Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η αποτυχία του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες να πείσει τον Ραούφ Ντενκτάς για να παρακαθήσει σε ουσιαστικό διάλογο, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με τη διερευνώμενη υπόθεση με τις πλαστές βίζες, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Πεισματικά άτεγκτος" γράφει ότι η εμμονή του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στους απαράδεκτους όρους και προϋποθέσεις που θέτει για επανέναρξη του διαλόγου, οδήγησε σε αποτυχία την προσπάθεια που κατέβαλαν ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες και ο Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον. Αλλού γράφει ότι σημειώθηκαν περισσότερες από 100 κατασχέσεις παιδικών παιγνιδιών λόγω της επικινδυνότητάς τους.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Απρακτος φεύγει ο Μόουζες" γράφει ότι με "άδεια χέρια" φεύγει ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος από την Κύπρο, αφού η προσπάθειά του προσέκρουσε στην αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση ότι οι έρευνες της Αστυνομίας για τις πλαστές βίζες είναι σε καλό δρόμο, δηλώνοντας ότι "το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο" με τις τελευταίες συλλήψεις που έγιναν σχετικά με την υπόθεση.

Ο "Πολίτης" στο πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο "Απόλυτη άρνηση Ντενκτάς" αναφέρεται στην αλαζονεία του Τ/Κ ηγέτη που τίναξε στον αέρα κάθε ελπίδα για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι μαθητής στη Λάρνακα κτύπησε με σιδερένιο λοστό καθηγήτρια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Γράφει ότι τα επεισόδια μεταξύ μαθητών και καθηγητών φαίνεται να παίρνουν πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

"Η Σημερινή" στο βασικό θέμα με τίτλο "Ναυάγιο Μόουζες" αναφέρεται στην προσπάθεια του Αμερικανού διπλωμάτη για το Κυπριακό, η οποία ναυάγησε. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι καταθέσεις - φωτιά, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι έγιναν σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία κατακύρωσης της προσφοράς για τις ερυθροποιητίνες, περιλαμβάνονται στο φάκελο που έχει ενώπιόν της η Γενική Εισαγγελία.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Ντενκτάς: Τους τράβηξε το χαλί" γράφει ότι ο μαραθώνιος των αλλεπάλληλων επαφών που είχαν χθες οι Αμερικανοί απεσταλμένοι με τις δυο πλευρές προσέκρουσε στην εμμονή του Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτους και πλήρη εξίσωση πριν από τις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι ο ύστερα από σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας στην οποία συμμετέχουν τρία υπουργεία και άλλες υπηρεσίες, ο Υπουργός Συγκοινωνιών έκαμε χθες την άμεση παραδοχή ότι "ως κράτος συνολικά έχουμε αποτύχει" με τα τροχαία δυστυχήματα.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Πήγαινε - έλα αποτέλεσμα κανένα" γράφει ότι ζοφερές προδιαγράφονται οι προοπτικές για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό εφόσον Ντενκτάς και Τουρκία έδωσαν και χθες ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Αλλού γράφει ότι συνωστισμός εταιρειών για εισαγωγή στο ΧΑΚ παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν το πλαίσιο λειτουργίας του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κήρυξε χθες την έναρξη του 4ου Συνεδρίου Εξειδικευμένων Υπηρεσιών εναντίον της Διαφθοράς το οποίο πραγματοποιείται στη Λεμεσό και διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Νίκος Κατσουρίδης εισηγήθηκε χθες τον περιορισμό άφιξης νέων εργατών στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΑ/ΓΠ)
(Ρ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 21 October 1999 - 6:24:09 UTC