Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 09/04/2000 Οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα, το χθεσινό φόρουμ του ΔΗΣΥ για τη διαφθορά και η αντίδραση του ΑΚΕΛ σε αυτό, το θέμα των απειλών κατά της ζωής του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Κόση, η σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα το "ρήγματος" στο Κίνημα, και η ανεύρεση της σαρκοφάγου στην Πάφο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Αβεβαιότητα ως το τέλος" γράφει ότι "αμφίρροπη ως την τελευταία στιγμή παραμένει αυτή η εκλογική αναμέτρηση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με τους εκπροσώπους και τις εφημερίδες της κάθε πλευράς να υποστηρίζουν ότι θα είναι, η κάθε μια για την πλευρά της, ο σίγουρος νικητής". Αλλού αναφέρεται σε νέο κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή τη φορά ενός 13χρονου κοριτσιού, από τον 30χρονο φίλο της μητέρας του.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Από υπουργός, βουλευτής" γράφει ότι "οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση του Χριστόδουλου Χριστοδούλου να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στις εκλογές του 2001 με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Αμμοχώστου". Αλλού γράφει ότι αύριο το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντάται με το Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων του Κυπριακού, αλλά και του θέματος των Βρετανικών Βάσεων.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πρόθεση ψήφου" παραθέτει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της "ΑΜΕΡ", σύμφωνα με τα οποία τα ποσοστά του ΑΚΕΛ παρουσιάζουν αύξηση κατά 4% σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ ο ΔΗΣΥ διατηρεί τα ποσοστά του. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στο θέμα των απειλών κατά της ζωής του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Κόση και σημειώνει ότι ως εκτελεστής φερόταν Κύπριος ο οποίος διέφυγε στο Λονδίνο μετά από δύο δολοφονίες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στις οποίος φαίνεται να είχε εμπλοκή.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Στήθος με στήθος" γράφει ότι "τελειώνουν σήμερα τα ψέματα στην Αθήνα και ανοίγουν οι κάλπες για να πουν τη γλώσσα της αλήθειας και να δώσουν τέλος στις αλληλοσυγκρουόμενες σφυγμομετρήσεις". Σε άλλο σημείο γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, που πραγματοποιεί στις 5.00 το απόγευμα την πιο κρίσιμη μέχρι σήμερα συνεδρία του, επιχειρεί "μπάλωμα" στο ρήγμα που δημιουργήθηκε στο Κίνημα.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Αθήνα: Μάχη ψήφο με ψήφο" σημειώνει ότι "σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Ελλάδα, αφού οι δύο μονομάχοι, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δίνουν τη μάχη ψήφο με ψήφο μέχρι την ώρα της κάλπης με απρόβλεπτο το τελικό αποτέλεσμα". Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα Ηνωμένα Εθνη ετοιμάζουν σημεία συζήτησης ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ενώ παράλληλα ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο ενισχύει την ομάδα του με ειδικούς, οι οποίοι θα εργασθούν σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Θερμοκήπιο διαφθοράς", παραθέτει τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ αναφορικά με το φόρουμ για τη διαφθορά που διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ, με τις οποίες ο Νίκος Κατσουρίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει να πατάξει τη διαφθορά. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό Συνέδριο της εθνικής Επιτροπής Κύπρου για την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών 2000 και παραθέτει δήλωση της ΓΓ της ΠΟΓΟ Χριστίνας Δημητριάδου ότι στόχος της παγκόσμιας πορείας είναι η εξάλειψη της φτώχειας και της βίας ενάντια στις γυναίκες.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα πάει στις κάλπες" αναφέρεται και αυτή στις εκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων για να ψηφίσουν με αποτέλεσμα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας να ήταν χθες γεμάτα από κόσμο. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στο φόρουμ που οργάνωσε το κόμματα του για τη διαφθορά, σύμφωνα με την οποία η διαφθορά στο δημόσιο μπορεί να καταπολεμηθεί με περιορισμό των οικονομικών πόρων που διαχειρίζεται το κράτος.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 9 April 2000 - 8:24:09 UTC