τρίων κλάδων που θα συγκρατήσουν την πτώση του δείκτη σε επίπεδα κάτω των 500 μονάδων. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να δημιουργήσει μονάδα εντατικής παρακολούθησης για παιδιά που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις, όπου θα καλούνται και χειρούργοι από το εξωτερικό ανάμεσα στους οποίους ο γνωστός Μακτίν Γιακούπ.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ στο χαράκωμα" αναφέρει ότι οι καταγγελίες για την ύπαρξη "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ έχει πυροδοτήσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΑΚΕΛ με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις και παρενέργειες. Αλλού γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών της και ότι δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα του δημοσιονομικού ελλείμματος με την αύξηση του ΦΠΑ, αφού παράλληλα αυξήθηκαν και οι κοινωνικές παροχές.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Αμείλικτα ερωτηματικά" αναφέρει ότι σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης έδωσε "αποστομωτική απάντηση" στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ και "ξεσπάθωσε" εναντίον του επειδή, όπως είπε, "καλλιεργεί την ένταση". Αλλού γράφει ότι αυτή την εποχή σημειώνεται "πρωτόγνωρος συνωστισμός" σε όλες τις παράλιες περιοχές της Κύπρου αλλά και στα ορεινά θέρετρα, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για νέο ρεκόρ στις αφίξεις.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 29 May 2000 - 6:24:08 UTC