Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/03/2000 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο αεροδρόμιο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, οι συνεχιζόμενες επαφές στην Κύπρο του αντιπροσώπου της Βρετανίας στο Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και οι εξελίξεις στα χρηματιστηριακά πράγματα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "'Τραβήξτε το αυτί' του Ντενκτάς" αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και γράφει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι επί της ουσίας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το ΑΚΕΛ "πουλά δύο ιδιόκτητα οικήματα στο Λονδίνο από τα οποία θα συγκεντρώσει 700 χιλιάδες στερλίνες με πιθανό στόχο τη δημιουργία τηλεοτικού σταθμού στην Κύπρο".

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Εσείς ευθύνεστε για την άρνηση του Ντενκτάς να συνομιλήσει" αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, προβάλλοντας κυρίως τη δήλωση ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αρνείται να διαπραγματευτεί και ότι την ευθύνη γι' αυτό έχουν τα Ηνωμένα Εθνη, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ θα έχουν σήμερα αιφνίδια συνάντηση στο Λονδίνο και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Ετσι μας φεσώνουν στο νερό" γράφει ότι "νερό με φέσι" προμηθεύονται οι καταναλωτές από τη μονάδα αφαλάτωσης στη Δεκέλεια και σημειώνει ότι η τιμή του νερού χρεώνεται στην κυβέρνηση και εκείθεν στους καταναλωτές σε ψηλότερη τιμή από την κανονική. Σε άλλο σημείο γράφει ότι "ο θάνατος παραμονεύει στις κερκίδες του Τσιρείου σταδίου της Λεμεσού" και αναφέρεται σε έκθεση η οποία μιλά για ηλεκτροφόρα καλώδια που έχουν σαπίσει μέσα στο μπετόν. Προσθέτει πως "το ότι μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα, ίσως να οφείλεται σε 'θαυματουργή σύμπτωση'".

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Χαράτσι στο ΧΑΚ" αναφέρει ότι έχει ήδη γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την έναρξη των ερευνών σχετικά με τις καταγγελίες για "ανήθικα παιχνίδια" εις βάρος επενδυτών και στην περίπτωση που οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες, το νυστέρι θα μπει στο ΧΑΚ για κάθαρση. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δεν ανησυχεί για τους "αυτόμολους", ενώ υποτιμά και αμφισβητεί τις ανησυχίες των κομμάτων.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Μας τριχοτομούν εναερίως" αναφέρει ότι υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών επιχειρούν τη νομιμοποίηση διχοτόμησης της περιοχής ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας και του κυπριακού εναέριου χώρου. Αποδέχονται και αναπαράγουν οδηγίες πτήσεως του ψευδοκράτους, συνεχίζει ο "Φ", ενώ κάνουν χωριστή αναφορά και για το Ακρωτήρι, ως ανεξάρτητης περιοχής. Αλλού γράφει ότι Κύπριος "δουλέμπορος" συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία για παράνομη μετακίνηση λαθρομεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Ερασιτεχνικοί χειρισμοί" αναφέρει ότι το λιγότερο "ερασιτεχνικοί και ατυχείς" μπορούν να χαρακτηριστούν οι χειρισμοί των κυβερνώντων αναφορικά με την επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη στη Γαλλία, αφού "είχαν ως αποτέλεσμα τον καταθρυματισμό της αξιοπρέπειας του θεσμού του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας". Αλλού γράφει ότι την τιμητική της είχε χθες η ύπαιθρος αφού μικροί και μεγάλοι επωφελούμενοι των καλών καιρικών συνθηκών εγκατέλειψαν τις πόλεις και ξεχύθηκαν στη φύση για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΙΤΣ/ΓΠ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 14 March 2000 - 7:24:10 UTC