Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/09/1999 (ΚΥΠΕ) Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, οι δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου και του Ελλαδίτη ομολόγου του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Αθήνα για θέματα άμυνας της Κύπρου και οι ανησυχίες της Αστυνομίας αναφορικά με νέο κύκλο εγκληματικών ενεργειών στη Λεμεσό είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αποφασιστικός κύκλος επαφών στη Ν. Υόρκη" γράφει ότι ο κύκλος επαφών που θα έχει από σήμερα στην έδρα του ΟΗΕ τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών είναι πάρα πολύ σημαντικός, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου. Αλλού αναφέρεται στα αποκαλυπτήρια προτομής του αγνοούμενου Λοχαγού Κατούντα, που τελέστηκαν χθες στην Καλαμάτα, από τον Υπουργό Αμυνας της Κύπρου και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας.

"Το Θάρρος" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Ισλαμικό - Θεοκρατικό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ" αναφέρεται σε σατανικό σχέδιο του πανισλαμιστών τρομοκρατών που στοχεύει στη μετατροπή του παλαιστινιακού κράτους σε θεοκρατικόν ισλαμικό κράτος με πρωτεύουσα ολόκληρη την Ιερουσαλήμ. Αλλού γράφει ότι οι αρχές ασφαλείας προβληματίζονται και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα και άλλες εγκληματικές ενέργειες στη Λεμεσό.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Παραπλάνησαν τον Αρχιεπίσκοπο" γράφει ότι αναφορικά με το θέμα απόκτησης μετοχών της εταιρείας Λούης από μέλη του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, άτομα που δεν απόκτησαν μετοχές, επικοινώνησαν με τον "Π" και ανέφεραν ότι ο Αρχιεπίσκοπος παραπλανήθηκε, αφού είχε δώσει οδηγίες να ενημερωθεί όλο το προσωπικό για την πιθανότητα απόκτησης μετοχών, αλλά οι οδηγίες του δεν εισακούστηκαν. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο του κινηματογραφιστή της ΕΡΤ, ο οποίος βρισκόταν στο μοιραίο πρωθυπουργικό "Φάλκον".

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Καυτό δεκαήμερο" γράφει ότι "αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη καυτό δεκαήμερο έντονου διπλωματικού παρασκηνίου για το Κυπριακό" προσθέτοντας ότι μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα γίνει γνωστό "εάν θα επαναρχίσουν ή όχι οι συνομιλίες για το Κυπριακό". Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης αναμένεται σήμερα να γνωματεύσει για το εάν τίθεται νομικό ζήτημα από την απόκτηση μετοχών με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης από δημοσίους υπαλλήλους.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Αμμόχωστος - Μόρφου 'κλειδί' για το εδαφικό" γράφει ότι "η όλη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στηρίζεται πάνω σε στοιχεία "εξελικτικής ομοσπονδίας" όπως έχει χαρακτηριστεί, προσθέτοντας ότι "κλειδί των εδαφικών ρυθμίσεων θα είναι η Αμμόχωστος και η Μόρφου με τρίτο πυλώνα τη δημιουργία μεγάλου καντονίου στην περιοχή Καρπασίας...". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Παράδειγμα αυτοθυσίας" γράφει ότι με αυτοθυσία η Μαρία Σάκκη από τη Λακατάμια "έσωσε μέσα από τις φλόγες τη ζωή ιδιοκτήτη καταστήματος κυνηγετικών ειδών", όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο κατάστημα ειδών κυνηγίου του Ιάκωβου Στυλιανού. Αλλού γράφει ότι πίσω στην εργασία του επιστρέφει σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επέστρεψε στην Κύπρο το Σάββατο, ύστερα από μεταμόσχευση νεφρού που υπεβλήθη στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 20 September 1999 - 6:24:10 UTC