Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Το χθεσινό διπλό φονικό στην Πάφο, οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για ενίσχυση και αναγνώριση του ψευδοκράτους, σενάρια για αποζημιώσεις στο Κυπριακό και η χθεσινή αιμοληψία από Τ/Κ στο Πέργαμος για να σωθεί ο μικρός Ανδρέας Βασιλείου είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Την σκότωσε γιατί την αγαπούσε" αναφέρει ότι "ερωτικό θρίλερ" συγκλόνισε χθες την Πάφου, αφού παράφωρος έρωτας τύφλωσε πατέρα τεσσάρων παιδιών και τον όπλισε με φονικό όπλο με το οποίο σκότωσε τη φίλη του ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αλλού γράφει ότι "δεν το κουνάει" από την ηγεσία του ΔΗΚΟ ο Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος "ήδη μεθοδεύει τα πράγματα ώστε να παραμείνει και την επόμενη τριετία πρόεδρος, με τη σύμφωνο γνώμη μάλιστα και του Τάσσου Παπαδόπουλου".

"Το Θάρρος" υπό τον τίτλο "Το ΧΑΚ αναζητεί λύση με τις επενδυτικές" αναφέρει ότι τα αρνητικά σημάδια της περασμένης εβδομάδας στο Χρηματιστήριο, ναι μεν δημιούργησαν αρνητικό κλίμα και ανάλογη ψυχολογία στους επενδυτές, αλλά η ανάκαμψη του δείκτη την Παρασκευή δημιουργεί ελπίδες για καλυτέρευση της κατάστασης σήμερα. Αλλού γράφει ότι μετά από γλέντι ήλθαν τα μαχαιρώματα σε νυκτερινό κέντρο στην ακτή "Μακένζυ" στη Λάρνακα, με πρωταγωνιστές νεαρούς από την Αθηένου και το συνοικισμό Αγίων Αναργύρων.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Σενάρια για αποζημιώσεις" δημοσιεύει έγγραφα με όλα τα δεδομένα που συνθέτουν την εδαφική πτυχή του Κυπριακού. Σύμφωνα με στοιχεία που πήρε μαζί της η διαπραγματευκτική ομάδα υπό τον Πρόεδρος Κληρίδη, αναφέρει ο "Π", ανέρχονται τουλάχιστον στα 15,5 εκατομμύρια λίρες οι ενδεχόμενες αποζημιώσεις που θα καταβληθούν σε όσους δεχτούν να αποξενωθούν της περιουσίας τους στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι το Κίνημα Σοσιαδημοκρατών δέχεται "νέο πλήγμα" αφού ο Ευστάθιος Ευσταθίου εξήγγειλε την ίδρυση νέου κινήματος στο χώρο αυτό από στελέχη της πρώην ΕΔΕΚ.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Διπλό φονικό" αναφέρει η Πάφος αλλά και ολόκληρη η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από το γεγονός ότι ο Πέτρος Κυπριανού, 39 χρόνων πατέρας τεσσάρων παιδιών, με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου σκότωσε τη φίλη του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος. Αλλού γράφει ότι τον Ιούλιο τελικά θα δέχεται αιτήσεις η Κυβέρνηση για εφευρέσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για παραγωγή στην Κύπρο και εξαγωγή προϊόντων ψηλής τεχνολογίας.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Σχέδιο αναβάθμισης 'κράτους'" αναφέρει ότι παραμονές των συνομιλιών γίνονται κινήσεις από τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Στο παρόν στάδιο, συνεχίζει ο "Φ", στόχος είναι η ενίσχυση διεθνώς του ψευδοκράτους και η λεγόμενη "αναγνώριση των παραγματικοτήτων". Αλλού γράφει ότι ελλαδικές ναυτιλιακές εταιρείες επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για ένταξη στο κυπριακό Χρηματιστήριο και η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να αποφασίσει κατά πόσο θα επιτρέψει μια τέτοια κίνηση.

Στη "Χαραυγή" πρωτοσέλιδη είδηση, κάτω από τον τίτλο "Η αγάπη γκρεμίζει το συρματόπλεγμα", αναφέρεται στη μαζική προσέλευση όχι μόνον Ελλήνων από την Κύπρο, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά και Τουρκοκυπρίων εθελοντών αιμοδοτών, στην προσπάθεια για εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών, προκειμένου να σωθεί ο εξάχρονος Κύπριος Ανδρέας Βασιλείου. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου ότι η πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο οφείλεται και στην προείσπραξη χρημάτων από επενδυτικές εταιρείες που προτίθενται να εισέλθουν σ' αυτό.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 27 March 2000 - 7:24:08 UTC