Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ) Η απόπειρα φόνου εναντίον του Σωτήρη Αθηνή, οι σημερινές επαφές του Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ Τόμας Γουέστον, οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού για το Κυπριακό, τα εσωκομματικά του Δημοκρατικού Συναγερμού και η νίκη της Εθνικής Κύπρου επί της αντίστοιχης ομάδας του Ισραήλ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Ο "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Πνεύμα ειρήνης πνέει στη Μέση Ανατολή" γράφει ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφατ και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ υπέγραψαν τη συμφωνία για την επανενεργοποίηση της ειρηνευτικής διαδιασίας στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε χθες το πρωί αναχωρώντας για τη Γερμανία και στη συνέχεια για την Πολωνία ότι καμιά μεταβολή στην τουρκική στάση για το Κυπριακό δεν φαίνεται αυτή την ώρα, παρά την αισιόδοξη εικόνα που παρουσιάζεται.

"Το Θάρρος" κάτω από τον κύριο τίτλο "Θα πείσει την Τουρκία υπόσχεται ο Κλίντον" γράφει ότι ο πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον τόνισε σε παράγοντες της ομογένειας στις ΗΠΑ πως "ό,τι δεν έπραξα μέχρι σήμερα αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού θα το κάνω τώρα". Αλλού γράφει ότι νέα επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε αργά χθες το απόγευμα ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Μετοχές - Φούσκες" γράφει ότι το φαινόμενο της αδικαιολόγητης ανόδου των τιμών ορισμένων μετοχών, οι οποίες χαρακτηρίζονται σαν μετοχές φούσκες, εμπνέει ανησυχία στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Αλλού γράφει ότι το ξεχασμένο θέμα των S300 που έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη επανέρχεται στο προσκήνιο, προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι που αγοράστηκαν με κονδύλια της κυπριακής κυβέρνησης, συνδέονται τώρα με το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

"Η Σημερινή" κάτω από το κύριο τίτλο "Κούρσα θανάτου" γράφει ότι ο Σωτήρης Αθηνής αποτέλεσε για τέταρτη φορά στόχο επίδοξων δολοφόνων, οι οποίοι κτύπησαν με αντιαρματικά. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος χρειάζεται σημαντικά έργα υποδομής για να μπορέσει να εναρμοστεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στον τομέα της υγείας, προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα της υγείας και αναμένει από τις υπό ένταξη χώρες να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες της.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Και με αντιαρματικά πόλεμος των φατριών" γράφει ότι ουδέποτε στο παρελθόν οι Αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας βρέθηκαν αντιμέτωπες με τόσο αδίστακτες μεθόδους πωρωμένων εγκλημάτων, οι οποίοι χωρίς καμιά πλέον αναστολή, επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις παράνομες δραστηριότητες της νυχτερινής ζωής. Αλλού γράφει ότι ο νέος συντονιστής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Γουέστον θα βολιδοσκοπήσει, κατά τις σημερινές επαφές του, την κυπριακή κυβέρνηση για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο τη διαδικασία όσο και την ουσία του Κυπριαού.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Μάταιη προσπάθεια Παπαπέτρου" γράφει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης διαβλέπει προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι στους κόλπους του ΑΚΕΛ υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με τη στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι μεγάλη νίκη πέτυχε χθες η Εθνικη Κύπρου επί της αντίστοιχης του Ισραήλ (3 - 2) στο Τσίρειο στάδιο ενώπιον 15 περίπου χιλιάδων φιλάθλων, εκ των οποίων οι πέντε περίπου χιλιάδες ήταν οπαδοί των φιλοξενουμένων.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 6 September 1999 - 6:25:00 UTC