Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η άσκηση "Νικηφόρος '99" της Εθνικής Φρουράς, η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη στην Κύπρο, το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα στη Δεκέλεια και η άνοδος των τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Λωρίδα θανάτου γιια τέσσερις Βρετανούς" γράφει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται να ευθύνεται και για το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα στο νέο δρόμο Λάρνακας - Ορμήδειας που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς. Αλλού γράφει ότι ελλείψει πωλητών με τίτλους και αφού η προσφορά δεν ήταν δυνατόν να καλύψει τη ζήτηση, οι τιμές των χρηματιστηριακών τίτλων παρουσίασαν χθες άνοδο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αυτόπτης μάρτυρας καρφώνει αστυνόμο" γράφει ότι "με απειλές και εκβιασμούς αξιωματικοί της Αστυνομίας προσπαθούν να κλείσουν το στόμα μάρτυρα ο οποίος τόλμησε να καταγγείλει ενόρκως τις σχέσεις ανώτερου αξιωματικού της δύναμης με ιδιοκτήτη καμπαρέ στη Λεμεσό". Αλλού γράφει ότι με τη συμμετοχή και πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η άσκηση "Νικηφόρος '99" έχει εισέλθει από χθες στην ουσιαστική της φάση.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον κύριο τίτλο "Τα έκαναν εν αγνοία μου" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας σε γνωμοδότησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε πλήρη διαφωνία ως προς τους χειρισμούς του Υπουργικού Συμβουλίου για την υπόθεση διαγραφών της εταιρείας Λούης στο ΦΠΑ. Αλλού γράφει ότι ανώτερα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρουσιάζονται πεπεισμένοι ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθούν σύντομα και οπωσδήποτε πριν από το χειμώνα, που όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ιταμές απειλές" γράφει ότι την ίδια στιγμή που ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε στην Κωνσταντινούπολη ότι "όσο ζει θα εργάζεται για τη βελτίωση των σχέσεων Αθηνών - Αγκυρας", η Τουρκία προέβαινε σε νέες προκλήσεις αλλά και έμμεσες ιταμές απειλές εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι στη Βουλή επαναφέρεται μέσα του μήνα, από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, το φορολογικό "πακέτο".

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον κύριο τίτλο "Δεν δεσμεύονται για την Κύπρο" γράφει ότι σοβαρές ενστάσεις προβάλλουν κοινοτικοί εταίροι στο αίτημα της Αθήνας για δέσμευση της ΕΕ το Δεκέμβριο στο Ελσίνκι για απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, ανεξαρτήτως της λύσης του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη ο οποίος δήλωσε ότι "εμείς σχεδιάζουμε τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων και την άσκηση σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα".

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Φωτιά τα καύσιμα" γράφει ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των τιμών των πετρελαιοειδών, ενώ χθες ο Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να απαλλάξει τις εταιρείες καυσίμων από τον ειδικό φόρο που κατέβαλλαν προς το κράτος. Αλλού γράφει ότι ο Δήμος Λευκωσίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 91 χρόνων από τη γέννηση του τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου, υλοποιεί την κοινοποιηθείσα απόφαση για μετονομασία της οδού Ακάμαντος σε οδό Εζεκία Παπαϊωάννου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ασυνήθιστα ψηλά περιστατικά καρκίνου και αναπνευστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε χωριό της περιοχής Λευκωσίας συνδέονται με την παρουσία χυτηρίου στην περιοχή. Αλλού γράφει ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάλεσε χθες τα οικολογικά κόμματα της Ευρώπης να συμβάλουν ώστε να παρεμποδιστούν οι ανασκαφές από τους Τούρκους στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Η "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Μήλο της έριδος το Multirama" γράφει ότι συγκρουση μεταξύ της Avacom και της CTC βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή το όμνομα Multira το οποίο επέλεξαν και οι δύο εταιρείες για να προωθήσουν τα καταστήματα πωλήσεως λογισμικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αλλού γράφει ότι το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιοϊατρική Ερευνα και την Ειρήνη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μεταξύ 17 και 21 Οκτωβρίου.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 6 October 1999 - 7:24:11 UTC