Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν την αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, καθώς και την απώλεια χιλιάδων τόνων πόσιμου νερού στη θάλασσα, από βλάβη. Ο Τύπος αναφέρεται, επίσης, στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο "Ευαγγελίστρια".

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Χιλιάδες τόνοι νερού από τον αγωγό στη θάλασσα" γράφει ότι κατέληξαν στη θάλασσα χιλιάδες τόνοι πόσιμου και ανακυκλώσιμου νερού, μετά από βλάβες στο Νότιο Αγωγό και τον αγωγό μεταφοράς επεξεργασμένου νερού από τη Μονή στην περιοχή Φασουρίου. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του κ. Παπαπέτρου ότι δεν αναφερόταν σε ξένους κύκλους όταν μιλούσε "για την προεδρολογία που υποσκάπτει τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας".

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Χιλιάδες τόνοι νερού στη θάλασσα", γράφει ότι δεκάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ρέουν από χθες το μεσημέρι στη θάλασσα της περιοχής Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό, τη στιγμή που η έλλειψη νερού κατατάσσεται ως το δεύτερο εθνικό πρόβλημα. Γράφει, επίσης, ότι προχωρούν με "ταχύτητα αστραπής" οι εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της δημιουργίας πλωτής μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή της Μονής στη Λεμεσό.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Εμπλοκή Σπύρου στα σενάρια", γράφει ότι το θέμα περί "προσπάθειας υπόσκαψης" του Προέδρου της Δημοκρατίας "εξελίχθηκε σε ανοικτή σύγκρουση του Προέδρου της Βουλής με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο". Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης προήδρευσε χθες συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου με εμφανή την ταλαιπωρία από την εγχείρηση και ότι παρά το χιούμορ του Προέδρου, "η σκληρή πραγματικότητα δεν μπορούσε να κρυφτεί".

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Τραγωδία με νερό" γράφει ότι πάνω από 19 χιλιάδες τόννοι "πολυτιμότατου πόσιμου νερού" χύθηκαν στη θάλασσα, αφού πρώτα προκάλεσαν χειμάρρους και ποταμάκια που παρέσυραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, που προήδρευσε χθες του Υπουργικού Συμβουλίου στην κλινική "Ευαγγελίστρια", δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κλινική έχασε τρία κιλά και ότι πεθύμησε να πάει στη θάλασσα.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Τρικλοποδιά με τις περιουσίες" γράφει ότι οι διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου θα συζητηθεί σήμερα και αύριο σε υπουργικό επίπεδο στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αλλού γράφει ότι "πνέει μένεα" η οργάνωση των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ, μιλώντας για "καθυστέρηση και παραβίαση" των συμφωνηθέντων με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, για τη στελέχωση των σχολείων.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ασυμφωνία για το ΦΠΑ" γράφει ότι η "απροθυμία της κυβέρνησης οδήγησε σε ναυάγιο" την προσπάθεια για συναίνεση στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ και της παροχής αντισταθμιστικών μέτρων. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απαίτησε χθες με ομιλία του, "τη δικαίωση των δολοφονηθέντων από τους μασκοφόρους του Γρίβα στελεχών της Αριστεράς στη μαύρη περίοδο του Μάη του 1958".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι 18 χιλιάδες τόννοι νερού χάθηκαν χθες στη θάλασσα της Λεμεσού, μετά τη διαρροή που σημειώθηκε σε τμήμα του Νότιου Αγωγού. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είναι έτοιμος για συνομιλίες στο Κυπριακό και στις 8 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Βρετανίας για το κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 16 May 2000 - 6:24:09 UTC